Test: Zepto Znote 120SL

Bærbare d.  30. juni. 2005, skrevet af KIJ 4 Kommentarer.  Vist: 15051 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.zepto.dk
Produktet distribueres i DK af: http://www.zepto.dk
Link til producentens website: http://www.zepto.dk

Zepto Znote 120SL



Tendensen er klar, bærbare computere bliver stadig større, så store at de faktisk sjældent er så bærbare som producenterne gerne vil gøre dem til. Men er du på jagt efter en bærbar, som ikke vil give dig rygproblemer, eller gøre dem du har værre, ja så er dit udvalg meget begrænset. Vi har kigget på en af de kompakte bærbare som findes på markedet, fra den danske producent Zepto. Znote 120SL kommer med en 12,1" TFT skærm, og er fremstillet i magnesium, og dermed er den både kompakt, og let at tage med rundt, med en vægt omkring 1 kilo - og så giver magnesium et eksklusivt look.

Efterspørgslen efter disse kompakte bærbare computere ikke så stor, som man umiddelbart ville tro. Derfor nogle modeller på markedet af at de er baseret på ældre teknik, og det samme må man sige om Znote 120SL, som benytter Intels Pentium-M 1.0 GHz med 130nm teknik - en processor som var med da Pentium-M serien kom på markedet i 2003.


Zepto Znote 120SL


Men det er måske heller ikke lige det man skal fokusere på, når man kigger på en så kompakt bærbar, for man ved allerede fra start, at når man når ned i så lille en størrelse, ja så ofrer man ydelsen, og så betyder ældre teknik ikke så meget, som man kunne frygte. Kundegruppen vil også typisk fokusere på designet, og her kan Znote 120SL bryste sig af at være en af de flotteste bærbare computere på markedet. Vi graver dybere, og undersøger Znote 120SL i denne test.



Om Zepto


Zepto blev grundlagt i efteråret 2002 af brødrene Lasse og Per Frost, og har siden starten været i en rivende udvikling, hvor der måned for måned sælges flere bærbare computere end tidligere.
Ud over Danmark, har Zepto også hjemme i Norge og Sverige. Disse 3 lande kombineret, giver Skandinaviens hurtigst voksende producent af bærbare computere.
Zepto har domicil i Frederikssund, hvor alle funktioner udføres, inklusiv fabrikation, salg og marketing.



Bestilling af en Zepto computer


Et hurtigt kig på Zepto's hjemmeside (http://www.zepto.dk) afslører et bestillingssystem meget lig med det du finder hos Dell, som kan takke meget af sin berømmelse, for sit overskuelige bestillingssystem, og mulighederne for selv at tilpasse sin computer. Det er tydeligt at Zepto går efter samme succes, og det er absolut en ting jeg kan li'. Dermed har man nemlig en god mulighed for at tilpasse sin computer til sit behov, og ikke mindst sin pengepung.
udvikleren
 
Overclocker
Tilføjet:
02-07-2005 09:04:41
Svar/Indlæg:
1/0
Jeg har selv denne bærbare købt i marts 2005, og er blevet utrolig glad for den. Primært den lave vægt var afgørende for købet.
Jeg har lige et par kommentarer til anmeldelsen, hvor jeg desværre fandt et par småfejl.
1) Man kan godt bruge scroll funktion på touch pad - det skal bare lige sættes op i indstillingerne for touch pad.
2) Ekstra batteriet der kan købes ekstra til computere, forbedrer batterilevetiden til 4,5 - 5 timer ved normalt brug, også meget bedre tid når man vil se film fra dvd-drevet. Den ekstra vægt er næsten ubetydelig, og holder computeren nede under 1,4 kg samlet - og det er stadig et godt stykke under hvad de øvrige producenter kalder ultra-portable. Men det ser tilgængeld lidt kluntet ud, da batteriet monteres udenpå undersiden af computeren. Men det kan man godt bære over med for den ekstra kraft når man er på farten.
3) Det er lidt ærgerligt at du ikke fik lejlighed til at teste den nyeste maskine, for Zepto er netop begyndt at sælge Znote 120SL med 1.1 Mhz Pentium-M ULV processorer, som du skriver lidt om.

Jeg kan varmt anbefale denne her bærbar.

Jon



KIJ
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-07-2005 12:08:41
Svar/Indlæg:
499/767
#1 --> Det var ikke muligt at sætte touch pad op til scroll, på testeksemplaret - jeg undrede mig også, men det må kunne tilskrives driver-problemer.

Jeg tror ikke den nye processor vil gøre den store forskel - den største forbedring ville helt klare være en anden harddisk, som jeg også skriver som en bemærkning i konklusionen.



jAMBAZZ
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-07-2005 09:07:26
Svar/Indlæg:
156/18
KIJ, de kan ikke putte en 5400 rpm disk i fordi den ikke findes i 1,8". Disse ultraportable bærbare med 10 og 12" skærme benytter sig ikke af de gængse 2,5" men af 1,8" harddiske.

Og der er heller ingen af de andre konkurrenter som har formået at integrere SVHS ud på sådan en bærbar. Lidt ærgeligt måske, da det er det eneste krav jeg har til sådan en lille fætter.

Andre fede små bærbare på 1 Kg:

DELL X1:
http://www1.euro.dell.com/cont...

Samsung Q30:
http://notebook.samsung.de/sub...

Toshiba R200:
http://nordic.computers.toshib...

Og HPs nc4000 er superlækker men vejer nok 1,6 kg men har dog SVHS ud.



KIJ
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-07-2005 10:49:16
Svar/Indlæg:
499/767
#3 --> Jeg vil stadigvæk mene at man kunne proppe en 2,5" disk ned i den Zepto, hvis man gjorde lidt for det - der er under 2 centimeter i forskel mellem en 1,8" og en 2,5"... ;)