Layout / Design
Bundkortet kommer i ASUS's mere eller mindre vante farvevalg, med det sorte PCB og blå/hvide udvidelses- og tilslutningsporte.
Da det er et Mini-ITX siger det sig selv at pladsen på boardet er meget trang. Der er dog alligevel blevet plads til en enkelt PCIe 2.0 x16 port samt 2 ram slots. Derudover er der også mulighed for at udvide med en USB 3.0 og to USB 2.0 porte, da der på boardet også findes både en USB 3.0 og USB 2.0 header. Der skal selfølgeligt også være plads til at tilslutte harddiske og andre drev, hvilket er givet ved 4 SATA-3 porte.
Bundkortets I/O del byder på en hel del taget boardets størrelse i betragtning. 4 USB 2.0 porte (sorte+røde), 2 USB 3.0 porte (blå), samt en eSATA port på 6Gb/s, desuden er der PS/2 port til enten keyboard eller mus samt en Gbit internet port. På lydsiden er der 3 Jack porte, samt en S/PDIF udgang.
Vi finder desuden også et vidt sortiment i videoudgange, DVI, HDMI og Displayport.
Derudover har vi desuden også de to trådløse muligheder, øverst over de røde USB porte ses Bluetooth adapteren og over DVI porten har vi 2 Wi-Fi antenne connectore.
På bagsiden sider der desuden også en Clear CMOS knap, som gør det lidt nemmere at få rådet bod på et dårligt overclock eller lignende.
Vi har altså næsten alle tilslutningsmuligheder på boardet, hvilket også er en nødvendighed, da udvidelsesmulighederne er meget begrænsede.
Med bundkortet følger også en smart fjernbetjening/keyboard, som jo er den perfekte gave til et bundkort som i mange tilfælde nok vil blive brugt i et multimediecenter. Fjernbetjeningen er udformet i plastic, hvor kanten hele vejen rundt er skrigende orange. Resten af fjernbetjeningen er sort, hvor henholdsvist caset er i glossy og knapperne er matte.
Fjernbetjeningen minder på den ene side meget om en typisk fjernbetjening, med play/pause knap, samt navigeringsknapperne, her er det desuden muligt via en knap at skifte om man vil navigere rundt med musen via navigeringspilene og "klikke" med midterknappen, eller om man vil bruge den som en typisk op/ned og venstre/højre knapper. På den anden side finder vi et kompakt tastatur som er perfekt til f.eks. at søge på titler på youtube eller i filmkartoteket. Af de to sider vil jeg dog sige at tastatursiden er den mest funktionelle. Her kan du bruge næsten alle de knapper som du kan på et rigtigt tastatur, ganske vist er nogle tegn flyttet ind under "fn" og "shift" kategorier, men ikke desto mindre er de der. De eneste funktioner jeg har manglet på tastaturet er faktisk F-knapperne samt @, hvoraf den sidste på trods af at være afbilledet på en knap ikke er der alligevel (højst sansynligt grundet det danske tastaturlayout).
Mere om brugen af fjernbetjeningen i test-afsnittet.
Nu har vi set på hvordan boardet ser ud. På næste side tager vi en kig på bundkortets BIOS.