Introduktion
Tak for kaffe en stor klods, der landede på mit bord. Corsairs gigant af en 1500 watt 80+ Titanium strømforsyning er ikke noget der på nogen måde efterlader tvivl om, at dette er noget af det vildeste du kan købe for penge, når du skal have strømfødet din quad-SLI, overclockede møghund af en PC. AX1500i kan levere 1500 watt på 12V siden, svarende til 125 ampere, der kan fordeles over 10 CPU/PCI-E udtag, plus et antal til de perifere enheder som harddiske og optiske drev. Det vil sige den kan tilsluttes et bundkort med to 8 pins 12V cpu stik, plus fire grafikkort med 2 x 8 pins strømstik på en gang ! - og der følger kabler med til det.
Ganske som vi så det på lillebror AX1200i, så kan du styre alle udtagene enkeltvis med Corsair LINK softwaren, og dermed lave virtuelle linjer med strømbegrænsning. Men i bund og grund er det en single rail konstruktion, dvs at al strømmen løber fra samme punkt på printkortet. Skal man gøre det kan man jo lige så godt gøre det ordenligt, og med 80+ Titanium certificering placerer AX1500i sig i en kategori hvor de færreste kan følge med på effektivitet. Således spilder du maks 10% af effekten som varme, uanset hvor meget eller lidt du belaster, og ved halv kraft er vi under 6%. Jeg kan næsten ikke vente med at få strøm på dette bæst.
Corsair er et af de firmanavne man næsten uundgåeligt vil støde på når man bygger, modificerer eller opgraderer PC'er. Produkt porteføljen er enorm, som inkluderer alt fra mus, tastaturer, højttalere, headset og kabinetter, til strømforsyninger, SSD drev og RAM. Og frem for alt så har Corsair slået deres navn fast med 12 tommer søm, ved at levere produkter af meget høj kvalitet, uanset varegruppe.
Især HX og TX serien inden for strømforsyninger har været en kæmpe succes, og den klassiske HX620 er vel at betragte som en folkevognsmodel blandt entusiaster. Corsair bygger ikke selv deres PSU'er. men bruger OEM producenter til at fremstille produkterne efter Corsairs specifikationer. AX1500i, og AX1200i iøvrigt også, er således bygget af Flextronics, mens resten af PSU'erne er enten modificerede Seasonic eller Channel Well (CWT) enheder.