Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1115,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Komplett.dk

Test

Testmaskinen består af:
ASUS F1A75-I Deluxe
AMD A8-3870K
2x1GB Corsair Dominator 1600mhz 8-8-8-24
Enermax 1000W
Det hele er samlet i et Corsair Carbide 500R kabinet

For at sammenligne har vi resultater fra et lignende system der gør brug af et MSI A75MA-G55 bundkort.

 

Programmer:
SuperPI 1M
3Dmark03, 05, Vantage og 11
Cinebench 11.5
Unigine Heaven Benchmark

 



Vi ser at CPU'en på MSI bundkortet regner opgaven en smule hurtigere end på vores lidt mindre ASUS board.

 



 

Her ser vi en lidt sjov tendens. I 3Dmark03 og 05 vinder MSI boardet, men når vi kommer op i de nyere udgaver bliver billedet lidt noget andet, her vinder ASUS boardet nemligt med nogle få point.
Grunden hertil kan være at de tidligere udgaver af 3Dmark er meget CPU afhængige og derfor scorer MSI boardet lidt højere, ligesom i SuperPI.

 



Endnu engang ser vi at ASUS boardet må se sig slået i regnekraft.

 



I Cinebench falder ASUS boardet også bagud med lige knap 1 FPS.

 



I Heaven benchmarken ser vi at ASUS boardet ligesom i de nyere versioner af 3Dmark sniger sig en smule foran MSI boardet.


Alt i alt er ydelsen på de to board meget ens, der er lidt forskel i ydelse alt efter hvilke tests vi kigger på, men overordnet set ligger de to boards utroligt meget lige i ydelse, hvilket er meget pænt når man tænker på at det er et Mini-ITX board vi har med at gøre.

 

Fjernbetjening

Fjernbetjeningen er blevet testet i forskellige scenarier hvor et mediecenter vil blive brugt, det gælder her på youtube, windows media center og media player. På youtube fungerede tastaturdelen rigtigt godt, da det her var nemt at søge på de forskellige titler, samtidigt er det muligt med fjernbetjeningen at navigere rundt på skærmen via navigationsknapperne for at vælge den video man vil se. Det samme gør sig gældende i media center, hvor fjernbetjeningen gør det nemt at navigere rundt i de forskellige menuer. I media player virker dette dog ikke helt så godt, da menuer osv. er delt op på en lidt anden måde og da man typisk gerne vil kunne lave playlists osv.

Fjernbetjeningsdelen fungerer dog reelt dårligt efter min mening. Det var i ingen af de afprøvede programmer muligt at bruge fjernbetjeningen som en egentligt fjernbetjening! Play/pause virkede ikke og kun i media center gjorde navigeringspilene noget. Her bladrede man dog blot igennem de forskellige faner som f.eks. "synopsis", "subtitles" osv. Samtidigt er der ingen egentlig tilbage/annuler knap på fjernbetjeningssiden, hvilket gør det besværligt at navigere rundt, da man skal vende fjernbetjeningen om hver gang man vil gå tilbage eller fortryder en handling.
Dette resulterede også i at det faktisk var langt nemmere bare at bruge tastatursiden, da der her er både tilbage knap, samt alle de kendte taster som har forskellig kendt betydning. Til stadighed er det dog ikke, ihvertfald uden yderligere tilpasning muligt at bruge fjernbetjeningen som egentlig fjernbetjening, hvilket jeg synes er for dårligt.
Med tilpasning kan man dog sikkert få et helt godt resultat og bruge fjernbetjeningen til at styre mediecenteret fuldstændigt! Denne slags software burde dog efter min mening være inkluderet fra ASUS's side af.

En ting skal fjernbetjeningen dog roses gevaldigt for. Fjernbetjeningen har en rækkevidde uden lige, samtidigt med at den ikke kommunikerer vha. infrarød, hvilket gør at det er ligegyldigt hvordan fjernbetjeningen vender og om der står ting i vejen. Jeg testede fjernbetjeningen i min lejlighed, hvor signalet gik fint igennem selv fra den ende af lejligheden til den anden, hvilket er en 10-12m med 2 murstensvægge imellem mig og PC'en.


Så fik vi også bundkortet testet. På næste side kommer vi med den endelige konklusion for boardet.

Lexdk
 
Superbruger
Tilføjet:
24-10-2012 15:34:48
Svar/Indlæg:
15/1
Hvis det kunne intressere jer, kan Asus P8Z77-I Deluxe Mini ITX godt anbefales til at lave en lille (størrelsen) gamer pc med.
og det understøtter LucidLogix Virtu MVP.

Kan selv sige det kører fantastisk godt 🙂
http://www.asus.dk/Motherboard...

Det er fedt at se der kommer flere og flere af itx bundkortene 🙂


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
25-10-2012 10:55:52
Svar/Indlæg:
686/80
Netop, de små ITX boards kan faktisk godt klare temmeligt meget og følger efterhånden temmeligt godt med "normale" bundkort. Der er dog ingen tvivl om at hvis man skal ud og overclocke og til det helt vilde er det nok en god ide med noget lidt større.
Men ingen tvivl, et ITX board kan sagtens bruge i en ret habil gaming maskine, og så burde størrelsen på PC'en ihvertfald ikke noget problem 😛


KingGuru
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-10-2012 16:21:47
Svar/Indlæg:
624/173
Fin lille test.. undrer mig dog over "Det ser med andre ord rigtig fornuftigt ud for AMD i mellemklasse segmentet, hvor man med de to nye chipsets med tilhørende APU'er har et slagkraftigt våben, der for alvor kan udfordre Intels S1155 serie." kommentaren ikke er opfulgt med en sammenligning i testene?