Test: CM Storm 5.1 gaming headset

Lyd d.  19. oktober. 2011, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 10788 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 900,00
Produkt udlånt af: Cooler Master
DK distributør: MMD

Test

Det er tydeligt med det samme, at det her er et headset der skal bruges sammen med en computer. Størrelsen, fastmonteret mikrofon, kontrol enheden og de mange udgange på adapteren gør, at det simpelthen ikke er praktisk at bruge den sammen med f.eks. et anlæg eller en MP3 afspiller. Som udgangspunkt er det dog ret velegnet til netop dette, da det er ganske behageligt at have på, så det ikke generer at have på f.eks. under en længere spilsession. Lige meget hvilken af de to medfølgende ørepuder man vælger, er de behagelige og er store nok til at omslutte hele øret. Selv om det som udgangspunkt er rart at have på, er det med sine 425 gram forholdsvis tungt, og det kan godt mærkes, når man har haft det på i et stykke tid. Efter at have testet sættet, har jeg nogenlunde vænnet mig til vægten, men jeg synes stadig det er lidt i overkanten.

 

 

Jeg har testet headsettet med den medfølgende kontrol enhed frem for at bruge adapteren til lydkort, og den er ganske praktisk da man jo kan indstille lyd og bas-niveau, samt mute mikrofon og headset helt med et enkelt tryk. Det er også fint at kunne indstille lydniveauer for front, bag og center uafhængigt af hinanden, men dog ikke noget jeg personligt har gjort meget brug af. 

 

Musik

Selv om det her jo egentlig primært er et gamer headset, har jeg sammensat en afspilningsliste med musik, for at test evnerne i denne disciplin. Til formålet har jeg valgt lidt forskelligt:

  • Simple plan - Take my hand
  • Röksopp - The Girl and The Robot
  • Seether - Broken feat. Amy Lee
  • Three Doors down - Ticket to heaven
  • Amin Van Buuren - Sahara
  • Mark Knopfler - What it is

Selv om det er et decideret gaming headset, så klarer det sig rigtig godt i musik også. Forskellen i forhold til et stereo headset er ganske markant, da de separate højtalere giver lydbilledet en ekstra dimension. For at få det bedste ud af headsettet måtte jeg dog først ind og justere lidt på equalizer indstillingerne, men så skal jeg også nok love for at lydkvaliteten fik et hak opad i forhold til de fleste headsets på markedet. Over hele linjen leverer headsettet en god og klar lyd, med en ganske imponerende dynamik. Bassen er desuden blandt de absolut bedre, og så kan den jo justeres efter behøv og smag via kontrol enheden. Mit eneste ankepunkt er diskanten, som jeg synes til tider kan være en anelse svag. Overordnet set er det dog ikke noget der trækker ned for alvor, og til musik er dette headset absolut glimrende.

Jeg fik desuden afprøvet Smart Volume Normalizer funktionen, dog uden den store succes. Visse steder giver funktionen en smule mere dynamik, men i numre med skift i tempo og lydstyrke forstyrrer den mere end den gavner.

 

Film

For at teste evnerne til film, blev henholdsvis The Fast and The Furious og Ringenes Herre: Kongen Vender Tilbage smidt i DVD-drevet, og et par af scenerne blev gennemset. Igen er det en noget andet oplevelse end i stereo, og man får faktisk fornemmelsen af at sidde med et rigtigt surround system omkring sig. Særligt når man hører bilerne suse forbi eller når til en af de store kampscener, er det en helt anden oplevelse.

 

Spil

Til sidst er det tid til at teste headsettet af i spil, til det har jeg brugt Call Of Duty: Black Ops og Counter Strike Source. Igen var headsettet en fornøjelse, og det hele føltes lige en tand mere virkelighedstro end ellers. Særligt de forskellige effekter i Call of Duty fik lige et ekstra nøk opad, mens jeg i Counter Strike fik følelsen af bedre at kunne lokalisere modstanderen ud fra deres fodtrin. Det sidste havde dog ikke videre effekt på mine resultater, da jeg klarede mig ca. lige så dårligt som jeg plejer :)

Mikrofonen fungerede i øvrigt upåklageligt, både i spil via teamspeak og til almindelig tale via Skype.