Test: CM Storm 5.1 gaming headset

Lyd d.  19. oktober. 2011, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 10787 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 900,00
Produkt udlånt af: Cooler Master
DK distributør: MMD

Layout / Design

Dette headset er bestemt blandt de større på markedet, men når vi snakker kvalitet plejer dette at være et godt tegn for at denne er i den rigtige ende af skalaen. Man får også straks fornemmelsen af, at det er et kvalitetsheadset man får i hånden, for det virker både yderst solidt, og det har en rigtig fin mat finish hele vejen rundt.

 

 

Personligt synes jeg godt om denne matte grå og sorte finish, og i sin helhed fremstår headsettet cool og professionelt. Dermed ikke sagt at det er til den professionelle bruger i erhvervslivet eller i et lydstudie, for det ligner et vaske ægte gaming headset. Af hensyn til komforten er kopperne store og bløde, og der er lidt ekstra polstring oven på hovedet også. Størrelsen kan selvfølgelig justeres i hver side, så man ikke behøver at have en bestemt størrelse hoved for at det sidder optimalt. På undertegnede sidder headsettet fast, men ikke så fast at det bliver ubehageligt at have på i længere tid. Dog er headsettet lidt i den tunge ende, hvilket godt kan være lidt trættende i længden.

 

 

Designet falder rigtig godt i tråd med de øvrige produkter i CM Storm serien, der med få undtagelser alle er sorte og med rødt lys. På hver side af headsettet finder man CM Storm logoen, der er lyst op med rød ligesom gitterstrukturen neden under. Som et ægte gaming headset har det selvfølgelig indbygget mikrofon, der kan justeres i kraft af den bøjelige arm. En fin lille detalje her, er for øvrigt en indbygget mute indikator direkte i mikrofonen.

Der medfølger som sagt to sæt puder, et beklædt med blødt stof, og et med læder-lignende materiale. Mit indtryk er, at headsettet sidder lidt fastere på hovedet, hvis man vælger puderne beklædt med hvad der ligner kunstigt læder. selv foretrækker jeg derfor stof puderne. At skifte puderne burde umiddelbart være let, men Cooler Master har så valgt at lave det sådan, at man skal tage puderne af en plastik bøjle, og sætte de nye på - i stedet for blot at inkludere to sæt bøjler, som man så bare skulle klikke dem af og på.

 

 

Man kan ikke forbinde headsettet direkte til en computer, men skal gøre dette via adapteren til lydkort eller kontrol enheden. Dette gøres via et særligt stik, der som USB stikkene og jack stikkene er guldbelagte for bedre forbindelse. I min verden har det ikke så meget at sige for lydkvaliteten, men gennemført og en indikator for god kvalitet - det er det.

 

 

Den medfølgende kontrol enhed, er en stor drejeknap med indikatorer for lyd og bas niveau, samt en knap og indikator til mute af mikrofon. Kontrollen er ret lige til, knappen i midten er til at skifte funktion, og niveauer, mute mm. indikeres af røde lysdioder.