Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: martinta
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1456,00
Produkt udlånt af: Synology
DK distributør: n/a

Layout / Design

Så kom vi frem til Layout og Design delen. Som altid vil jeg lige gøre opmærksom på at smag er forskellig, jeg vil dog forsøge at holde det så objektivt som muligt. Derudover vil jeg i så vidt omfang som muligt forklare lidt om materiale valg samt hvad der er godt og skidt ved materialerne som der er valgt til DS112.

Men lad os starte fra en ende af, DS112 er næsten 100% plastik, den er generelt holdt i hvid, med nogle sorte nuancer rundt omkring. At den er rent plastik er dog ikke nødvendigvis negativt, DS112 føles faktisk rigtig robust og i mit tilfælde passer den også så godt i farverne at den ikke bliver bemærket inde i min stue hvor den stod.

Men lad os kigge lidt på den.

 

På fronten af er den holdt i sort og hvide farver, hvor panelet med dioder og tænd sluk knappen er holdt i sort. Der er 4 dioder, en blå diode helt nede i bunden som lyser når NAS'en er tændt, 3 grønne, en med en generel status, en med netværk og en diode til når disken arbejder. Selvom dioderne ikke er dicideret skarpe kan de godt virke forstyrrende hvis man har NAS'en stående et synligt sted, der kunne derfor godt have været lidt mindre knald på dem. 

Derudover er der ikke meget at nævne til fronten.

 

Begge siderne er identisk, siden er holdt i hvidt med sorte føder og et stort Synology logo hen over siden, logoet er rillet så den i princippet får lidt luft ind den vej.

 

 

Bag på finder vi alle stik, ligesom vi finder Serienummer og mac adresse samt en 60x60mm blæser. Vi har her 2 USB 3 porte, en LAN port, et E-sata stik samt et AC stik. derudover er der også en kelsington lås. I toppen og bunden finder vi hullerne til hvor kabinettet skal skrues sammen.

 

Skiller vi toppen og bunden fra hinanden, kommer vi ind i selve kabinettet. Her ser vi en lille smule af bundkort. De synlige stik til LAN og USB indgang samt blæseren og SATA connector. Hele overfladen er fritlagt, dvs. det er bare at ligge en harddisk på, skubbe den ned i sata porten og monterer de 4 skruer som følger med. Super let. Dog kunne det have været interessant hvis de havde lavet en løsning hvor der slet ikke var behov for værktøj.

Med harddisken monteret er der lige pludselig ikke så meget af printkortet blottet, monteringen er rigtig simpel.

Hvis vi nu tager et kig under den plade som holder harddisken vil vi bemærke hvorfor der er riller i Synology logoet. Selve printkortet ligger her, skjult fra nysgerige sjæle og klar til brug. 

Alt i alt synes jeg Synology DS112 er et rigtig nydeligt produkt, den er holdt i simple farver, lidt ligesom vi normalt kender det fra synology, derudover er der ikke noget specielt ophidsende ved designet. Hvis jeg skal komme med noget kritik må det være at dioderne er så kraftige som de er, hvis den står i nærheden af fjernsynet imens der vises en film virker det meget forstyrende.

Men lad os tage et kig på hvordan vi installerer maskineriet.

Hediki
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-12-2012 15:55:58
Svar/Indlæg:
1726/49
begynder at forstå det med "product of the year", det er som regel fordi i kun tester 12 forskellige ting...


martinta
 
Senior Skribent
Tilføjet:
18-12-2012 16:08:00
Svar/Indlæg:
2826/100
#1

Den må du lige uddybe, var det kritik af artiklen eller HWT generelt?? 🙂

Hvis du har noget du mener vi bør gøre anerledes generelt på HWT eller noget du gerne ser der bliver gjort mere udaf i de artikler som jeg står for, så er du hjertens velkommen til at sende mig en PB med det 😉


Raskolnikov
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-12-2012 18:24:36
Svar/Indlæg:
1321/45
#1 Dét giver jo ingen mening medmindre der product of the month??

#2 Alt får jo den titel. Hvorfor ikke graduere eller under-inddele jeres bedømmelser?


martinta
 
Senior Skribent
Tilføjet:
18-12-2012 18:52:34
Svar/Indlæg:
2826/100
#3

#1 fulgte min opfordring og forklarede mig i en pb hvad han mente 🙂 jeg tager den længere op i systemet..


SørenT
 
Overclocker
Tilføjet:
21-12-2012 11:31:01
Svar/Indlæg:
10/14
Der står ikke så meget om at bruge en Synology NAS som harddiskoptager - via pakken DVBLink TVServer - hvilket faktisk er en meget interessant mulighed - netop at kombinere en DLNA NAS med en USB DVB-T tuner!

QNAP NAS'ere har f.eks. mulighed for at optage op til to programmer samtidigt (vist nok kun når de har en x86 CPU).

Er der mulighed for at få dette emne uddybet?

Hilsen Søren


martinta
 
Senior Skribent
Tilføjet:
21-12-2012 13:17:22
Svar/Indlæg:
2826/100
#5

Jeg når ikke at få det uddybet i denne test, jeg vil dog gerne se om jeg kan få det med i en test på et senere tidspunkt af en anden NAS fra synology 🙂