Test: Asus PadFone 2

Smartphone/tablet d.  24. januar. 2013, skrevet af Capiz 11 Kommentarer.  Vist: 26539 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Capiz
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 5895,00
Produkt udlånt af: ASUSTek
DK distributør: ASUSTek

Konklusion

 

 

Selvom vi har haft Padfone 1 til test tidligere, giver det mig alligevel mod på tanden til at sige, det er det vildeste telefon / tablet jeg nogensinde har prøvet. Det hele virker bare meget mere gennemført. Telefonen har en fornuftig vægt og sammen med tabletten vejer den ca. 600gram. Det er utrolig behageligt at sidde og bruge, og jeg bliver aldrig træt af at det er 2 dele man skal samle for at det virker. Efter opdatering til Jelly-Bean fik de rettet de små fejl jeg lige havde kunnet finde, og det er jo lækkert opdateringen kom så hurtigt her til Europa allerede indenfor én måned fra man kunne købe den her i Danmark.


Innovation/Teknologi – 4
Jeg er stadig vildt forelsket i min PadFone 2, og konceptet med telefon og tablet forenes. Der er ikke sket så meget siden vi så PadFone 1, men der har dog været nogle betydelige ændringer.

Bundle/Tilbehør – 4
Der mangler kun en stylus pen, førend bundle pakken ville være komplet. Der er usb-kabel, lader og headset med samt den lækre Asus sleeve.

Design/Layout – 5
Designet er blevet opgraderet en del, og det er da kun til det bedre. Tablen virker meget mere sikker at bruge, og har ikke den skrækkelige vippeplade man skulle bruge for at kunne fjerne telefonen fra tablen, som vi så man skulle med PadFone 1. Tablen føles også mere eksklusiv og nutidig.

Software – 5
Android softwaren – har jeg endelig fundet ud af at bruge, og det er nemt. Der er fra Asus' side en del ekstra programmer som jeg syntes rigtig godt om. Nogle af programmerne er det bedst at bruge, hvis man har en stylus pen. De har fået opdateret til Jelly-Bean, hvilket har gjort brugen af telefonen mere flydende, og alting virker mere rigtigt i forhold til hinanden.

Ydelse – 5
Der kommer helt sikkert nogle vildere telefoner i 2013, men her og nu kan jeg ikke se der skulle være nogen der kan matche PadFone 2 på ydelse eller tilbud af funktioner. 4G netværket i Esbjerg fra Telia er hurtigt, og jeg har sjældent oplevet en hastighed under 20Mbit/s, både download og upload. Super lækkert.

Pris – 4
Selvom man kan købe telefonen i løs salg, har jeg ikke set en pris på tablen endnu. Jeg betalte 4800kr. plus abb. for telefonen, men jeg syntes det er en rigtig fin pris. 32GB hukommelse i selve telefonen, og så 50GB webstorage i 2år. Det giver altså rigtig mange muligheder, og der er masser af plads til billeder, video og programmer man henter til telefonen. Mange andre telefoner bliver solgt for ca. samme beløb, 4-5000kr. Men hvis man skal have en tablet, er prisen næsten det dobbelte af hvad jeg har måtte betale for min PadFone 2.

  <adbanner>id=1</adbanner>  


 

UK summary

Even though we have previously tested the Asus Padphone 1, I still feel inspired to say that this is the wildest phone/tablet I have ever tried. The whole thing just seems so well planned with every detail in mind. The phone has a reasonable weight, and paired with the tablet the weight is around 0,6 Kilogram. It's extremely comfortable in use, and I never get tired of the fact that you need to combine the 2 things for it to work. After the update to Jelly Bean they corrected the small flaws I noticed, and on top of that it's really nice that the update hit Denmark within just one month after the release.

Innovation/Technology - 4
I am still madly in love with my Padphone 2, and the concept of combining a phone and a tablet. There has not happened much since we noticed the Padphone 1, but there has been significant changes since.


Bundle/Accessories - 4
It only misses a stylus pen, before the bundle would be complete. There is a USB cable, charger and headset and also the Asus sleeve.


Design/Layout - 5
The design has been updated quite some, and only for the better. The tablet seems more secure is use, and there's not that awful flip-over you had to use too remove the phone from the tablet, like we saw on the Padphone 1. The design is also much more exclusive and up to date.


Software - 5
The Android software - I finally learned to use it and it's easy. There is some extra programs included from Asus, which I really like. Some of the programs is best suited for use with a stylus pen. They updated to Jelly Bean which makes the use of the phone much more fluid, and everything seems more "rigth" when using the phone. 


Performance - 5
There´s definitely going to surface some much more wild phones here in 2013, but right here and right now I can't find any that could match the Padphone 2 in either performance or functions. The 4G network in Esbjerg from Telia is fast, I have yet to experience a speed below 20 MB´s in both upload and download. Very nice.

Price - 4
Even though you can purchase the phone already, I have yet to see a price on the tablet. I paid 4800DKK including subscription, which I find a very decent price. 32 GB memory on the phone and then 50GB webstorage for a period of 2 years. That provides with a bucket of options, and there's plenty of room for pictures, video and programs you would get for the phone. Many other phones is being sold for the same amount - 4-5000 DKK. But if you want a tablet, the price is almost double of  what I paid for my Padphone 2.
 




