Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: 
Oversættelse: noXpert

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1213,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Tech Data

Layout / Design

Som tidligere skrevet er bundkortet i formfaktoren mATX, hvilket gør det ideelt for de mindre spillemaskiner. Farverne har Asus bibeholdt fra de større Maximus kort, nemlig i sort og rød.

 

Lad os starte fra toppen, med mPCIe combo kortet. På billedet skulle det være rimelig åbenlyst hvor kortet skal placeres, nemlig oppe i venstre hjørne. Asus har placeret kortet her for at give bedre plads til grafikkort og de sædvanlige ROG funktioner.

 

Da jeg ikke har noget mSATA kort eller mPCIe kort, har jeg nappet en YouTube film fra Asus selv. Den forklarer hvordan man bruger dette vidunder. Der bliver monteret en mSATA SSD samt et mPCIe WiFi kort fra en bærbar computer i combo kortet.

 

Vi ser næsten samme plads omkring soklen som ved Extreme udgaven. Her vil jeg tilføje at det ikke er nemt at isolere et Extreme kort hvis man skal i gang med minusgrader, og Gene kortet her er ikke bedre. Dog vil jeg undskylde kortet her med at ikke er født med kulde i tankerne, men lidt mere mellemrum mellem kondensatorerne ville nu være dejligt hvis man nu skulle finde på at smide kulde på kortet.

 

Traditionelt skal disse ROG kort selvfølgelig have et eller andet, når det kommer til overclocking. Bundkortet her har fået målepunkter, der gør det nemt at bruge sit multimeter til at måle præcise spændinger. Vi ser også en GO knap, der sørger for at sætte RAM hastigheden ned, således at bundkortet kan starte op med næsten hvilke som helst RAM på markedet.

 

Der er ikke meget plads til PCIe porte på et mATX bundkort, og Asus har givet os hvad vi kan få; 2 PCIe x16 porte samt en enkelt PCIe x4 port. Begge x16 porte vil køre x8 hvis der installeres grafikkort i begge.

 

Bundkortet har fået 6 SATA porte, hvor de 2 sorte kører 3 Gb/s igennem chipsettet, de næste 2 røde kører 6 Gb/s igennem chipsettet, og de sidste 2 kører 6 Gb/s igennem en ASMedia controller. Chipsettet har mulighed for RAID 0, 1, 5 og 10.

 

I/O PORTE

Liste over ind- og udgange:
1 x DisplayPort
1 x HDMI
1 x eSATA 3 Gb/s
1 x LAN (RJ45) port(s)
4 x USB 3.0
4 x USB 2.0 (one port can be switched to ROG Connect)
1 x Optical S/PDIF out
6 x Audio jack(s)
1 x Clear CMOS button(s)
1 x ROG Connect On/ Off switch(es)

 

På næste side tager vi et kig i BIOS'en.

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
22-02-2013 10:46:22
Svar/Indlæg:
4295/306
Fin test. 🙂

Jeg forstår ikke rigtig den sidste konklusion under pris. Du skriver det er funktioner man aldrig kommer til at bruge og at man alligevel aldrig vil overclocke og køle ordentligt.

Det er jeg ikke enig i. Jeg er stor tilhænger af mATX og kommer aldrig til at bruge 3 stk grafikkort så hvorfor skulle jeg have et kæmpe kabinet der blot består af tom luft? Dette bundkort er helt perfekt og netop fordi det har alt det "de store" tilbyder i overclock features. Det er masser af kabinetter til mATX der kan køles glimrende og fuldt på højde med de store. Bare tag Fractal Define Mini, Silverstone TJ08 osv.

Jeg bruger til fulde de features der findes på dette bundkort og kan også presse min CPU. Ja jeg bruger ikke tør-is eller flydende nitrogen, men er det nødvendigt for at få betegnelsen "presser CPU'en ordentligt"?

Ellers god gennemgang og test! Og fedt at du får 3770'eren op på 5ghz! 🙂


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
22-02-2013 13:46:58
Svar/Indlæg:
6368/477
Det er muligt jeg fik formuleret mig forkert, og det er under overvejelse.

Problemet (mener jeg) er at du aldrig kan køle en 3770K CPU ved 1.55 volt i et mATX kabinet, og 1.55 volt var altså nødvendigt for de 5Ghz med den lidt dårlige chip jeg har fået udleveret. Det er ret urealistisk at smide en antec 920V4 køler i et mATX kabinet. Nogle kan, men det er ikke mange, og pladser bliver vandvittig trang.

Skal du under minus grader giver det heller ikke meget mening. Jo vist det kan da lade sig gøre, og er også en del bedre end de andre mATX kort til det, men læs den sætning igen, andre mATX kort. Det er stadig et mATX der ikke helt har de fulde funktioner som det større extreme kort (sub zero sense etc.) som jeg har brugt de gange jeg har haft minus grader på et extreme kort. Desuden kan jeg godt lide at have lidt plads at arbejde med.

Bruger du alle funktioner? Bruger du ROG connect dagligt? Har du ændre frekvensen på strømmen der går til CPU og RAM? Højere frekvens = mere ustabilitet, og er personligt ville jeg aldrig ændre dette hvis jeg skulle bruge et stabilt hverdagsclock.
Måler du med multimeter hvad spænding der løber til dine forskellige komponenter hver dag?
Jeg tror næppe du bruger alle funktionerne af det kort, det ville ihvertfald være underligt hvis du gjorde, men jeg skal selvfølgelig ikke dømme dig.

Jeg takker for rosen, og som jeg skriver i mit oc afsnit vil jeg give de 5Ghz til køleren, jeg er ret sikker på jeg kan nå det samme på andre Z77 bundkort 🙂


Thomasth
 
Superbruger
Tilføjet:
22-02-2013 15:22:56
Svar/Indlæg:
86/16
Hejsa vil også gerne sige fin test
Jeg har selv dette bundkort og er meget tilfreds med det
Til daglig dags brug tror jeg næppe at man vil køre med
5GHZ, køre selv med 4.6GHZ med 1.2v kølet med en H100,
i en cool Master advance II kabinet.
Idle temp 29 °C spille temps ligger på 34-35 °C 🙂