Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2995,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

BIOS

Så lækkert ser det ud når man starter i 3D BIOSen

 

Her er vi gået i BIOSens første billede; Advanced. Det er i denne menu at alt vedrørende spændinger, frekvenser og RAM instillinger foregår. Menuen har 6 undermenuer og dem gennemgår vi nu.

 

  

  

I disse 6 billeder går jeg ned i menupunkterne ved at dobbeltklikke på det pågældende punkt. Det første billede er altså en detaljeret M.I.T Status oversigt. Vi går videre til nr.2 Frekvens instillinger. Billede nr.3 RAM indstillinger. Billede nr.4 Spændinger følger senere, så vi fortsætter til nr. 5 PC Health status, som er ingående opsætning af systemets temperaturer, blæsere,  advarsler, samt case open detektion og lign. Det sidste billede nr.6 viser punktet forskellige instillinger og her kan man sætte PCI Express slottene til Generation 1,2 eller 3. Det afhænger selfølgelig af den hardware man har i systemet. PCI Express x1 slottet understøtter kun op til Gen.2. Jeg har bare kørt med den på auto, da grafikkortet jeg bruger er Gen.2. Næste punkt er Legacy BenchMark Enhancement, som er sat til default, så man kan få forbedret ydelsen ved ældre Benchmark programmer.

 

I undermenuen Advanced Voltage settings kommer man først til et punkt der hedder 3D Powercontrol. Herunder sættes et hav af forskellige sikkerhedsspændinger og sikkerhedstemperaturer for de ting der vedrører CPUen og den indbyggede GPU, man kan også bare vælge at køre i auto, som jeg har gjort her.

 

Det er herinde man kan pille ved de forskellige spændinger til bl.a. Vcore. Her satte jeg spændingen til 1,5v og kunne så iøvrigt hæve multiplieren til 55 før windows eller cpu ikke ville starte. Efter en BIOS reset viste det sig så at jeg kunne få systemet op og køre 5,0 Ghz stabilt i Windows og det er vel egentlig meget godt, når der kun blev skruet på multiplier og cpu volt.

 

Det sidste punkt i undermenuen til spændingsstyring er DRAM voltage control.Her sættes DRAM spændingen og andre instillinger der vedrører RAM spændingerne.

 

Under punktet system får man detaljeret info om BIOSen og man kan indstille systems tid og dato. Info om ATA portene fås ved tryk på det sidste felt på siden.

 

Under BIOS features sættes Boot rækkefølge og andre system features.

 

Her er vi så nået til Peripherals. Herunder sættes bl.a. SATA mode og andre perifere enheder såsom Audio, USB2, USB3, de hedder her HS Port 1-4, og intern grafik memory størrelse.

 

Her sættes systemets Powerstates, om motherboardet starter op igen efter strømsvigt og lignende.

 

Det er her man gemmer og kommer ud af BIOS. Det er også her at man kan komme tilbage til standardindstillingerne under load optimized defaults og gennemtving boot på et bestemt device. Load og save Profiler er nederste punkter på denne side. Yderligere kan man indstille sproget og gå i Q-Flash for at opdatere BIOS.

 

Tak til Renissen2 for dette afsnit.

 

Vi fortsætter på næste side med software.

las
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-11-2012 13:09:08
Svar/Indlæg:
2151/51
Bryder mig sgu ikke om farvevalget..

Ja, jeg er perfektionist. 🙂

Ellers fedt board.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af las d. 09-11-2012 13:10:01.


VojenZ
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-11-2012 12:43:09
Svar/Indlæg:
331/7
#1 Hvordan har farve noget med perfektionisme at gøre? Farve er da mere en smagssag...:D


KingGuru
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-11-2012 15:28:06
Svar/Indlæg:
624/173
Synes måske den skulle længere ned på pris.. den taber jo til Mpower som koster under det halve


dryz
 
Superbruger
Tilføjet:
12-11-2012 20:47:02
Svar/Indlæg:
519/32
Du skriver at: "Bundkortet henvender sig til overclockeren der vil under minus grader...". Jeg kan ikke umiddelbart finde ud af, hvilke tiltag der er lavet med hensyn til det (er det med henblik på kompressor køling, eller mere ekstrem køling? ...en form for større beskyttelse/tolerance mod/af kondens?).
Du ligger ikke tilfældigvis inde med nogle testresultater for ydelse i spil? Det kunne være sjov at vide, om "Virtu MVP" bare er fis i en hornlygte, og/eller om de andre producenter har noget tilsvarende under et andet navn.
Tak for testen uanset hvad :)


Bonghætte
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-11-2012 14:42:47
Svar/Indlæg:
1271/38
Den har en LN2 switch, så jeg går da ud fra at når man hiver i den så sker der noget hokuspokus så bundkortet er mere resistent for minusgrader. Hvad ved jeg 😀


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
14-11-2012 14:51:09
Svar/Indlæg:
6368/477

Den har en LN2 switch, så jeg går da ud fra at når man hiver i den så sker der noget hokuspokus så bundkortet er mere resistent for minusgrader. Hvad ved jeg 😀

Bonghætte skrev d. 14-11-2012 14:42:47


Med denne kontakt kan man, hvis den står længest fra CPU soklen, hurtigt slå CPU'en ned til 1.6Ghz, hvorefter man kan ændre på multiplier via OC Touch. Når knappen bliver skubbet tilbage igen, mod CPU soklen bliver de indstillinger der er sat med OC Touch sat, og man kan validere CPU-z og derefter gå tilbage igen, hvis CPU'en skulle blive lidt ustabil ved den høje frekvens.

Det er alt hvad den gør..