Test: HP Envy X2 Notebook

Bærbare d.  31. januar. 2013, skrevet af SDK 3 Kommentarer.  Vist: 11773 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: SDK

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 6699,00
Produkt udlånt af: Hewlett-Packard
DK distributør: Hewlett-Packard

Layout / Design

Tablet
Når det kommer til design og bygkvalitet brilliere Envy x2 langt hen ad vejen. 
Hele tabletten er lavet i aluminium og glas med undtagelse af en lille stribe i bunden til højtalerne. Bagpladen på tabletten er et stykke børstet aluminium med et HP logo på midten. På bagpladens kant finder vi standby knappen, den bruges som en almindelig dvale knap, som man ville finde på en iPad/Android tablet. Fordi Envyen kører Windows 8 kan man ved at holde den knap inde også slukke computeren, når den på et tidspunkt fryser midt i din eksamensopgave. 
 
 
På den anden side finder vi en knap, til at skrue op og ned for lyden ligesom alle andre tablets på markedet. 
 
 
På bagsiden finder vi også et 8 MP kamera med blitz. Kameraet er det eneste, der bryder formen på bagsiden. 
 
 
I siden på tabletten hvor man normalt ville placere sin hånd, er tabletten meget tyndere. Denne lille detalje får Envy'en til at se meget tyndere ud og den er bedre at holde på. 
 
 
Fronten af tabletten er ikke overraskende bare en skærm, dog sker der lidt mere end det. Langs kanten hvor aluminiummen slutter, er der en tynd stribe af gummi, som holder skærmen fra og blive ridset af tastaturet. I bunden sidder højtalerne, der er 2 styks - en i hver side af tabletten.
Omkring skærmen er der 5 ting; øverst reklamere HP med at lyden leveres af Beats audio og at computeren er fra HPs Envy serie. Her sidder også et web cam, så du kan sende dig selv rundt på nettet i 720p. Omkring den sidder 2 mikrofoner til stereo samtaler. Nederst finder vi den nye Windows touch knap. Når tabletten er i docken er den slået fra, men ved frakobling lyser den kort op for at signalere, at man nu kan bruge den. Knappen har samme funktion som Home knappen på Apples i-enheder, den returnerer til home skærmen. 
 
 
I bunden af tabletten finder vi endelig nogle tilslutningsmuligheder men ikke mange. I højre side finder vi et 3,5 mm jack stik, ved siden af det sidder et af 2 huller til docking stationen. I midten sidder ladestikket som også overfører data, når tabletten er docket. Yderst til venstre sidder en MicroSD port, på den måde kan man udvide tablettens plads med 64 GB.  
 
Dock
 
Så skal vi kigge lidt på docken og vi starter med selve docking mekanismen. Den består af 3 dele. De to yderste pæle holder tabletten stabil, mens det midterste stik overfører data. Lige foran det sidder knappen til at afmontere tabletten. Selve tastaturet og designet ligner meget et Apple produkt, aluminiumen er den samme grå farve og type. Tastaturet har lidt plads mellem tasterne og selve tasterne er sorte.
 
 
Touchpadden, der sidder det sædvanelige sted, er en mulititouch affære, jeg kommer nærmere ind på, hvordan den er at arbejde med i testdelen. 
 
 
I Højre side af docken finder man ladestikket, USB 2.0 stik og en SD kortlæser. 
 
 
Venstre side prydes af et almindeligt HDMI stik, USB 2.0 stik og et jack 3.5 mm, der er ingen stik forrest og bagerst på docken. 
 
 
I bunden finder man kun 5 gummifødder og et Windows 8 logo.
konlinedk
 
Nørd
Tilføjet:
31-01-2013 09:11:20
Svar/Indlæg:
46/6
Et rimeligt okay review. Der er dog plads til forbedring! Jeg så gerne at forfatteren ikke kritiserede produktet på baggrund af det indbyggede OS (Windows 8), det får resten af reviewet til at virke mindre seriøst (Se side 4/6). På side 5 bliver der åbenbart lidt forvirring om processorens arkitektur.
Dog er det værste efter min mening at forfatteren fuldstændig fejler med benchmark sammen ligningerne. Jeg syntes det er fint at sammenligne med både tablets, smartphones, ultrabooks og laptops. Dog bør man tage alle produkterne med til alle testene. Og ikke bare lige hvad forfatteren kan finde i arkivet. Hvis jeg skal læse et reviewet, så jeg gerne en seriøs sammenligning, det er fint at envy x2 notebook ikke kan spille spil, men jeg så gerne den samme test på alle produkterne medtaget i testen.

Jeg beklager hvis det lyder som trolling, men stram op!


SDK
 
Redaktør
Tilføjet:
31-01-2013 10:37:32
Svar/Indlæg:
573/108
Snakker du om min lille joke omkring at Windows går i stå engang imellem?

Jeg har ikke tid til at læse artiklen igennem før jeg kommer hjem, men beklager da hvis der har sneget sig en fejl ind omkring arkitekturen. Skriv gerne hvor den er så jeg kan rette den efter arbejde.

Da produkterne sendes tilbage til producenten efter testen, er det ikke altid muligt at have alle produkterne med i alle tests. Jeg så skam også gerne at det var sådan.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af SDK d. 31-01-2013 16:52:58.


Heratic
 
Superbruger
Tilføjet:
04-02-2013 15:06:59
Svar/Indlæg:
4/2
Syntes det var et ganske fornuftigt review, de gode/dårlige detaljer omkring Envy X2 kan jeg tilfulde tilskrive mig!

- Men som du også selv skrive, det er en af de første af sin slags, så der skal nok komme forbedringer :)

Dog er det mig ubegribeligt at de kan tage den højre pris for den :( (dette er udelukkende min mening, så lad mig have den i fred) :D