Test: Asus Maximus VI Impact

Bundkort, Intel d.  10. september. 2013, skrevet af freak_master 6 Kommentarer.  Vist: 15264 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1534,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Konklusion

Da ASUS annoncerede bundkortet blev jeg, ligesom mange andre, meget estatisk. Desværre havde jeg meget at lave, så tiden var der ikke rigtig for at få gennemtestet bundkortet. En dag ringede bossen så og sagde at ASUS havde sendt et alligevel, og så blev der i hvertfald tid til at kigge på det! Jeg må sige at det ikke har skuffet mig, og det danner helt bestemt et godt grundlag for et meget lille, men også meget kraftigt spillesystem.

Innovation/Teknologi - 5
Jeg synes helt bestemt bundkortet her fortjener et 5 tal. Det er så lille og kompakt som det kan være, men der er ikke gået på kompromis med noget som helst.

Bundle/Tilbehør - 4
Jeg synes stadig at vi mangler lidt merchandise med bundkortet her. Det er et af de dyreste mini-ITX bundkort, og med så meget fokus på spil synes jeg godt der kunne have været en dørhænger, musemåtte eller andet sjovt med.

Design/Layout - 5
Her vil jeg ikke give andet end 5. Bundkortet er lavet så kompakt som muligt, for at få plads til alle de dele der danner et grundlag for et godt spille bundkort.

Software/BIOS - 5
Jeg kan rigtig godt lide AI Suite 3, og BIOS'en har også fået en opdatering, der har gjort en dejligt BIOS endnu bedre. Og især det medfølgende RAMDisk program er helt fantastisk og giver mulighed for at prøve et lager, med en hastighed vi sikkert ikke får set på traditionelle lagerenheder før om 5 år eller mere.

Ydelse - 4
Her klare kortet det rigtig godt, især i forhold til det er et lille mini-ITX bundkort. Men det halter stadig i PCmark Vantage, hvorfor jeg ender med at give kortet et 4 tal.

Pris - 3
Jeg synes 1500kr. er meget for et mini-ITX bundkort. Men det er også et af de mest imponerende mini-ITX bundkort jeg har haft mellem hænderne, så her giver jeg kortet 3.


 

UK summary

 

When ASUS announced this board I was, like many others, very exstatic. Unfortunately I had much to do, så the time for really testing this board wheren´t present. One day the Boss called me and told that ASUS had sent one anyway, and then there was definately time to look it over! I must say that it hasen´t dissapointed me, and it most certainly can make a solid base for a very small, but also very powerful gamingsystem.

Innovation/Technology - 5
I definately think that this board deserves a grade of 5. It´s so small and compact as it can possible be, but there´s not made any compromises about anything.

Bundle/Accessories - 4
I still think that we are missing some merchandise with this board. It´s one of the most exspensive mini-ITX motherboards, and with so much focus on gaming I think there should have been a doorhanger, mousepad or some other funny thing.

Design/Layout - 5
Here I can´t grade anything but 5. This motherboard is manufactured so compact as possible, in order to get room for all the parts that makes a good gaming board.

Software/BIOS - 5
I really like AI Suite 3, and the BIOS has been given an update, which has done a great BIOS even better. And especially the included RAMDisk program is really fantastic and provides the oppourtunity for trying out a storage, with a speed we probably will not be seeing in the traditionel storage units in 5 years or more.

Performance - 4
Here the board does really well, especially considering that it´s a mini-ITX motherboard. But it still limps in PCMark Vantage, why I end up giving the board a 4.

Price - 3
I find 1500 DKK a bit to much for a mini-ITX motherboard. But it´s also one of the most impressive mini-ITX boards I have had between my hand, which is why I grade 3.




Test: Asus Maximus VI Impact
Innovation / Teknologi5
Bundle - Tilbehør4
Design - Layout5
Software - BIOS5
Ydelse4
Pris3
Samlet86%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
bamselinen
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-09-2013 08:34:45
Svar/Indlæg:
2145/218
Hvor varm blev den I7 ved 4.8Ghz..??

P.s. Skal lige siges at jeg personligt også er fan af dette kort sidder i min Fractal node 304 sammen med et GTX780 det giver fandme en nice lille maskine.

Hvilket program ville du bruge til at tjekke temperaturerne med..?? jeg bruger normalt coretemp, speedfan og AI



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af bamselinen d. 10-09-2013 08:36:18.


Tjuffi
 
Superbruger
Tilføjet:
10-09-2013 10:18:44
Svar/Indlæg:
36/12
Fin test!

Ved i hvad den største forskel er mellem Impact'en og Pro modellen?

Jeg synes prisen er lige lidt høj for Impact'en


Pelinox
 
Superbruger
Tilføjet:
10-09-2013 14:53:52
Svar/Indlæg:
949/9
Uden tvivl sådan en sjover der skal i mit NCASE :yes:


bamselinen
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-09-2013 15:08:50
Svar/Indlæg:
2145/218
Jeg vil ummiddelbart skyde på det er Bios, ROG software og lydkort, der er ekstremt mange nice features på det kort her og alene Msata porten er for mig guld værd.

Jeg tror også det med at den kan levere mere strøm noget med at den bruger 8 pin CPU power er med til at gøre en forskel i forbindelse med OC.

Overall er der mere software i Maximus mens der er nogle andre porte i pro kortet du kan lave en direkte sammenligning inde på asus hjemmeside

http://www.asus.com/dk/Compare...

Fandt lige ud af at Wlan kortet i Maximus understøtter A/C


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af bamselinen d. 10-09-2013 15:26:31.


BiRdX
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-09-2013 09:36:37
Svar/Indlæg:
302/71
"Mini-ITX bundkort er aldrig større end det kun er plads til en udvidelsesport. På bundkortet her er det en PCIe x16 3.0 port lavet til grafikkort, men andre, mindre udvidelseskort kan også monteres i porten."

Jeg har fornyligt købt et Soundblaster Z, som ikke kan sidde i porten lige over mit GFX pga. bagpladen på gfx, så jeg har flyttet mit gfx et par porte længere ned. Ud fra det du skriver, vil jeg så kunne sætte lydkortet i en af de andre porte istedet selovm den ikke fylder slottet ud?

Skal lige siges jeg har et ASUS P8Z77-V Pro...


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af BiRdX d. 11-09-2013 09:38:48.


Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
11-10-2013 10:00:16
Svar/Indlæg:
2309/846
#5 Ja. Du kan sagtens montere et x1 PCIE kort i en x4/x8/x16 sokkel. Eneste problem du kan løbe ind i er hvis nogle sokler deler PCIE lanes, eller hvis dit bundkort af en eller anden grund har en dedikeret lane til lyd.

Nederste slot på dit bundkort (den sorte) er en x4. Det burde virke uden problemer.

/Polarfar