Produktet er venligst udlånt af: .
Produktet distribueres i DK af: .
Link til producentens website: .
Software og BIOS
Da der som tidligere nævnt ikke følger noget med til dette bundkort, kommer her en kort gennemgang af hvad der ifølge MSI's hjemmeside vil være med, eller hvad der i hvert fald kan downloades og anvendes sammen med P4N Diamond bundkortet.
Software
MSI Infoview Et lille simpelt program, der som billedet indikerer, kan vise en masse oplysninger om både dit hardware og software.
MSI I-speed Et program til optimering af LAN forbindelsen på bundkortet. Jeg kunne ikke måle nogen umiddelbar forbedring ved anvendelse af dette program
PC Alert 4 MSI Corecenter Det ligger lidt i navnet, hvad dette programs funktion er. Det er her man bl.a. kan overclocke sin processor og bundkort og det er også her man kan overvåge sine blæsere og spændinger.
MSI DigiCell DigiCell er som sådan bare en slags portal, man kan bruge til at gå ind i alle de andre små programmer med.
MSI ekstra Udover de allerede nævnte følger også 3 mindre programmer med. En Passwordkeeper, SecureDoc og en Lockbox. Alle sammen programmer, der kan hjælpe dig med øget dokument og PC sikkerhed.
BIOS
I den efterfølgende billedserie viser jeg de vigtigste menuer fra kortets BIOS. Jeg vil ikke gå alle menuerne igennem slavisk, da der ikke er væsentlige forskelle på dette bundkort og så mange andre, i hvert fald ikke i BIOS.
Som det ses på billedet anvender MSI bundkortet en AMI BIOS.
Den første menu vi ser på er Advanced Chipset Features. Dette er menuen hvor mulighederne for at stille på RAM findes.
Der er mange muligheder i denne BIOS fra MSI kortet, som også kan ses på de følgende billeder.
Udover RAM indstillinger, er det også i denne menu, man kan vælge standard PCI mode eller SLI mode. Kortet finder selv ud af om der sidder et eller to grafikkort i det, så jeg har lidt svært ved at se meningen med dette menupunkt, medmindre man vil "slukke" for det ene kort.
Den næste interessante menu vi kigger nærmere på er Cell Menuen, som MSI kalder den. En decideret overclocker menu, som almindelige brugere egentlig ikke behøver anvende.
Det er altså her man finder alle sine muligheder for at trimme bundkortet op til optimal hastighed og overclocking.
Første punkt herinde er hvad MSI kalder Dynamic Overclocking. En menu, som er standard i MSI BIOS og har været det et stykke tid, hvor man kan "tune" hele systemet i forskellige militære grader. Graderne indikerer så hvor mange procent systemet er overclocket.
Næste punkt er FSB hastigheden. Denne kan indstilles til alt mellem 400-1400MHz eller rettere fra 100-350MHz. Det er sikkert nok til de fleste, men jeg ville gerne have set muligheden for 400MHz her, hvis man skal være lidt kritisk.
Næste menupunkt er hastigheden på RAM modulerne. Denne kan indstilles i intervallet 400-900MHz og som noget helt nyt så kan dette foregå flydende. Man kan enten "Linke" RAM hastigheden fast til FSB, så den følger med op, eller fastlåse RAM hastigheden til en bestemt frekvens. Og det virker sgu! En rigtig fed feature, som jeg i hvert fald ikke har set før.
Næste punkt er PCI-e hastigheden. Denne kan indstilles fra 100-130MHz, og kan altså fastlåses til 100MHz, når der skal overclockes. Og modsat mange andre bundkort til Intel CPU'er så virker denne PCI lås rent faktisk perfekt.
Det næste punkt er Voltage Control. Her indstilles spænding til henholdsvis CPU, RAM og Nordbroen.
CPU er der mulighed for at give op til 0.40 Volt ekstra, RAM op til 2,40 Volt og slutteligt Nordbroen på til 1,7 Volt. Ganske udmærkede muligheder for lidt ekstra indstillingen, og i hvert fald en voldsom forbedring i forhold til det sidste MSI kort jeg testede.
Som noget nyt fra MSI er der nu også mulighed for, at bruge deres forudindstillede overclock på grafik siden. De har indført en VGA Performance boost, som gør at man med deres tidligere nævnte militære inddeling er i stand til at clocke et antal procent på både kerne og RAM.
Det var de væsentligste menuer fra BIOS på P4N Diamond kortet og lad os så komme i gang med at teste kortet.