Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.powercolor.com
Produktet distribueres i DK af: www.midt-data.dk
Link til producentens website: www.powercolor.com

Introduktion


Powercolor har generelt været et af de førende ATi-mærker på markedet. De holder sig forholdsvis til reference-designet, altså det design som ATi oprindeligt designede kortet til. Div. køler, print og udgange er som ATi's oprindelige kort. Og sådan er det også med det dette fra powercolor. Der er ingen kreativitet her, til gengæld leverer de produktet som ATi oprindelig gjorde.
X850 er en forholdsvis ny serie af grafikkort der minder meget om den gamle X800-serie. Faktisk er forskellen blot et optimeret chip-design således at man kan opnå lidt højere frekvenser, og for at undgå for mange defekte chips. X850 er baseret på R480-chippen til PCI-express-baserede bundkort og R481 til AGP-baserede bundkort. Disse er så optimeringer af R420 og R423 der blev brugte til X800-grafikkort.
X850 findes i 3 forskellige udgaver til hver AGP og PCI-express. X850pro X850XT og X850XT-PE, alle med 256MB ram. Powercolors er et X850XT og vi ser lidt senere på hvad forskellen er.





Pakkens indhold





Da jeg modtog pakken, var jeg lidt forundret over dens lille størrelse. Men powercolor er også kendt for kun at levere det absolut mest basale med. Så jeg var ikke overrasket, blot forundret over hvordan de kunne presse sådan et dual-slot-kort ned i den lille kasse med tilbehør.
Men da jeg åbnede den kraftige papkasse dukkede der en kasse op i kraftig plastik, hvor at alle komponenter, kabler osv. var meget tæt pakket i 3 lag. Og der var langt mere i den kasse end jeg i min vildeste fantasi kunne forestille mig. I hvert fald et flot førstehånds indtryk af powercolor.



  • Driver-CD
  • Cyberlink PowerDVD, DVD-solution
  • Pacific Fighters (Spil) 2CD'er
  • Brugervejledning til grafikkortet
  • Vejledning til Pacific Fighters
  • DVI-i-dongle (til ekstra VGA-udgang)
  • S-VHS til RGB-stik(til bl.a. fladskærmsfjernsyn og projektorer)
  • S-VHS til composite-stik
  • S-VHS-kabel
  • Composite-kabel
  • PCI-express-strømstik. Molex til 6pin-strøm-adaptor
  • Grafikkortet



    CD'erne var oven i købet pakket ind i en flot CD-pakke i kraftig pap og det meste var forseglet i plastikposer. Her må jeg sige at powercolor leverer varen og giver os en rigtig flot bundle med i købet, pakket let og elegant ind. Kablerne har desuden så tykke, at de nok er afskærmede, hvilket vi ser meget positivt på, dog er de lidt korte.
  • Cook
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    28-06-2005 23:35:47
    Svar/Indlæg:
    563/64
    Citat: "Genial køleløsning" og så alligevel 2 i innovation? Skyldes det at det er Ati's design og ikke powercolors eller hvad?



    Karsten2
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    29-06-2005 12:28:24
    Svar/Indlæg:
    6/0
    "X850XT klarer sig helt formiddabelt. Aldrig har jeg sat et grafikkort der faktisk kan køre det meste af 3Dmark05 flydende. Virkelig flot gjort af ATi."

    Det er vist noget sludder - klarede 7800 GTX sig ikke meget bedre, da du testede det grafikkort? "Sat" skal vist rettes til "Set".

