Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: martinta
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1456,00
Produkt udlånt af: Synology
DK distributør: n/a

Konklusion

 

Så kom vi frem til konklusionen, og jeg må sige jeg har lidt blandede følelser over for DS112. Den er, i sig selv, rigtig fin, men har på den anden side ikke noget rigtig revolutionerende hardware mæssigt. Den klarer sig rigtig fint til day-to-day opgaver, og kan fåes til en fornuftig pris. Den testede model her var med kun én disk. Dette synes jeg er rigtig synd, da det fjerner alt hardware sikkerheden og i princippet degraderer enheden til en dyr og advanceret ekstern harddisk. Men det er ulempen ved 1-drevs NAS-servere. Men hvis det er det man har brug for, så er DS112 et rigtig godt køb, når man også tager alle de funktioner der følger med, med i overvejelserne. 
 

Bundle/Tilbehør - 3
Bundlen har sneget sig op på et 3 tal her i testen, NAS'en er pakket rigtig fornuftigt ned, og med den kommer der det man skal bruge plus et netværkskabel. Så der er det man skal bruge for at komme igang, men så heller ikke mere.

Design/Layout - 4
Designet er som altid et rigtig tricky område, for noget som jeg måske synes er flot, kan se helt anderledes ud i andres øjne. Jeg tillader mig dog at give den et flot 4 tal for et design der er holdt i simple farver samt en samlekvalitet som godt nok er plastik, men som føles rigtig robust.

Software - 5
Softwaren er en af de ting jeg er helt vild med ved Synology. Den har så mange funktioner at det praktisk talt er umuligt at komme igennem dem alle. På samme tid er de både godt gemt så de ikke er i vejen men lette at finde hvis man skal bruge dem. Så her er den eneste fair karakter som jeg ser det et 5 tal. 

Ydelse - 3
Ydelsen ligger på et moderat niveau. Den er der hvor man forventer den. Jeg må indrømme at jeg faktisk blev positivt overasket over at den kunne trække enhederne så flydende som den gjorde, da jeg satte de 4 enheder til at streame fra den. Dette gør at den viser, den sagtens ville kunne klare streaming behov mm. for langt de fleste brugere.

Pris - 3
Jeg har fundet denne NAS til ca. 1500,- Dette er dyrt set i forhold til mange af de billige NAS'er man kan finde på markedet, som så oven i købet har diske indbygget. Grunden til den alligevel får 3 er på grund af dens imponerende software. Man har virkelig hele tiden følelsen af at det er kram man sidder med.

 


 

UK summary

Then we reached the conclusion, and I must say that I have somewhat mixed feelings for DS112. It´s in itself really ok. but has on the other hand nothing really revolutionary on the hardware side. It manages day to day tasks really well, and can be purchased for a reasonable price. The tested model in this article had only one disk. I find that a shame, as it removes all the hardware security and reduces this unit into a exspensive and advanced external harddrive in theory. But that´s the downside  with 1 drive NAS servers. But if that´s what you need, then the D112 is a really good buy, when you also include all the functions that come with it. 

 

Bundle/Accessories - 3
The bundle has crept up on a 3 in this test. The NAS is really well packed in the box, and it comes embedded with what you need plus a network cable. So there´s what you need to get started, but nothing more. 

Design/Layout - 4
Design is as always a real tricky area. Something I find quite beautiful, can look the opposite on the eyes of another. I do however allow to grade 4 for a design kept in simple colours and a assembly quality which is plastic, but feels really solid. 

Software - 5
The software is one of the things I am crazy about with Synology. It comes with so many features, that there is no way I could get through them all. And at the same time they are both well hidden, but yet easy to find when needed. So the only fair grade in my book is 5. 

Performance - 3
The performance is on a moderat level. It´s where is supposed to be. I must admit that I got positive surpriced about it being able to used the unit as fluid as it did, when used to stream to 4 at once. This shows that it can manage streaming needs for almost everyone just fine. 

Price - 3
I have found this NAS to 1500 DKK. That is a bit pricy compared to many of the cheap NAS you can find on the market, which on top of that also have hardddrives built in. The reason for the grade 3, is because of it´s impressive software. You really get the feeling that it´s a quality product you are holding. 

 

 




Test: Synology DS 112 NAS
Bundle - Tilbehør3
Design - Layout4
Software - BIOS5
Ydelse3
Pris3
Samlet72%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
Hediki
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-12-2012 15:55:58
Svar/Indlæg:
1726/49
begynder at forstå det med "product of the year", det er som regel fordi i kun tester 12 forskellige ting...


martinta
 
Senior Skribent
Tilføjet:
18-12-2012 16:08:00
Svar/Indlæg:
2826/100
#1

Den må du lige uddybe, var det kritik af artiklen eller HWT generelt?? 🙂

Hvis du har noget du mener vi bør gøre anerledes generelt på HWT eller noget du gerne ser der bliver gjort mere udaf i de artikler som jeg står for, så er du hjertens velkommen til at sende mig en PB med det 😉


Raskolnikov
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-12-2012 18:24:36
Svar/Indlæg:
1321/45
#1 Dét giver jo ingen mening medmindre der product of the month??

#2 Alt får jo den titel. Hvorfor ikke graduere eller under-inddele jeres bedømmelser?


martinta
 
Senior Skribent
Tilføjet:
18-12-2012 18:52:34
Svar/Indlæg:
2826/100
#3

#1 fulgte min opfordring og forklarede mig i en pb hvad han mente 🙂 jeg tager den længere op i systemet..


SørenT
 
Overclocker
Tilføjet:
21-12-2012 11:31:01
Svar/Indlæg:
10/14
Der står ikke så meget om at bruge en Synology NAS som harddiskoptager - via pakken DVBLink TVServer - hvilket faktisk er en meget interessant mulighed - netop at kombinere en DLNA NAS med en USB DVB-T tuner!

QNAP NAS'ere har f.eks. mulighed for at optage op til to programmer samtidigt (vist nok kun når de har en x86 CPU).

Er der mulighed for at få dette emne uddybet?

Hilsen Søren


martinta
 
Senior Skribent
Tilføjet:
21-12-2012 13:17:22
Svar/Indlæg:
2826/100
#5

Jeg når ikke at få det uddybet i denne test, jeg vil dog gerne se om jeg kan få det med i en test på et senere tidspunkt af en anden NAS fra synology 🙂