Test: AOC e2251Fwu skærm

Skærme d.  07. august. 2012, skrevet af Renissen2 1 Kommentarer.  Vist: 13565 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1231,00
Produkt udlånt af: AOC
DK distributør: Komplett.dk

Test

Til testen har jeg brugt min egen desktopmaskine, da hardwaren iøvrigt er temmelig underordnet. 

Programmer:

Passmark Monitortest v 3.1
Flatpanels monitortest
Film "Unknown" (afspillet gennem DVDdrev)
Del af Film "Wrath of the Titans" afspillet som ISO fil med brug af VLC Player

     

Vi starter med Passmark testen, her er billeder af "contrast Black & White" og "Scale Black - Red". Det kunne måske nok være en kende bedre med gradueringen i den mørke og lyse ende, men det er nu ikke så værst. I skaleringen til højre skal overgangene helst være helt glidende igennem billedet og det klarer AOCen da glimrende. 

     

 I "Master Screen" står alle gitre og mønstre samt farver faktisk ganske flot. Der er dog en lille udtværing mellem Gul og Cyan samt Cyan og Grøn. De 6 store farvefirkanter i midten af billedet skal være knivskarpt afgrænset. i det andet billede er det "Persistance" testen der kører, her kan man se om pixellerne efter de kørende boxe, når at slukke hurtigt nok, så der ikke trækkes striber efter boxene. Her ser det nu fint nok ud. I Flatpanelstesten findes der en test der ligner denne en hel del, men i den test er det kun en enkelt box der suser derudaf. Man kan så sætte farten på boxen og skifte den ned igennem forskellige farvegradueringer. Den test hakker til gengæld en hel del når den køres på AOC skærmen. 

     

I Flatpanels testen klarede skærmen sig faktisk meget godt indtil vi nåede "1:1 Pixelmapping" også kendt som Moire , her fejlede skærmen totalt i fuld opløsning og ville slet ikke køre denne test. Hvis jeg trykkede på "gendan fra maksimer" står billedet perfekt. Heller ikke testen med "Tekst" faldt særlig heldigt ud, for af en eller anden grund var teksten uskarp og det var faktisk hele skærmen, men igen gå ned i et mindre billede og testen stod igen krystalklar. Heldigvis havde jeg en PC mere til rådighed, nemlig fruens. Jeg prøvede her de tests som fejlede på min egen pc, men her kørte de perfekt i fuld opløsning. Konklusionen må blive at der på min maskine kører noget software der ikke snakker ordentligt sammen med USB skærmens software, eller noget hardware forstyrer signalet til skærmen.

Så smider vi en DVD i drevet og ser hvad AOCen siger til at afspille en DVD. AOC har faktisk garderet sig lidt ved at slå fast i Manualen at afspilning af diverse medier f.eks en DVD, måske ikke helt lever op til stardarden fra en almindelig DVI skærm fordi som de skriver at USB 2.0 interfacet ikke helt har samme båndbredde til overførsel af data. Jeg har snuppet et screenshot fra Mediaplayer da den kørte filmen "Unknown". Det kan vel dårligt kaldes DVDkvalitet, men det er da til at se på i kortere perioder. Ind imellem kørte der også lidt striber horisontalt på skærmen.

Her er det så en stump af "Wrath of the Titans" i Blueray kvalitet. Her er en lille del jeg fandt på nettet afspillet med VLC Playeren. Det gik slet ikke, den meget større datamængde bevirkede at filmstumpen hakkede sig derudaf. Så det er hermed konstateret at afspilning af medieclip i f.eks Blueray duer den ikke til.

Ja og hvad vil jeg så med et billede af 7 kabalen, vil nogen sikkert spørge. Det er meget simpelt. Dette var det eneste "Spil" jeg kunne få til at køre på USB skærmen. Men igen ved at tilslutte den til fruens PC, kunne den faktisk godt køre et spil Mahjongg som udnytter Directx, men generelt er det nul spil på denne skærm. Igen har AOC nævnt det i manualen, så ikke noget mærkeligt i det.

 

Så blev det tid til en konklusion.

IgIbUu
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-08-2012 19:32:36
Svar/Indlæg:
639/66
interessant test, har tit spekuleret over hvor godt det virker med usb til skærm.