    Al den kritik, jeg gav dig for din 7800 GTX artikel, gælder også for denne artikel. Du kritiserede i et tidligere svar FRAPS for at være upålidelig, men du anvender fortsat FRAPS i Need for Speed Underground 2. Du har stadig ikke testet mere avancerede spil som feks. Half-Life 2, Doom3, Far Cry, Splinter Cell CT og Riddick, men lægger stor vægt på et helt forældet spil som UT2003 (hvorfor så ikke UT2004 - der er vist indbygget timedemo i den gratis demo af UT2004, som du kan downloade mange steder på nettet). Hvis du alligevel bruger megen tid på at teste, hvorfor så ikke gøre det ordentligt? Det tager ikke meget længere tid at teste i mere tidssvarende spil - og så ville dine læsere få meget mere ud af dit arbejde.



    epi^zepto
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    29-06-2005 12:29:49
    Svar/Indlæg:
    3329/182
    Fin artikel helt sikkert, men jeg syntes de der 3D søjlediagrammer er utrolig svære at aflæse fordi nogle søjler ligger i dybden og andre i fronten.

    2D løsningen er bedre hvis du spørger mig.

    Men ellers en ganske god test ;)



    Woodgnome
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    30-06-2005 13:06:51
    Svar/Indlæg:
    1888/560
    #1 det skal forstås på den måde, at køleren er som sådan ganske god, men der er jo absolut intet nyt i den. Jeg kan sq ikke rigtig nævne noget ved det kort, som jeg ikke allerede har set - defor får det 2 :)

    #2 har du nogensinde overvejet, at artiklen kunne være skrevet før Geforce 7800GTX artiklen og så frigivet senere?

    Red_martians prøvede at forklare dig det sidst, men du fik åbenbart ikke fat i det. I langt de fleste tilfælde skal testerne selv ud og købe de spil og jeg ved, at jeg i hvert fald ikke har lyst til at købe 4 ud af de 5 spil du nævner for mine egne kr. Hardware-Test er, som du sikkert ved, kun sponsoreret af reklamer (hvis jeg ikke tager helt fejl) - det overlader ikke mange kr. til spil. Nogle af os er så heldige, at vi kan låne dem.

    Du ved åbenlyst heller ikke hvor lang tid det rent faktisk tager, at sætte sig ind i et nyt spil, skaffe/optage timedemos, indstille de forskellige indstillinger i batches (opløsning, AA, AF, SM3.0 osv.). Det TAGER lang tid (som i: I hvert fald et par timer). Det tager endnu længere tid at teste i f.eks. 2 opløsninger og med 2 forskellige AA+AF indstillinger som jeg selv gør.

    Mht. Ut2003/UT2004 så er der ikke inbygget timedemo i UT2004 så vidt jeg husker. Der skal man selv til at optage timedemos og man får stort set det samme resultater: Begge er CPU begrænsede.

    Selvfølgelig skal der være plads til kritik, men man skulle tro, at vi ifølge dig skulle kunne leve op til f.eks. Tomshardware eller Anandtech. Du ved godt selv, at det ville være et lidt for stort krav ik?

    Vi tager selvfølgelig kritikken til os og jeg har også snakket med Red_martians, der hellere end gerne vil hjælpes i gang med nogle mere krævende tests. Vi bliver alle sammen bedre, jo flere artikler vi skriver (se bare på mine første GFX artikler...) og det gælder også Red_martians, så give us some slack ok? :)

    Til sidst synes jeg du skal huske på, at vi gør det her frivilligt og bruger mange timer af vores fritid, på at bringe DIG og mange flere læsere danske reviews af det nyeste hardware. Derudover har vi altid sammenlignende test - noget som efter min mening, er en mangelvare på de fleste danske hardware sider.



    Cook
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    01-07-2005 12:57:16
    Svar/Indlæg:
    563/64
    #4 Woodgnome vi er utroligt glade for at i gider bruge så meget af jeres tid på at vi andre entusiaster (staveplade?) har noget at købe ud fra. Jeg bruger meget tid på at fordybe mig i jeres artikler og det er en af mine ynglings beskæftigelser! TAK! Og keep up the good work dispide the overcritical morons :P!



    Woodgnome
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    03-07-2005 20:32:52
    Svar/Indlæg:
    1888/560
    #5 jamen du får da bare en tak tilbage. Man bliver sq lidt harm når nogen kritiserer uden at vide alt for meget om hvad der foregår.