Test: Asus PadFone 2
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør4
Design - Layout5
Software - BIOS5
Ydelse5
Pris4
Samlet90%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
AskerNedeFraGrillen
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-01-2013 18:13:02
Svar/Indlæg:
444/74
Jeg har pt. enheden som testpilot fra ASUS og kan kun give dig ret i, at det er et lækkert og innovativt produkt.

Jeg er ret vild med ideen om telefon og tablet smeltet sammen og ser man på prisen, er det jo en del billigere end at købe både smartphone og tablet hver for sig.

Er dog ærgelig over Telmore der ikke understøtter 4G - ville så gerne prøve det! 😲


Capiz
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-01-2013 20:05:54
Svar/Indlæg:
1498/226
Jeg ved jeg ikke har 4G med i testen her, det er pga. de varierende resultater... jeg bor i Esbjerg, og har ofte 50mbit download og omkring 30mbit upload... jeg har aldrig målt forbindelsen mindre end 20mbit down/up... MEGA lækkert... har Telia !

/Rasmus


DumSkidderik
 
Newbie
Tilføjet:
26-01-2013 15:15:51
Svar/Indlæg:
28/0
Mark my words, det her er fremtiden. Om nogen år kommer vi til at se telefoner med docks til arbejdspladsen og derhjemme. Telefon i dock, BAM alt dit indhold på stor skærm med keyboard og mus osv. CPU'EN kommer ikke til at betyde det store, da vi kan købe adgang til remote sessioner i enorme data centre, så betaler man bare pr. måned hvis man gerne vil game crysis, eller encode video osv.


Fonneren-
 
Elitebruger
Tilføjet:
26-01-2013 21:41:08
Svar/Indlæg:
2235/138
Havde jeg pengene blev dette nok mit næste køb, syntes det virker super lækkert og smart.


Djjomes
 
Overclocker
Tilføjet:
27-01-2013 08:15:11
Svar/Indlæg:
85/21
Tror lige jeg fandt min næste Fon/pad 😛

mega nice produkt


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Djjomes d. 27-01-2013 08:15:40.


Humlee
 
Superbruger
Tilføjet:
27-01-2013 19:19:28
Svar/Indlæg:
41/2
Mega nice produkt! men den passer desværre ikke til mit brugsmønster. :(



AskerNedeFraGrillen
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-01-2013 19:13:41
Svar/Indlæg:
444/74
#3 Tror bestemt du har ret - så må vi bare se hvor mange år der går, før vi er der 100 % 🙂

#4, 5 og 6 Kan også kun varmt anbefale Padfone2 🙂


kinoha
 
Ny Bruger
Tilføjet:
29-01-2013 11:58:36
Svar/Indlæg:
2/0
En rigtig god test, og jeg er lidt lun på den.
Det der gør at jeg ikke har købt den, er kameraet, hvor der i testen skrives at det skuffer.
Er det mon noget der rettes i en opdatering ?
I konklusionen skriver du, at "Efter opdatering til Jelly-Bean fik de rettet de små fejl jeg lige havde kunnet finde" - det rettede ikke også lidt på kameraet ?



AskerNedeFraGrillen
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-01-2013 18:11:17
Svar/Indlæg:
444/74
#8 Jeg synes kameraet på min skyder nogle rigtig gode bileder + video. Det er ret fedt, f.eks. at kunne filme 1080p med 30 fps eller 720p med 60fps.

Engadget giver også kameratet meget ros og synes det tager rigtig fornuftige billeder. Og de skriver desuden, at Asus har informeret dem op, at de arbejder på de få negative ting de har at sige om kameraet.

Link til endadget test: http://www.engadget.com/2012/1...


kinoha
 
Ny Bruger
Tilføjet:
30-01-2013 14:03:08
Svar/Indlæg:
2/0

#8 Jeg synes kameraet på min skyder nogle rigtig gode bileder + video. Det er ret fedt, f.eks. at kunne filme 1080p med 30 fps eller 720p med 60fps.

Engadget giver også kameratet meget ros og synes det tager rigtig fornuftige billeder. Og de skriver desuden, at Asus har informeret dem op, at de arbejder på de få negative ting de har at sige om kameraet.

Link til endadget test: http://www.engadget.com/2012/1...

AskerNedeFraGrillen skrev d. 29-01-2013 18:11:17

Tak for dine positive kommentarer 🙂
Havde godt læst testen hos engadget, og de virker også ret positive overfor padfone 2. Men de nævner, ligesom de andre test jeg har set, at kameraet ikke tager ret godt billeder i mørke omgivelser, hverken med eller uden blitz ?


AskerNedeFraGrillen
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-02-2013 15:00:42
Svar/Indlæg:
444/74
#10 Jeg må sige, at jeg ikke har testet med bliz så meget endda. Men men, på den anden side så er det jo stadig et mobilkamera. Og tager jeg mit spejlrefleks, så er det nødvendigvis heller ikke så glad for mørke forhold (men selvfølgelig betydeligt bedre).

Skal man bruge det som sit primære kamera, er det klart man skal gå efter toppen af poppen, men tror ikke kameraet på Padfone2 er langt fra det niveau. Jeg er i hvert fald fint tilfreds til dagligt brug (point and shoot).