Test: ASRock Fatal1ty FM2A88X+ Killer

Bundkort, AMD d.  20. marts. 2014, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 15287 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 673,00
Produkt udlånt af: Asrock
DK distributør: DCS

Layout / Design

Jeg lægger lige ud med et lækkert billede af bundkortet som det ser ud på Asrocks hjemmeside.

Således ser bundkortet ud i al sin pomp og pragt. Jeg kan faktisk godt lide designet i de tre hovedfarver rød, sort og guld. I virkeligheden sniger der sig også lidt hvidt og sølv ind hist og her men de tre førstnævnte er de dominerende. Selve layoutet er som vi efterhånden har set det fra mange producenter og det er jo også en standard så det er der ikke noget mærkeligt i. På de to passive køleprofiler er der tekst der fremhæver at dette er Fatal1ty Gaming udstyr og at det er et FM2A88X+ Killer bundkort.

 

Der er 8 SATA 6Gb/s stik at vælge i mellem eller kombinere i et RAID setup.

 

Forneden på bundkortet finder man de fleste tilslutninger, så lad os tage dem fra venstre mod højre. Første stik er et audio stik sædvanligvis til frontstikkene på et kabinet, så følger et USB 2.0 stik efterfulgt af et Molex strømstik til ekstra strøm til grafikkortene når der køres Sli eller Cross fire på bundkortet. På den anden side af Molex stikket sidder et TPM stik og herefter 3 stk. USB 2.0 stik, så følger et stik til en kabinet indtrængnings omskifter og derefter følger 2 stk. kabinet blæser stik og som det sidste helt til højre er det Systempanelet til de små ledninger fra kabinettet. Der er også 2 stik over kabinet blæserne og det er højttalerstikket med de 4 ben og et stik til PowerLED'en hvis det ikke umiddelbart passer på systempanelet. Der sidder også et kabinet blæser stik over de 8 Sata stik helt til højre. Får man brug for at reset BIOS sidder stikket med en jumper lige over det røde PCIe sokkel til grafikkort ude mod den hvide låsedims på soklen. 

 

For at give et lille indtryk af kvaliteten på bundkortet er her et nærbillede af nogle af komponenterne i audiodelen og som det kan ses er der brugt Japanske højkvalitets elektrolytter overalt på bundkortet og alle øvrige SMD komponenter og kredse ser ud til at være fornuftigt placeret og loddet.

 

Så nåede vi frem til strømforsyningen som jo gerne skulle kunne levere en stabil og kraftig strøm til især CPU'en, og her er der monteret en 6 faset sag som sagtens skulle kunne klare jobbet selv ved OC. Selve køleprofilen til strømfaserne er en særdeles kraftig sag som nok skal kunne transportere en anseelig mængde varme væk fra strømforsynings delen.

 

Her er der zoomet ind på de kredsløb der efter Asrocks udsagn skulle bidrage til en forbedret LAN forbindelse med mindre "lag" under onlinespil og med prioritering af netværkstrafikken (mere om det under software). Purity Sound delen skulle give et mere rent lydbillede med en markant bedring i de dybere toner.



 

Så ser vi  på stedet hvor man isætter eller udtager diverse signaler. Fra Venstre først 2 stk. USB 2.0 stik og et PS2 kombistik til enten mus eller tastatur, så følger 2 stk. videostik 1 stk. VGA og 1 stk. DVI-D ved siden af dem finder vi 2 stk. USB 3.0 og nederst et HDMI stik så følger for sig selv en lille resetknap og derefter igen 2 stk. USB 3.0 stik., de er flankeret af øverst et LANstik til Gigabit netkortet og derunder 2 stk. USB 2.0 stik. Som sidste klods på bundkortet har vi Audiostikket og nederst til venstre SP/DIF stikket.

Tak til Asrock for det øverste billede.

 

 

På næste side er vi nået frem til BIOS'en.