Test: Vi tester Virusfighter 6.6.77

Tilbehør d.  16. december. 2010, skrevet af tatoo1956 9 Kommentarer.  Vist: 9629 gange.

Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Spamfighter
DK distributør: Spamfighter

Test

 
Testmaskinen består af :  En ældre Pentium 4 maskine (2.8 Ghz) med et 4770 Grafikkort og 2 GB RAM. 
 

Lidt om Virus og Hackere:

Antivirus er jo en "underlig fisk".. egentlig ville vi helst undvære den, for den sluger processorkraft, sløver vores PC, når man spiller eller arbejder med noget krævende. Man bliver lidt ærgerlig, når man mærker, at den pludselig er i gang med en scanning og at det tager en evighed, at lave det man nu er i gang med. Meningen og formålet (for mig) med en AV er, at den skal holde alle generende tingester ude.. men ikke blokere min PC for alt hvad der gerne må komme ind. Dette er mit grundlæggende syn på, om et Antivirus - program er godt.. En lille belastning når jeg benytter min PC (så kan den scanne løs hvis jeg har en pause) og så skal den hurtigt "lære" hvad jeg stoler på - uden de store sværdslag, og må ikke kræve den store "kædestrammer-eksamen".

Antivirus er for mange en form for religion og ve' den som siger andet end det, som man nu ér overbevist om.
Heldigvis er de nyere generationer af antivirus, kommet med en meget let "engine". Det betyder, på Dansk, at din PC ikke går på halv kraft (eller værre endnu) lige pludselig, men kan opretholde et rimeligt tempo og alligevel beskytte dig så godt som muligt. For en del år siden kom meget virus ind på vores PC igennem sjove spil e.l. som blev fundet de mærkeligste steder. I dag, hvor internettet er altafgørende for brugen af alt fra spil til kommunikation, er nettet et Eldorado af en legeplads, for Hackere og "viruskomponister". I dag er "sporten", for os dødelige, at finde de bedste antivirus-programmer med den mindst mulige belastning af PC'eren.



Vi installerer Virusfighter efter at have downloadet det her: http://www.spamfighter.com/VIRUSfighter/Lang_DA/. Programmet kan afprøves gratis i én måned. En ting, som jeg specielt holder af. Man kan teste på sin maskine og ikke bare købe i "blinde".

Her er, hvad Spamfighter skriver om VIRUSfighters fordele:

Funktioner:
 
Bedre ydeevne, bruger færre systemressourcer.
Optimeret scannings motor
Nu certificeret
Virker med Windows Vista 64bit og Windows 7 64bit
Flere hyppige opdateringer
Opdateres flere gange om dagen for at gøre din computer beskyttet mod de seneste trusler
Høj opdagelsesrate
Forbedret opdagelse af mystiske filer og trusler
Udvidet sprogsupport
Indførelse af 6 nye sprog
Gratis telefon og e-mail support
Ring eller skriv hvis du har problemer, vi hjælper dig fra vores kontor i Danmark
Valg af beskyttelsesmetoder
Overvåg din PC i realtid eller benyt schedulerede eller manuelle skanninger.
Supporterer flere brugere
Fungerer på computere med flere brugerkonti.

Testen foregår på min nr. 2 maskine, en ældre Pentium, som nok ligger en smule under gennemsnitsydelsen af i dag. Jeg installerer VIRUSfighter:



Programmet fylder ikke meget, 5.75 MB og er hurtigt at downloade / hente, selv ved en lav hastighed på nettet. Installationen er også enkel og foretaget indenfor få minutter:



Det bedste er, at du installerer dit antivirusprogram, INDEN du er angrebet af en virus. Hvis din PC er angrebet, kan det være svært at få has på virussen. Derfor er det klogt at opbevare sin antivirus-installationsfil på en USB-nøgle e.l., i tilfælde af, at du foretager en nyinstallation på din PC. Det er surt at få et angreb, især lige efter en oprydning e.l. på din PC og så skal hente antivirus på nettet.

Virus-fighter har muligheder for en specifik scanning af et drev, hele harddisken med både en hurtig - og en totalscanning. Du kan også vælge en tidsbestemt scanning. Når du scanner din PC, tager den samtlige brugerkonti med, noget de fleste antivirus-programmer gør i dag. Samtidig scanner du for både virus og spyware:





I denne første installation af Virusfighter var jeg heldig. Ingen virus fundet og eftersom jeg testede med andre programmer derefter, kan jeg konstatere at der ikke blev fundet noget, af nogen af dem. Jeg har testet Virusfighter gennem 2 måneder og på intet tidspunkt, selv med besøg på internet-sider, som må kaldes "skumle", har jeg ikke modtaget nogen form for angreb. Virusfighter opdaterer ofte flere gange dagligt, vel at mærke hvis du har en konstant internet-forbindelse.

