Test: Eye-Fi Pro X2

Foto d.  31. marts. 2011, skrevet af @ngler 2 Kommentarer.  Vist: 14695 gange.

Korrekturlæser: The Boss
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Eye-Fi
DK distributør: Eye-Fi

Innovation/Teknologi

Eye-Fi X2 Pro har rigtig mange features, så lad os se hvad vi har med at gøre.

WPS (WiFi Posistioning System)

De fleste kender til GPS, som bruger satellitter til at skabe ens position. WPS er lidt samme system, dog med WiFi signaler i stedet for. Da WiFi ikke dækker i nærheden af samme grad, så er det jo omvendt ikke så globalt. 
Mange kan måske huske alt det bøvl Google fik for at registrere trådløse netværk når de tog billeder til Streeview ? En af grundene for at Google overhovedet gjorde det var for at forbedre positioneringen. Ejere af F.eks. Android telefoner har måske undret sig over at man kan sætte WiFi positionering til – hvilket gør at telefonen ser om der er trådløse netværk i nærheden ud fra MAC adressen. Hvis der er så henter den data fra en database om hvor den er.
Eye-Fi bruger SkyHook Wireless som er en af de store på markedet med WPS og Eye-Fi skriver selv at de dækker over 70% af de befolkede områder i England, Tyskland og Frankrig.
Skyhooks hjemmeside kan man se dækning, der afslører at i Københavnsområdet er der generel dækning og op lang østkysten i Jylland op til ca. Horsens. Ellers er dækningen relativ pletvis i resten af Danmark – i hvert fald ifølge kortet på Skyhook. Samtidig kan man få opgraderet sit eksisterende kort med Geotagging, hvis man har en af de Eye-Fi kort der ikke har Geotagging.


Endless memory
EyeFi har valgt at gå all in i forbindelse med features. Endless memory er en smart funktion der automatisk sletter billeder på kortet som er blevet uploaded. Et godt eksempel kunne være en ferie hvor der er wifi på hotellet. I løbet af dagen så tages der masser af billeder og når man kommer hjem på hotelværelset og tænder for kameraet overføres billederne automatisk og slettes automatisk når de er overført.

Online sharing
Eye-Fi gør det nemmere at dele sine billeder. Hvorfor kun overføre dem til computeren, når Eye-Fi f.eks. kan overføre dem til Picassa eller f.eks. facebook, eller endda din egen FTP. Desværre kan man kun overføre til et sted ad gangen, men det går nok. Man kan også bruge Eye-Fi softwaren på sin computer på same netværk, så sendes filerne også over til denne.

Hotspot
Hvis man er på ferie, eller lige er i nærheden af sit eget WiFi netværk, så har Eye-Fi endnu et trick i ærmet. Tricket hedder Easy WiFi. Easy WiFi er en service der samler over 500.000 hotspots i verdenen. Easy WiFi findes også til smartphones og andre enheder. Udover gratis offentlige netværk, så er der også muligheden for at tilføje andre WiFi netværk som kræver kode. Det kan f.eks. være TDC hotspot. På ens konto (er gratis at oprette hos Easywifi.com). Man kan endda også oprette sine egne private netværk, så det kun kræver at man har Easy WiFi på sin enhed. Det kan f.eks. være sin PC, Iphone, Android enhed, Nokia Symbian smartphone eller sit kamera med Eye-Fi kort.

Statusbesked

På Eye-Fi center er det muligt at tilføje, Facebook, Twitter og mail notifikation når der startes med at uploade billeder og når de er færdige.

Xcalibur
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-04-2011 12:21:29
Svar/Indlæg:
109/11
Jeg har faktisk tidligere kigget efter et lignende kort, men til lidt alternativ brug. Nogen der kender et sådan, eller kan dette også et?

Hvis man har en fotoramme, kan man så sætte et SD kort i og få fotorammen til at læse billeder som egentligt ligger på netværket frem for på SD kortet. Så vil det være meget lettere at skifte billeder på fotorammen, da de bare skal flyttes over i en bestemt mappe på netværket :)


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
01-04-2011 12:26:01
Svar/Indlæg:
4033/364
#1

Mit gæt er at det kan du ikke bruge dette kort til, da det også kræver at den kan læse SMB shares. Jeg tvivler meget at du kan gøre dette med nogen kort.

Det som kortet groft sagt gør er at når den har net forbindelse, sender den en liste med billeder/video/RAW til Eye-fi serveren - serveren fortæller så om billederne har været overført før.. dem som ikke har været overført sender den så til eye-fi serveren som så sender dem videre.. Jeg tror ikke at det kan gå den anden vej...