Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: 
Oversættelse: noXpert

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1213,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Tech Data

Test

Testmaskinen består af :
Asus Maximus V Gene bundkort
Intel Core i7 3770K CPU

AMD HD 6950 grafikkort
G.Skill Ripjaws PC3-17000 2133 Mhz 9-10-9-28
Enermax Revolution 87+ 750 Watt PSU
Western Digital Caviar Black 500 GB
Microsoft Windows 7 professional x64

Køling:
CPU er kølet af en Antec Kühler H20 920V4

Sponsoreret af Antec.com
http://www.antec.com/product.php?Per=144

Programmer:
SuperPI 1M
3Dmark03
3Dmark05
3Dmark06
3Dmark Vantage
Cinebench 10
Cinebench 11.5
Sciencemark
PCmark Vantage

 

Vi sammenligner denne gang med det større Extreme bundkort, Gigabyte Z77N-WiFi og MSI Z77 MPower.

 

SuperPI 1M:
SuperPI er et program, der sætter CPU'en til at udregne tallet PI. PI kender vi fra matematikkens verden, hvor man bruger PI i udregning af cirkler. Tallet PI formode at have et uendeligt antal decimaler. Rekorden blev lavet i december 2002, hvor Yasumasa Kanada fra Tokyo Universitet fik udregnet over en billion (1,241,100,000,000) decimaler. Det vil naturligvis tage en rigtig voldsom supercomputer at udregne dette, og programmet her går "kun" til 32 millioner. Jeg har valgt at udregne PI med 1 million decimaler, og programmet gør dette 19 gange. Resultatet i graferne er det samlede resultat efter at have udregnet PI med 1 million decimaler 19 gange.

Det mindre mATX kort her ligger en smule efter sin storebror. Samlet sniger MPower kortet sig lige foran resten.

 

3Dmark:
3Dmark fra firmaet Futuremark er kendt af de fleste inde for dette fag. Programmet kører forskellige grafiske tests, hvor nogle af disse bliver kørt på kun CPU'en for også at teste den. Programmet udregner til sidst en samlet score, og det er denne der bliver vist i grafen.

Endnu engang ligger Gene kortet en smule under sin storebror, og generelt placere Gene kortet sig imellem resten.

 

Cinebench 10:
Cinebench 10 tester hvor hurtigt CPU'en kan lave et billede, både ved brug af en enkelt kerne/tråd og ved fuld udnyttelse af alle kerner/tråde CPU'en har. Der er også en grafisk test, der bruger OpenGL som render.

Det lille Gene kort klare sig igen ganske fint og placerer sig lige under MPower og Extreme, med Gigabyte kortet en del langsommere end Gene kortet.

 

Cinebench 11.5:
Version 11.5 af foregående test. Denne version tester kun CPU'en med alle kerner/tråde i brug og bruger et lidt andet pointsystem end version 10 gør, som det nok kan ses på grafen. I OpenGL får vi gennemsnit FPS i stedet for point og CPU'en får betydeligt lavere point end i version 10.

Her vinder Gene kortet ret stort over både sin storebror og Gigabyte kortet i OpenGL, i CPU kategorien er der ikke meget forskel, og MPower kortet får 0,01 point mere end Gene kortet.

 

Sciencemark:
Sciencemark måler, hvor mange Gflops CPU'en har ved at lave forskellige beregninger. Til sidst spytter Sciencemark en score ud, som er den, der vises på grafen.

Her efterlader Asus de to andre i støvet, og forskellen er ikke ret stor mellem Gene og Extreme kortet.

 

PCmark Vantage:
PCmark fra Futuremark måler næsten alle aspekter af et system, hvor der bliver testet hvor hurtigt systemet kan vise hjemmesider, hvor hurtigt der kan vises billeder, film og spilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed bliver testet. Hver kategori får deres egne point og en samlet score bliver udregnet. På grafen vises hver individuel kategori samt den samlede score, som Futuremark har valgt at kalde "PCmarks".

Her er det lidt blandet, men samlet set ender Gene kortet faktisk med at få flere point end det større extreme kort, og Gene kortet ender endda med at være det hurtigste kort i flokken her.

 

På næste side overclockes CPU'en.

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
22-02-2013 10:46:22
Svar/Indlæg:
4295/306
Fin test. 🙂

Jeg forstår ikke rigtig den sidste konklusion under pris. Du skriver det er funktioner man aldrig kommer til at bruge og at man alligevel aldrig vil overclocke og køle ordentligt.

Det er jeg ikke enig i. Jeg er stor tilhænger af mATX og kommer aldrig til at bruge 3 stk grafikkort så hvorfor skulle jeg have et kæmpe kabinet der blot består af tom luft? Dette bundkort er helt perfekt og netop fordi det har alt det "de store" tilbyder i overclock features. Det er masser af kabinetter til mATX der kan køles glimrende og fuldt på højde med de store. Bare tag Fractal Define Mini, Silverstone TJ08 osv.

Jeg bruger til fulde de features der findes på dette bundkort og kan også presse min CPU. Ja jeg bruger ikke tør-is eller flydende nitrogen, men er det nødvendigt for at få betegnelsen "presser CPU'en ordentligt"?

Ellers god gennemgang og test! Og fedt at du får 3770'eren op på 5ghz! 🙂


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
22-02-2013 13:46:58
Svar/Indlæg:
6368/477
Det er muligt jeg fik formuleret mig forkert, og det er under overvejelse.

Problemet (mener jeg) er at du aldrig kan køle en 3770K CPU ved 1.55 volt i et mATX kabinet, og 1.55 volt var altså nødvendigt for de 5Ghz med den lidt dårlige chip jeg har fået udleveret. Det er ret urealistisk at smide en antec 920V4 køler i et mATX kabinet. Nogle kan, men det er ikke mange, og pladser bliver vandvittig trang.

Skal du under minus grader giver det heller ikke meget mening. Jo vist det kan da lade sig gøre, og er også en del bedre end de andre mATX kort til det, men læs den sætning igen, andre mATX kort. Det er stadig et mATX der ikke helt har de fulde funktioner som det større extreme kort (sub zero sense etc.) som jeg har brugt de gange jeg har haft minus grader på et extreme kort. Desuden kan jeg godt lide at have lidt plads at arbejde med.

Bruger du alle funktioner? Bruger du ROG connect dagligt? Har du ændre frekvensen på strømmen der går til CPU og RAM? Højere frekvens = mere ustabilitet, og er personligt ville jeg aldrig ændre dette hvis jeg skulle bruge et stabilt hverdagsclock.
Måler du med multimeter hvad spænding der løber til dine forskellige komponenter hver dag?
Jeg tror næppe du bruger alle funktionerne af det kort, det ville ihvertfald være underligt hvis du gjorde, men jeg skal selvfølgelig ikke dømme dig.

Jeg takker for rosen, og som jeg skriver i mit oc afsnit vil jeg give de 5Ghz til køleren, jeg er ret sikker på jeg kan nå det samme på andre Z77 bundkort 🙂


Thomasth
 
Superbruger
Tilføjet:
22-02-2013 15:22:56
Svar/Indlæg:
86/16
Hejsa vil også gerne sige fin test
Jeg har selv dette bundkort og er meget tilfreds med det
Til daglig dags brug tror jeg næppe at man vil køre med
5GHZ, køre selv med 4.6GHZ med 1.2v kølet med en H100,
i en cool Master advance II kabinet.
Idle temp 29 °C spille temps ligger på 34-35 °C 🙂