Test: Zepto Znote 2314W

Bærbare d.  27. september. 2005, skrevet af KIJ 0 Kommentarer.  Vist: 19365 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S

Intel Pentium-M "Dothan"


Intel er i disse dage i gang med at præsentere deres nye processorer for 2006 til servere, stationære og bærbare computere, og alle bygger på samme grundlæggende teknologi, som den Pentium-M processor, som i dag sidder i langt de fleste bærbare computere. Pentium-M er en processor, som har aner tilbage til P6-arkitekturen, som Intel introducerede for 10 år siden. Pentium-M har med andre ord bevist sit værd, og selvom der er mangler i forhold til konkurrenterne, det mest åbenlyse er understøttelse for 64-bit, som man altså må undvære.


Men det ændrer ikke på det faktum at Pentium-M fortsat er den bedste processor til bærbare computere, og udgaven der sidder i Znote 2314W er model 750, en 1.86 GHz model, er blandt de hurtigste Pentium-M processorer, som ses senere, når vi når til testen.


nVidia GeForce Go 6250


"Graphics by nVidia" klistermærket, pryder Znote 2314W, nøjagtig som Znote 6515WD, som vi testede for nyligt. Der er dog tale om en af de mindre GeForce Go modeller, nemlig 6250 med TurboCache teknologi. Teknologien betyder at kortet kommer med 64 MB RAM, og bruger 192 MB af systemhukommelsen. Endvidere er nVidias PowerMizer 5.0 teknologi inkluderet, for at spare strøm.

14" Widescreen skærm


Znote 2314W er udstyret med en 14" Widescreen skærm, en lidt usædvanlig størrelse, og med en opløsning på 1280 x 768 pixels.


Skærmen har en fin betragtningsvinkel, gode farver og kontraster - dog uden at nå op i nærheden af det niveau vi så med Znote 6515WDs Crystal Clear View skærm. I det daglige virker skærmen lige i det mindste - men det følger med en kompakt bærbar computer.


Integreret webcam


Zepto har, som i Znote 6515WD, valgt at integrere et webcam i Znote 2314W, som er placeret lige over skærmen.


Kameraet kan køre med opløsninger op til 1.3 MegaPixel, og giver et rigtig godt billede, til trods for den kompakte størrelse. Der er mulighed for at justere kameraet op og ned, og det aktiveres ved hjælp af en knap, over tastaturet.