Test: Eye-Fi Pro X2

Foto d.  31. marts. 2011, skrevet af @ngler 2 Kommentarer.  Vist: 14696 gange.

Korrekturlæser: The Boss
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Eye-Fi
DK distributør: Eye-Fi

Software

 

Hjertet i Eye-Fi softwaren er Eye-Fi center, hvor der er en del muligheder.

 

Selve oversigten er sorteret i dato.

 

 

Geotagging virker faktisk OK. Faktisk så er der på Skyhooks hjemmeside ikke en registeret hotspot her, men præcisionen er rimelig ok.

 

 

Der er mulighed for at tilføje netværk som så gemmes på kortet. Der er både muligt at tilføje dem manuelt , eller vis scanning.

 

 

Man kan vælge at alle ens billeder sendes til ens computer (når den er tændt). Det kan anbefales (vi kommer til det senere). Online muligheder er der også.

 

 

Online muligheder er der rigtig mange af. Både de kendte som Facebook, Picasa og Flickr , men også muligheder for at få printet dem som billeder og meget mere. Eneste øv er at den viser nogle af dem flere gange i oversigten.

 

 

Her er der valgt hvor billedet skal ende. Teknisk set så sendes billedet til Eye-Fi for at blive lagt ud online. Eneste øv er at man ikke kan vælge flere destinationer samtidig.

 

 

Der er en mulighed for private indstillinger på de forskellige online medier. Her Facebook - det kan jo godt være at man ikke ønsker at alle (de pinlige) billederne lander online med det samme.

 

 

 

Eye-Fi View er Eye-Fi's online billed arkiv.

 

 

Hvis man vil have besked når der uploades  billeder mm. så kan man få en mail. En lille finte er hvis man har Eye-Fi centeret, så uploader den også billeder via computerens Internet forbindelse hvis kortet sidder i.

 

 

Især hvis man uploader til Facebook eller lign. så er det rart at man kan sætte hvad den skal uploade og hvad den ikke skal.

 

 

Endless Memory er egentlig at kortet selv sletter filerne når de er uploadet. Ganske smart.  

 

 

Online er der også mulighed for en del indstillinger (dog ikke alle).

 

Notifikationen som vi så før, har nu også fået en SMS indstilling , som desværre ikke virker i Danmark.

En finte er at ens Webshare på Eye-Fi's hjemmeside ikke er "premium", hvilket reelt betyder at man har 1 uge til at gøre noget ved sine filer (medmindre man får dem sendt et andet sted hen).

 

 

 

Ellers så laver Eye-Fi dem på deres Webshare side om til et mindre format. Udover dette så har man ikke mulighed for at lege med billederne på Eye-Fi siden. Hvis billederne ikke er mere end 7 dage , er der mulighed for at også at dele dem online, f.eks. via Picasa.

  

 

 

Der er også mulighed for noget som kaldes Easy WiFi . Easy WiFi findes til både PC, Mac, Android, Symbian , iOS (iPhone) mm. og gør det nemt at bruge hotspots. Eksempelvis hvis man har TDC hotspot. Da Eye-Fi ikke gør det muligt at skrive et password til fx. TDC hotspot, så kan man skrive det på Easy WiFis hjemmeside og voila, så er man på. Desværre er Eye-Fi implementeringen ikke helt gennemtænkt, da man ikke kan tilknytte en allerede eksisterende konto til kortet og hvis man trykker "glemt" password når man går igennem via Eye-Fi Center (man har en @easyWifi.eye.fi mail) så går det helt galt, da man så ikke kan logge på igen :(

 

 

Samlet set så er softwaren til Eye-Fi ganske fornuftig. Der er mange gode features og det virker rigtig gennemtænkt i måden det virker på.

Xcalibur
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-04-2011 12:21:29
Svar/Indlæg:
109/11
Jeg har faktisk tidligere kigget efter et lignende kort, men til lidt alternativ brug. Nogen der kender et sådan, eller kan dette også et?

Hvis man har en fotoramme, kan man så sætte et SD kort i og få fotorammen til at læse billeder som egentligt ligger på netværket frem for på SD kortet. Så vil det være meget lettere at skifte billeder på fotorammen, da de bare skal flyttes over i en bestemt mappe på netværket :)


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
01-04-2011 12:26:01
Svar/Indlæg:
4033/364
#1

Mit gæt er at det kan du ikke bruge dette kort til, da det også kræver at den kan læse SMB shares. Jeg tvivler meget at du kan gøre dette med nogen kort.

Det som kortet groft sagt gør er at når den har net forbindelse, sender den en liste med billeder/video/RAW til Eye-fi serveren - serveren fortæller så om billederne har været overført før.. dem som ikke har været overført sender den så til eye-fi serveren som så sender dem videre.. Jeg tror ikke at det kan gå den anden vej...