Test: Buffalo MiniStation Slim 500GB

Harddiske d.  24. april. 2013, skrevet af Pizzadude 1 Kommentarer.  Vist: 9776 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 588,00
Produkt udlånt af: Buffalo Tech
DK distributør: n/a

Test

Så skal der måles hastigheder. Nedenfor gennemgås resultaterne af test med forskellige testprogrammer, med henholdsvis USB 2.0 og USB 3.0  tilslutning. 

Testmaskinen består af:

Windows 8
AMD Phenom II X6 1075T CPU
16 GB DDR3 RAM
ADATA SC910 SSD DIsk
ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 Bundkort
 

Atto

 
USB 2.0                                                                      USB 3.0 


I både USB 2.0 og 3.0 testen yder disken ganske fint, både på læse og skrivehastighed. På de helt små filstørrelser når hastigheden ikke højt op, men det er ganske naturligt. Når filstørrelsen bliver større, kommer vi op i nærheden af de maksimale 25-30 MB/s for USB 2.0 og ca. 110 MB/s for USB 3.0. 

 

HD Tune Pro 5.0
 

 
USB 2.0 - Read                                                          USB 3.0 - Read
 

   
USB 2.0 - Write                                                                USB 3.0 - Write


Makshastighederne ligger som før oppe omkring henholdsvis 25-30 MB/s og 110 MB/s, mens gennemsnitshastighederne ligger et lille niveau lavere. Grafen der skråner mod højre på USB 3 - testene er typisk, da den indikerer at det er selve disken og ikke dataforbindelsen der sætter begrænsningen. Igen dog rigtig pæne resultater, helt på linje med andre eksterne harddiske. 

 

Kopieringstest

En ting er benchmarks, noget andet kan nogle gange være virkeligheden. Så her kommer et par tests, hvor henholdsvis en stor fil, og en mappe med en masse mindre filer er kopieret frem og tilbage mellem ekstern og intern disk. 
 

 
 

Det ser ud til, at de kørte benchmarks har givet et ganske retvisende billede af ydelsen. De små filer på et par MB overføres lidt langsommere end den ene store, men det er også som man måtte forvente.
 

TurboPC EX

Ved installation af dem medfølgende software kan man vælge at installere det lille program TurboPC EX, som efter sigende skulle forbedre overførselshastigheden. De kørte tests ovenfor har været uden dette program installeret, men her nedenfor er CrystalDiskMark kørt både med og uden programmet.
 

 
USB 2.0 - Med TurboPC EX                                  USB 2.0 - Uden TurboPC EX

 

 
USB 3.0 - Med TurboPC EX                                    USB 3.0 - Uden TurboPC EX

 

Jeg var lidt skeptisk, men det viser sig faktisk at programmet virker og faktisk kan lægge lidt på hastighederne. Størst er hastighedsforbedringen med USB 2.0, men også ved en USB 3.0-forbindelse lægges der lige en smule til hastighederne. Størst er gevinsten dog ved USB 2.0, hvor hastigheden sættes i vejret med i ca. 20% i denne test.

 

comicsdk
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-04-2013 08:38:32
Svar/Indlæg:
2131/173
Den mangler lige en ekstra product of the year-pokal, den er trods alt både mindre og dyrere end de diske den bliver sammenlignet med.