Det vil sige, angreb har der været, både ved div. besøg på siderne og ved download. Det er jo sjældent at der "sker noget", hvis ikke du klikker (og accepterer) at noget software "må køres på dette websted" for at "vide siden" (Det gjorde jeg for spændingens skyld og klarede det). Det er blot én af de muligheder, som forekommer, for at snige spy- malware, Virusangreb e.l. ind på din PC. Virusfighter afviste disse angreb fint og uden anstrengelser fra min side. Jeg testede Virusfighter sammen med SPYWAREfighter, det meste af tiden. Disse to programmer er udviklet sammen og kører perfekt i spænd.. Det er dog slet ikke en absolut nødvendighed, at man skal have installeret begge programmer, for at være beskyttet. 



Du kan selv vælge, om Virusfighter skal scanne, mens du holder pause i arbejdet - eller mens du er i fuldt sving med dagens opgaver på din PC. Virusfighter kan sættes til scanninger på de tidspunkter, hvor du selv ønsker det. Programmet kræver så lidt ressourcer, at man ikke mærker scanningerne væsentligt. På min ældre model, mærker man det kun ved visning af filmklip eller større processor-krævende job. Grafiske opgaver, billedbehandling mm. klares fint, med kun en anelse nedsat ydelse. Noget, som jeg faktisk hurtigt accepterede og vænnede mig til, men selvfølgelig er det smarteste at scanne i pauser e.l. Firewall-beskyttelsen er udmærket, så med mindre at man, som jeg gjorde under testen, besøger "de mørkere sider", hvor risikoen for angreb er størst - så klarer Virusfighter sig ganske udmærket. 



 

Jeg benytter selv de "store sværvægtere" dagligt, såsom Norton og Kaspersky. Virusfighter reagerede fint på de "Keygeneratorer" o.l., som jeg normalt benytter under mine test af antivirus-programmer. Key-generatorer kører lignende "scrips" som de fleste virusser benytter og Virusfighter gjorde som sværvægterne. Blokerede for skadevirkninger, så tilliden til Virusfighter fejler intet fra min side. Oven i købet er der gratis telefon-support for brugerne at programmet på Dansk.

Med en god fornemmelse, kan vi gå til karaktergivningen på næste side: 

ZazzY
 
Superbruger
Tilføjet:
17-12-2010 09:58:37
Svar/Indlæg:
174/9
Norton fortjener ingen sammenligning med Kaspersky, og der er stor forskel i resource forbrug på KIS og KAV. Og altså, Norton er og bliver noget crap 😴

Synes også det er lidt forkert af jer at bedømme et antivirus primært på resource forbrug. Jeg ville personligt ikke føle mig sikker med Virusfighter, ganske vist finder den fint kendte vira og trojans. Men en simpel PE ændring på en gammel kendt trojan som Bifrost og scanneren listede kun filen som "mistænkelig". En simpel XOR encryption på samme backdoor og filen er "clean" ☹

Samme resultat er forekommer ved sharK og Poison Ivy, så tror ikke jeg behøver teste flere da det peger i samme retning 😕

Direct connection backdoors bruges sjældent i dag, mens reverse connection er det samtlige trojans bruger. For at dette virker kræver det at de kan bypass OS'ets eller anden 3. parts software firewall. Dette gøres oftest via "injection" i default browser og her burde alle AV's kunne forhindre dette. Det er dog kun en meget lille gruppe af AV's der rent faktisk kan detecte dette og den er VirusFighter heller ikke en af :(

VirusFighter er ikke gratis, men der findes alternativer der er bedre og tilmed gratis, eksempelvis Microsoft Security Essentials.


meco
 
Overclocker
Tilføjet:
17-12-2010 10:14:34
Svar/Indlæg:
27/0
Nu kan jeg kun være enig med ZazzY.
Jeg har været en stor Norton tilhænger indtil NAV09 hvor den åd alt den kom i nærheden af mht resurcer.

i dag bruger jeg Microsoft Security Essentials hvilket fungere rigtigt godt.

når det så er sagt, så syntes jeg at denne anmældse er meget meget tynd og
bla. savner resultater fra jeres undersøgelse.
i skriver bare den er hurtig! men ingen form for benchmakrs. :no:

det er ved at være efterhånden meget populært her på hwt at artiklerne er ½ færdige. come on!

