Test: NVIDIA G70 - GeForce 7800 GTX

HT Exclusive d.  29. juli. 2005, skrevet af Klavs S 2 Kommentarer.  Vist: 9577 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
NVIDIA har som med chippen taget udgangspunkt i NV40 og derfor findes ingen deciderede banebrydende teknologier i G70. I stedet er det forfinede udgaver af velkendte idéer fra tidligere produkter.

Én af forbedringerne er CineFX enginenen, der nu hedder CineFX 4.0. NVIDIA har fokuseret på brugernes ønsker og med det i mente er CineFX 4.0 faktisk ét af de mest oversete elementer i G70. CineFX 4.0 handler om at give brugeren et mere flydende gameplay ved at lægge en ekstra buffer ind. Således vil brugerne hurtigt opleve at spilfornøjelsen med G70 er langt bedre end NV40 fordi minimums frameraten ikke kommer til at dykke så langt ned.



Dette er gjort ved at tilføje en ALU (Arithmetic Logic Unit) beregningsenhed til 3D-pipelinen. Både Vertex Shading og Pixel Shading vil opleve et stort boost her, fordi de komplekse beregninger ofte vil være det, der vil tvinge grafikprocessoren i knæ (hvis det ellers kan lade sig gøre med G70.). Selv siger NVIDIA at minimumsframeraten skulle kunne reduceres med mere end 30% i forhold til uden CineFX 4.0.

Den ekstra regnekraft i chippen kan naturligvis bruges til endnu bedre Anti-Aliasing og dertil har NVIDIA IntelliSample 4.0 klar. Nyt i IntelliSample 4.0 er to nye Anti-Alising teknologier: Transparency adaptive supersampling & transparency adaptive multisampling. Begge handler om at give brugeren bedre billede og er især brugbare når meget tynde objekter skal renderes med Anti-Aliasing. Eksempelvis et hegn eller et blad på en plante, hvor almindelig Anti-Aliasing ofte ikke har materiale nok at arbejde med.



Endnu en ting, der skal nævnes er PureVideo. Der er ikke mange direkte nyheder omkring G70 og PureVideo, men enkelte småting har fundet vej.Disse er dog knap så interessante, som ét af tidens hotteste buzz-words: H.264. Og imens ATI flere gange har nævnt at R520 vil understøtte H.264 har NVIDIA gået stille med dørerne. Det er der dog ikke den store grund til for NVIDIA har afsløret at G70 vil understøtte H.264 acceleration i næste generation af PureVideo softwaren. Den kommer dog desværre først sidst på året, men G70 kan altså understøtte H.264 acceleration til den tid.





Ovenstående er eksempler på PureVideo i aktion. Som det ses giver PureVideo et langt bedre billede. I begge eksempler er billedet skarpere og langt mere farverigt. Det skal dog medtages at begge billeder er fra NVIDIA's PR-materiale, men teknologien virker meget interessant og bliver helt sikkert værd at følge i fremtiden.
Dragzonox
 
Superbruger
Tilføjet:
30-07-2005 12:29:09
Svar/Indlæg:
185/49
Hvorfor tager de sig ikke bare sammen og laver noget godt *hit :00



chrown
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-07-2005 17:34:07
Svar/Indlæg:
258/28
Jeg synes det var en godt illustreret og forklaret artikel.

Sådan et par GeForce 7800 Ultra ville ikke være værst at sætte i SLI :f
Men jeg tror nu også at 7800 GTX klarer jobbet godt :00