Test: Abit RX700pro 256MB

Grafikkort, AMD/ATI d.  11. april. 2005, skrevet af red_martians 3 Kommentarer.  Vist: 7329 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.abit.com.tw
Produktet distribueres i DK af: www.abit.com.tw
Link til producentens website: www.abit.com.tw

Grafikkortet


Førstehåndsindtrukket er positivt og den orange farve udstråler fart over feltet. Profilet ser til gengæld ikke særligt gennemarbejder ud, selvom krom-overfladen skinner lige i øjet. Ikke fordi der er noget galt i det, men udseendet giver lidt blik og plastikfølelse, og man kan tydeligt se hakkerne der hvor profilet er skåret ud. Hvis man så vender kortet en halv omgang og ser ind under profilet, ser man at det faktisk ikke en gang køler rammene. Faktisk vil det blot kræve 4stk meget lave cooling-pads til at lægge imellem. Lidt noget sjusk.



På bagsiden af kortet ser man at køleprofilet er spændt om med en blank sort lidt atypisk holder. Den matcher den orange farve ganske godt. På bagsiden er der heller ikke køleprofiler på rammene, hvilket gør at det er ganske let at tjekke specifikationerne.
Samsung 1.6ns ram er til gengæld meget positivt. Her skiller kortet sig ud og meget tyder på at det henvender sig meget direkte til overclockeren. X700pro har standard hastigheder på 432Mhz og disse rams max-hastighed er sat til 625Mhz (DDR1250) Vi kan altså forvente OC på op mod 50%.




Der er tre udgange som henholdsvis er et almindeligt VGA-stik, DVI-i og S-VHS.
DVI-i er et kombineret digitalt og analogt stik, hvor der bl.a. kan bruges en adaptor fra DVI-i til VGA, således at man kan bruge to skærme med VGA-stik.
Derudover er der et 7pin S-VHS-stik som jeg har udspecificeret mere grundigt i TV-out-delen.

Jeg har prøvet at tage et billede ovenfra så man kan se at kortet mangler sine thermalpads på rammene. Vi snakker om en halv millimeter, så kig godt efter. At der kun er en halv millimeter gør desværre ikke sagen bedre, da rammene bare har endnu svære ved at komme af med varmen. Vi vil helst have ramprofiler på eller også skal de have fri luft.




Blæseren er gennemsigtig og lyser godt op i lokalet under testen. Et klart plus til casemoderen, men kortets synlige kvalitet hænger desværre ikke særligt godt sammen med lyset. Og casemoderen vil nok kigge andre veje alligvel.



Jesse
 
Superbruger
Tilføjet:
11-04-2005 13:39:15
Svar/Indlæg:
1373/34
Fed test! Men sikke et lortekort x(



Jaabbe
 
Overclocker
Tilføjet:
15-04-2005 12:23:18
Svar/Indlæg:
16/8
Kan man ikk bare købe en anden køler der laver mindre støj og forbedre kølenivauet? Efter hvad jeg kan se løser det næsten alle dens negative ting



red_martians
 
Moderator
Tilføjet:
16-04-2005 09:37:05
Svar/Indlæg:
7881/1165
#2:
Har jeg også skrevet i min konklusion ;)