Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: .
Produktet distribueres i DK af: .
Link til producentens website: .

Layout


Det næste vi skal kigge på, er layoutet på bundkortet. Som jeg altid siger så kan man sagtens få et bundkort hvor ydelsen er i top - Men det hjælper jo det fedt, hvis layoutet er for dårligt



Førstehåndsindtrykket af dette bundkort er, at det er den samme farve PCB, som vi normalt ser fra MSI i deres Platinum serie, nemlig sort, og de enkelte komponenter ser umiddelbart ud til at være fornuftigt placeret. Hermed mener jeg, at der ikke er fare for karambolage mellem eks. et stort grafikkort og f.eks. RAM soklerne.

Lidt tættere på, kan vi se kortets Northbridge køler.



Nordbroen er aktivt kølet og i lighed med tidligere test af f.eks. 925X chipset baserede bundkort, og de mere nylige af 925XE så bliver denne profil ganske varm under testen.

Som man kan se på det næste billede har vi meget naturligt øverst de to SLI kompatible PCI Express x16 port til montering af grafikkort hertil. Umiddelbart nedenunder ser vi to standard PCI porte til indstikskort og foroven en enkelt af de nyere PCI Express. Lidt underlig placering man har valgt til den sidstnævnte.



Der er ikke nogen skrigende flotte farver på det her bundkort, alt er holdt i sort og hvidt, på nær den nederste PCI port, som af en eller anden grund er orange.



På næste billede ser vi også bundkortets Southbridge.
Lidt uvant i forhold til andre chipsets er denne kølet af en passiv køleprofil, som indikerer, at der er kommet lidt mere "fart" på denne chip i modsætning til tidligere, hvor sydbroen ikke blev særlig varm.

Vi ser her også S-ATA stikkene og IDE RAID tilslutningerne.

Det næste vi skal kigge nærmere er bundkortets RAM sokler.



Bundkortet er som billedet viser udstyret med fire RAM sokler. Af en eller anden grund følger MSI stadig ikke den logik, der ligger i farvekodning, og vil man køre Dual Memory med sine RAM, skal man altså sætte en RAM klods i en grøn og en orange farvet sokkel?

Som sædvanligt fristes jeg til at sige, skal vi da også kigge på CPU soklen og pladsen her omkring. Soklen i sig selv har jo ændret sig en del i takt med indførelsen af de nye chipsets.



Ikke så meget hokus pokus her, der er god plads rundt om soklen, så man kan installere forskellige mere eller mindre eksotiske køleløsninger.

Den sidste ting, inden vi haster videre i testen, er bundkortets eksterne I/O Porte (I/O Back Panel)



Der er selvfølgelig 2x PS2 porte, en til mus og en til tastatur, 1x seriel samt 1x parallel port, diverse audio stik, 4x USB 2.0 porte, samt to RJ45 porte til 10/100/1000 netværk og slutteligt IEEE1394. Der er også SPDIF lyd ud og indgang på kortet, så man komme ikke til at mangle noget på det kort her.

Så er det vist nok med snak om selve kortet. Lad os få noget strøm på dyret og se hvad det indeholder!
Lars
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-05-2005 12:51:52
Svar/Indlæg:
3712/44
Fin test Lockheed. Nu glæder jeg mig til at se en sammenligning med i955X bundkortene.

Rygterne siger at ikke alle Nforce4 er lige glade for at køre med de nye dualcore cpu'er, men det har du ikke haft mulighed for at teste endnu vel?



Lockheed
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-05-2005 14:39:08
Svar/Indlæg:
503/516
#1 Tak for det! Og nej, endnu ikke skyggen af en Dual Core. Vi satser dog stadig på, at den meget snart dukker op fra vores gode venner ved Intel 8)

Mvh




Tsunde
 
Overclocker
Tilføjet:
11-09-2005 18:12:22
Svar/Indlæg:
2/0
Har lige samlet en pc med dette mobo, og den virker fandme bare. God vejledning, god software, så thumbs up! 8)