Test: Buffalo MiniStation Slim 500GB

Harddiske d.  24. april. 2013, skrevet af Pizzadude 1 Kommentarer.  Vist: 9781 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 588,00
Produkt udlånt af: Buffalo Tech
DK distributør: n/a

Software

Med disken kommer et par forskellige værktøjer og programmer. De kan alle installeres via samme setup, hvor man også kan tilgå manualen. 
 

 


Når man starter installationen, får man som det første tilbudt at installere et lille program kaldet TurboPC EX, der skulle optimere overførselshastigheden mellem computer og den eksterne harddisk. Om dette virker, testes på næste side. De resterende seks programmer installeres en efter en, og beskrives nedenfor.

 

BuffaloTools Launcher

Et simpelt lille program, der tilføjer genveje til en menu i siden af skærmen. Når den er skjult er den en lille grå pil, der så folder sig ud når musen føres hen over. 
 


Det er et ganske simpelt lille program, hvor man kan tilgå de forskellige programmer udviklet af Buffalo, en programliste man selv konfigurerer samt dokumenter. 

 

Buffalo Ramdisk Utility 

Som navnet antyder, er dette et program, som kan bruges til at oprette en Ramdisk på computeren. En Ramdisk er kort fortalt en måde at skabe en ekstra harddisk, ud fra de fysiske RAM der sidder i ens maskine. Denne "disk" vil være mange gange hurtigere end både almindelige harddiske og SSD-diske, men brugen af RAM som disk giver omvendt visse begrænsninger i brugen af den. 
 

 


Et fint lille program, der gør det let at oprette en Ramdisk. Jeg kan dog ikke helt se relevansen i forhold til at lade sådan et stykke software følge med en ekstern harddisk. 


Buffalo Backup Utility

Til den eksterne harddisk hører der selvfølgelig et backup program, der dog kun virker med eksterne diske fra Buffalo. 
 

 

 


Man vælger først hvilke af de interne drev på computeren, som der skal laves backup af, og herefter på hvilken (Buffalo) disk sikkerhedskopien skal gemmes. Næste skridt er at fravælge mapper, som ikke skal sikkerhedskopieres. En ret besværlig måde at gøre tingene på synes jeg, i mit hoved ville det være mere logisk at vælge de mapper der skal kopieres - i stedet for at vælge dem der ikke skal. Sidste skridt er at vælge hvor tit, og på hvilke tidspunkter, der skal kopieres. Det kan sættes i intervaller fra 1 til 24 timer, eller op til tre specifikke tider hver dag. 

 

DiskFormatter2

Et værktøj til at formatere din eksterne Buffalo harddisk:
 


Et program der gør det let at formatere, men lidt overflødigt måske, da man kan præcis det samme ret let i Windows. 


Eco Manager

 

 
 

Et lille program hvor man kan styre, hvor lang tid der går, før harddisken går i sleep mode. Det kan spare lidt strøm, men besparelsen er vist til at overse. 

 

 

 

comicsdk
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-04-2013 08:38:32
Svar/Indlæg:
2131/173
Den mangler lige en ekstra product of the year-pokal, den er trods alt både mindre og dyrere end de diske den bliver sammenlignet med.