Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Verdenshersker

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1196,00
Produkt udlånt af: Nokia
DK distributør: Nokia

Layout / Design


Nokia har i snart en del tid, i meget grove træk, haft to design udtryk. Det ene er den klassiske store runde bløde hjørner, fx. Lumia 610, 710, 620, 820 og deres mere firkantet design som N9, E7, Lumia 800, 900, 1020, 920 og ikke mindst Lumia 520. Dog er der variationer i, hvordan top og bund ser ud. Denne gang er den ikke flad som fx Lumia 900 men pænt afrundet hele vejen rundt.

Nokia har før haft masser af succes med udskiftelig covers og da en touch telefon af naturlige årsager stort set kun har en skærm i fronten giver det god mening at skifte resten.

 


Heldigvis er shell coveret både siderne og bagsiden af telefonen, hvilket er en rigtig god ide - især hvis man uheldigvis taber telefonen, så den rammer med kanten. Farverne fra Nokia er en afrundet blå, rød eller gul. De to klassiske hvid og sort er der også.  Farverne er matte, hvilket sammen med Windows Phone 8's farveskemaer passer perfekt sammen. En god ting er at overfladen ikke er spejlblank, men er derimod lidt mønster. Det er ikke gummifeel som f.eks. Huawei D1 Quad XL eller HTC Windows Phone 8X, men Lumia 520 føles rigtig godt i hånden.

 

 

Venstre side er vanlig Lumia tradition fri for knapper.

 

 

Højre side er der volume op/ned ,power og den dedikeret kamera knap.

 

 


I toppen findes der et 3,5mm minijack stik.

 

 

I bunden er der heller ikke den store overraskelse i at se et microUSB stik til data og ladning.

 


Fronten er der i bunden de tre vante WP8 knapper, tilbage/luk/multitask knap, hjem og søg. Som mange andre billige smartphones så har Nokia valgt at sparre frontkameraet væk. Så hvis man ikke ligefrem skal bruge videokald, så er frontkameraet jo også stort set lige meget.

Højttaleren til øret er en fordybning næsten i toppen. Desværre har den en tendens til at samle lommeuld. Selve skærmen er rammet ind i en lille plastikramme. Der er et lille har i den i bunden, hvilket ser lidt kikset ud, men mikrofonen skal være et sted.

 


 

På bagsiden er der kameraet og desværre ikke nogen flash samt hullet til højttaleren.