- meco


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af meco d. 17-12-2010 10:16:33.


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
17-12-2010 12:13:39
Svar/Indlæg:
1630/101
#1 - som du selv fortæller, er det de færreste antivirus-programmer som detekterer alle former for indtrængen. Jeg kan også "kravle gennem bagdøren", men et virkeligt angreb med reelle trusler - det er en anden sag.
At man har et antivirus-program installeret ér ikke en 100 % garanti for at man slipper skadesløst fra alt, det ved de fleste vidst.

#2 er vidst ikke helt "up to date" med resurceforbruget, 09 åd meget, men er forbedret (som alle andre AV i dag). At påstå at MSE er på højde med Norton og Kaspersky er lidt meget at tage i munden, jeg har flere eksempler på venner, som har MSE, som har fået flere nye trojanere ind på deres PC - hvor andre (incl. mig selv) er sluppet fri med Norton / Kaspersky.

JA, der er altid alternativer, godt at I bruger dem men lad være med at kalde artiklen "½ færdig" - jeg kunne godt kaste Benchmarks mm. ind i en artikel men skal den ikke være rimeligt letlæselig. Hvis man er så erfaren som jer, så har I jo alligevel ikke brug for artiklen 🙂 . Jeg er, og det skulle gerne skinne igennem, glad for jeres input, læserne af artiklen får også jeres kommentarer med, tak for det 🙂


meco
 
Overclocker
Tilføjet:
18-12-2010 00:34:52
Svar/Indlæg:
27/0
tatoo:
hvis jeg skulle anbefale et software i en artikkel så burde jeg som forfatter redgøre at dette produkt er bedre / dårligere end andre.

quote:
At påstå at MSE er på højde med Norton og Kaspersky er lidt meget at tage i munden, jeg har flere eksempler på venner, som har MSE, som har fået flere nye trojanere ind på deres PC - hvor andre (incl. mig selv) er sluppet fri med Norton / Kaspersky.
/quote

tror du ikke bare det er en fejl 40 du taler om?
jeg har i flere år kørt uden nogen former for antivirus / anti spyware etc etc på flere af hjemmets computere uden at være infinceret af noget.

hvis jeg som læser skal blive fanget af denne artikkel og løbe ud og bruge mine hårdt tjæne penge på det så skal der noget mere på bordet end bare ord.



tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
19-12-2010 11:39:56
Svar/Indlæg:
1630/101
#4 - nej, det var ikke en større fejl 40 end at de var på Facebook og MSN - fik mail igennem der og dermed en specifik virus (som jeg ikke husker navnet på.)

(Fejl 40 er "brugeren" som sidder 40 cm. fra skærmen 😀 til oplysning til dem, som ikke ved det.)

Jeres kritik er så absolut taget til efterretning, det bliver bedre i næste artikel.

Når du kører uden antivirus må du siges at være utroligt heldig.. hvis du da bevæger dig rundt på div. sider hver dag - åbner links fra vennerne 🙂 . Jeg er en kylling og har antivirus på alle maskinerne 😀 .


ZazzY
 
Superbruger
Tilføjet:
19-12-2010 14:52:02
Svar/Indlæg:
174/9
#3+5 Artiklen er såmænd ganske fin på perfomance området, der mangler bare mere omkring antivirus'et primære opgave og det er at finde vira. Det omfatter kendte, nye og modicerede vira/trojans/bots/spyware/malmware osv. Hvis du har brug for lidt hjælp eller ideer til at teste kan du bare skrive mig en mail :) Jeg har en hel del erfaring på det område.

#4 Hvordan kan du vide du ikke har været inficeret af noget på dine pc'er når du ingen software har haft til at checke det? :)


SBHT
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-12-2010 15:16:15
Svar/Indlæg:
812/133
Jeg bruger Eset og er ganske tilfreds :)


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
19-12-2010 17:13:14
Svar/Indlæg:
1630/101
#6 - takker, nye vinkler er altid velkomne 😀 .


meco
 
Overclocker
Tilføjet:
23-12-2010 01:26:18
Svar/Indlæg:
27/0
#6 - det er bare noget jeg kan. :)
der er forskæll på at have et antivirus scanner der kører 1 gang om ogen og en antivirus scanner der kører 24/7 (live protection)

live protection = brain. 🤣