Test: ASUS ROG STRIX Z590-I Gaming WIFI

Bundkort, Intel d.  18. juni. 2021, skrevet af NicklasAPJ 3 Kommentarer.  Vist: 4309 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: NicklasAPJ
Oversættelse: jmose

Pristjek på  2634,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Proshop.dk

Introduktion

 

 

I dag skal vi tage et kig på Intels nye Z590 bundkortet, og i det tilfælde har vi været så heldige at ASUS har sendt os nogle forskellige bundkort.
 

Det bundkort som vi skal se i dag er ASUS Z590-I Gaming Wifi som er deres bud på et ITX bundkort.


 

ASUS - eller mere præcist ASUSTeK, er et Taiwanesisk firma der blev grundlagt i 1990. De senere år er de kommet rigtig godt ind på notebook markedet, hvor de nu er i top-3. Bærbare computere er dog ikke det eneste ASUS producerer. De laver nemlig også mobiltelefoner, netværksprodukter og LCD skærme og et væld af tilbehør. Bloomberg's Businessweek har vurderet ASUS til at være en af Asiens 10 største it virksomheder. ASUS har mere end 12.500 medarbejdere, hvoraf 3.800 er ingeniører.

 

 

CDCRenegade
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
18-06-2021 08:41:01
Svar/Indlæg:
1814/71

Generelt så er Asus Gaming serie super gode til folk der godt kan lide at bygge selv uden at skulle ud i alt for meget nørderi - smæk delene på tilføj en XMP og pil lidt ved CPU speed og du er oppe i no-time og kan vise dine venner at du er deres lokale IT-go-to-guy.

Kvaliteten er normalt solid og BIOS er gennemtænkt, intuitiv og meget tilgængelig. 

Et no-nonsense MB der er for alle der vil selv uden de behøver det store selvbygger kørekort.

Jeg har selv igennem mange år lavet solide standard builds baseret på Asus Gamings MB og er svært tilfreds med resultaterne - Indrømmet skal det være et rig der skal skrues på for konstant at forsøge at vride en sidste kræfter ud af riggen så skal man et tand eller 2 op af rangstien - men til dagligt brug med max. udbytte så er Asus´ Gaming serie perfekt.

 QRT1
 
Superbruger
Tilføjet:
04-07-2021 12:06:05
Svar/Indlæg:
42/1

Hej! Tak for en fin gennemgang😀

Jeg har forelsket mig i ASUS ROG Maximus XIII Hero, der vel er en slags lillebror til dette kort. Jeg er røget ind i et problem, for jeg kan simpelthen ikke finde et kabinet, som kan udnytte alle usb portene som mb'et så generøst tilbyder. Jeg har kigget alle de seneste reviews som Toms Hardware har på sin ønskeliste, men desværre uden at finde et. Det tætteste er nok Corsair nyeste full-tower, men jeg er ikke sikker på det.

Håber der er nogen der har løst rebussen???

KurtQRT1
 
Superbruger
Tilføjet:
06-07-2021 13:09:25
Svar/Indlæg:
42/1