Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: .
Produktet distribueres i DK af: .
Link til producentens website: .

Konklusion & UK Summary


Så er det blevet tid til at runde af på denne første test af et bundkort baseret på et nVidia nForce4-SLI Intel Edition, MSI's P4N Diamond.



Det har været en testfase med lidt blandede følelser. Positivt har det været, at ydelsen fra P4N Diamond kortet ligger helt på højde med de fleste bundkort baseret på 925XE chipsettet. Men det burde det også gøre, især taget i betragtning, at det er et noget nyere chipset.

Med hensyn til features er nForce4 chipsettet absolut i nærheden af Intels egne chipset, både de lidt ældre men også de nyere 945 og 955, så her kan der ikke pilles ved noget.

Grafikydelsen med to grafikkort monteret i SLI er selvfølgelig imponerende, og som også nævnt i tidligere SLI tests, så er det op til en selv at vurdere om pengene er til en sådan investering.

Der hvor dette kort vinder for mig, er med dets mange muligheder for at fintune på CPU og RAM. For det første så har det en fungerende PCI lås og for det andet har det en "flydende" RAM divider. En feature som jeg ikke har set før og som alle bundkort fremover skulle udstyres med. En anden rigtig god feature at den digitale SLI switch som gør, at man ikke er nødt til at skulle vende et lille print på bundkortet, som det er tilfældet på andre NF4 baserede bundkort.

Dette gjorde også at kortet var udmærket at overclocke på, både for den CPU jeg anvendte, men ikke mindst for dem der sidder derude med /800 processorer.

Slutteligt er der ikke meget andet at sige end, at hvis man leder efter et veludstyret bundkort med mulighed for at anvende både de helt nye og de lidt ældre Pentium 4 processorer, og samtidig gerne vil have mulighed for SLI, S-ATAII og support for Intel Dual Core CPU'er, så er MSI P4N Diamond bundkortet absolut et oplagt valg.

På baggrund af den "flydende" RAM divider og de deraf følgende mange muligheder for at fintune performance, har jeg valgt at tildele MSI P4N Diamond bundkortet vores Unique Product Award.



Positivt
  • Features

  • Stabiliteten
  • Layoutet

  • Design (PCB farve)

  • Flydende RAM divider
  • Fungerende PCI lås


    Negativt
  • Prisen







    UK Conclusion


    It's time to round off this first test of a motherboard based on the nVidia nForce4-SLI Intel Edition, MSI's P4N Diamond.



    It has been a test with ups and downs. Among the positive things is the performance, which is fully on par with most motherboards based on the 925XE chipset.

    However, it ought to, especially as this chipset is somewhat newer.

    Regarding features the nForce4 is just about as well equipped as Intels own chipset, both older ones but also the newer 945 and 955, so nothing to remark here.

    The graphics performance with two graphics cards in SLI is of course impressive, and as I've mentioned in previous SLI tests it's up to you to decide if the budget allows such an investment.

    Where this board wins me over is in the many possibilities for fine-tuning RAM and CPU. First of all it has a working PCI lock, secondly it's got a "floating" RAM divider. A feature I haven't seen before and which all motherboards ought to get.

    These features made the board splendid for overclocking, both when using the CPU I had, as well as the people out there with /800 processors.

    Finally there isn't much to say than this: if you're looking for a well-equipped motherboard, suitable for both the newest as well as the older P4 models, and you'd also like to use SLI and SATA-II, and get support for Intel Dual Core CPU's, then the MSI P4N Diamond is an obvious choice.

    Because of the"floating" memory divider and the many tweaks that this divider allows you to perform, I have decided to award the MSI P4N Diamond our Unique Product Award.



    Pros
  • Lots of features

  • Stability
  • The layout

  • The design (PCB color)

  • "Floating" RAM divider
  • Working PCI lock


    Cons
  • The price
  • Lars
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    24-05-2005 12:51:52
    Svar/Indlæg:
    3712/44
    Fin test Lockheed. Nu glæder jeg mig til at se en sammenligning med i955X bundkortene.

    Rygterne siger at ikke alle Nforce4 er lige glade for at køre med de nye dualcore cpu'er, men det har du ikke haft mulighed for at teste endnu vel?



    Lockheed
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    24-05-2005 14:39:08
    Svar/Indlæg:
    503/516
    #1 Tak for det! Og nej, endnu ikke skyggen af en Dual Core. Vi satser dog stadig på, at den meget snart dukker op fra vores gode venner ved Intel 8)

    Mvh




    Tsunde
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    11-09-2005 18:12:22
    Svar/Indlæg:
    2/0
    Har lige samlet en pc med dette mobo, og den virker fandme bare. God vejledning, god software, så thumbs up! 8)