Test: CM Storm 5.1 gaming headset

Lyd d.  19. oktober. 2011, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 10783 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 900,00
Produkt udlånt af: Cooler Master
DK distributør: MMD

Software

Der følger ikke noget software med direkte i kassen, men på cmstorm.com under downloads finder vi et program til konfigurering:

 

 

Umiddelbart er programmet ret overskueligt, med et ikon til højtalere og en til mikrofonen. Under hver af disse to ikoner, kan man justere lydniveauet. For højtalerne/selve headsettet, kan man endvidere justere højtalerne front/bag separat og for hver side. Det giver lige en smule ekstra funktionalitet i forhold til kontrol enheden, men personligt har jeg ikke meget brug for at kunne justere lydniveuaet separat for hvert øre. 

Øverst finder er en rød barre, hvor der printes forskellige informationer om headsettets indstillinger. Denne har to funktioner, da man med et klik på en lille knap nederst i højre hjørne, kan få vist de pre-definerede equalizer indstillinger og skifte imellem disse. Som standard er der default, spil, film og musik, og man kan selv oprette nye. Ved siden af denne barre kan man justere den overordnede lydstyrke, samt slå en funktion der hedder Smart Volume Normalizer til og fra. Denne funktion justerer lydstyrken, on-the-fly så, hvilket både kan være godt og dårligt. Det komme jeg nærmere ind på i test-afsnittet. 

Ved første øjekast kan programmet ikke specielt meget, men det ændrer sig, når man opdager den højreklik menu der gemmer sig bag højtaler og mikrofon logerne. Så får man nemlig straks en del flere konfigurationsmuligheder. 

 

 

Efter lydstyrkekontrollen, er højtalerindstillingerne første punkt i menuen. Her kan man justere hvor mange af højtalerne i de to kopper, der skal være aktive. Der er dog ret stor forskel på om man vælger en enkelt aktiv højtaler i hvert øre og hermed stereo, eller man vælger at have alle højtalerne aktive. Dette skyldes egentlig mest, at man deaktiverer den indbyggede bas, hvis man kører i stereo eller kvadrofonisk indstilling. Man kan desuden slå surround max til og fra, hvilket når det er slået til, giver et lidt mere fyldigt lydbillede. 

 

 

De næste tre underpunkter er sampling hastighed, equalizer og miljøeffekter. Under equalizer kan man vælge imellem en lang række forskellige pre-definerede indstillinger, eller man kan definere sin egen personlige equalizer profil. Igen har man også muligheden for at slå det helt fra. Punktet miljøeffekter virker som på de fleste lydkort, hvor man kan f.eks. kan få det til at lyde som om man er under vand - hvad man så end skal bruge det til. 

 

 

Under de to sidste punkter, kan man aktivere og justere funktionerne fleksibel bas og virtuel højtalerskifter. Det går ud på, at man kan justere hvor lyden skal komme fra og hvordan bassen skal være i de forskellige højtalere. Man kan på den måde justere, så de lyde som om man sidder tættere på højtalerne i den ene side i stedet for at have den samme afstand til alle. Man kan justere så det f.eks. lyder som om man sidder med siden til lyden. Igen er dette ikke noget jeg ser den store pointe i, men for en stund er det da sjovt at lege med.