Test: Razer Surround (Software)

Lyd d.  26. juni. 2013, skrevet af Bonghætte 2 Kommentarer.  Vist: 5514 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Bonghætte
Oversættelse: Bonghætte

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Installation og software

 

Razer Synapse hentes fra Razers hjemmeside, hvilken er en fil på kun knap 12MB. Denne eksekveres og installationen igangsættes.

Ved installationen trykkes blot Next. Der er ingen farlige samarbejdspartnere der vil have en bid af kagen eller toolbars der bliver installeret, du skal blot acceptere deres End User License.


 

  



Efter installationen popper Razer Update Manager op. Da jeg kun har installeret Razer Synapse, altså programmet til at holde dine Razer programmer synkroniseret, vil Razer Surround nu blive hentet. Softwaren dukker op som en lyd-enhed, altså ligesom hvis jeg fysisk lige havde installeret et lydkort. Driveren installeres, og jeg stoler naturligvis på Razer. Herefter bliver jeg bedt om at genstarte, hvilket i virkeligheden irriterer mig grænseløst. Jeg skal ikke engang genstarte ved installation af ny videokort driver i dag, der blinker skærmen bare et par gange. Hvorfor skal jeg så genstarte efter installation af et stykke emuleringssoftware? Men nok om det.

Der genstartes.





Efter genstart bliver jeg mødt af dette smukke billede. Softwaren vil meget gerne kalibreres efter mine ører. Det er lige præcist denne funktion der skal differentiere Razer Surround fra alle konkurrenterne, så den viser jeg lige skridt for skridt.

 


 



Jeg bliver nu bedt om at vælge lydudgang. Dette er naturligvis for at programmet ved hvor lyden til kalibreringen skal sendes. Derefter bliver der spurgt ind til hvilket headset jeg har siddende i lydudgangen. Da jeg ikke ejer et Razer headset bliver jeg nødsaget til blot at trykke Stereo Headset. Der trykkes Next.



 

 



Nu påbegyndes kalibreringen. Der står en kort introduktion til hvordan det vil fungerer, hvilket virker relativt letforståeligt. Fortæl softwaren hvor det lyder som om lyden kommer fra. Dette gør jeg så, til softwaren har været hele vejen rundt om mig, så at sige. Jeg hører åbenbart ikke ligeså 'bredt' som softwaren gerne vil have, hvorfor jeg har indstillet de orange pinde til at være meget foran og bag mig, i stedet for ved siden af mig. Algoritmerne i softwaren skulle derfor gerne rette op på dette, så og dermed gøre lyden endnu 'bredere'. Kalibreringen er hermed fuldført.



 



Under menuen 'Settings' vises de gængse indstillinger. Hvor lyden fra softwaren skal ud, og hvilken type enhed det skal ud til. Programmet fortæller mig nede i venstre side at det er vigtigt at Razer Surround er sat som standard lydenheden, hvilket jo giver god mening. Alle programmer og spil skal naturligvis bruge Razer Surround, hvor Razer Surround så vil sende den færdigt bearbejdede lyd videre til din rigtige, fysiske lydudgang. Ellers vil softwaren naturligvis slet ikke virke.





Under 'Audio' undermenuen har vi alt det, som jeg plejer at anse som værende lyd-destruerende. Stereo Enhancement fanger dog min interesse, da jeg ikke synes lyden var bred til nok at lyde som surround, så den vil jeg helt sikkert lege med. Sound Normalization jævner alt lyden ud, så der ikke er noget der er højere end andet. Dette synes jeg er en enormt ringe idé at sætte på som standard. Bass boost og sound normalization på samme tid lyder sindsygt ringe, for alt andet end bas bliver skruet ned for, for at der reelt set er plads til at bassen kan give den lyd den skal med det boost den har. Voice Clarity vil jeg også lege med. Det bliver spændende at høre om programmet vil sortere Skype lyd fra, eller Voice lyd i spil der understøtter det, eller om det også sorterer stemmer fra i spil og gør dem klarere.





EQ undermenuen er den klassiske Equalizer. Hvis du vil ændre i lyden, given den et bass boost eller lignende, så vil jeg anbefale at gøre det her i stedet for at sætte flueben ved en knap man ikke aner hvad gør. Der er ingen overraskelser her, men programmet kommer da med et par præinstallerede profiler som alle lyder jammerligt.

Om softwaren så reelt set kan noget, finder vi ud af på næste side.

McCleod
 
Superbruger
Tilføjet:
06-07-2013 11:01:56
Svar/Indlæg:
2470/41
Hvad foretrækker du så i spil - Xonar DS' surround eller Razer Surround?


Bonghætte
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-07-2013 02:51:25
Svar/Indlæg:
1271/38
Generelt bare et lydkort for at forhøje selve lydens kvalitet, og spillets egen positionale software engine. Counter Strike har været sublimt til at gøre det hele selv, helt fra start af, og enormt mange spil følger trop.

Selvfølgelig kan et stykke software skille lyden ad og sætte fokus på lydfiler som fodskridt og skud, eller bruge en equalizer til at forhøje frekvensområdet hvor nogle bestemte lyde ligger. Det har vi set i Creatives Scout Mode som i princippet fungerer udemærket.

Jeg synes blot sådan noget software ødelægger det lydbillede som lyddesignerne for spillene helt sikkert har brugt enormt mange timer på er perfektionere. Hvis du vil have en kompetetiv overhånd, så vil det nok hjælpe en smule, og siden det er gratis så vil jeg anbefale alle nysgerrige at prøve det. Det er meget let at afinstallere igen.
🙂