Test: Asus GeForce GTX 780Ti DirectCU II OC

Grafikkort, NVIDIA  d.  15. april. 2014, skrevet af [storm] 0 Kommentarer.  Vist: 12884 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: [storm]
Oversættelse: [storm]

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 4738,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Innovation/Teknologi

Det er Nvidias Kepler-arkitektur og GK110-chippen, der lægger silicium til både Geforce GTX 780 Ti, dens lillebror GTX 780 og storebror Titan.

Den mest relevante forskel på de nævnte chips er; hvor GTX 780 har 2304 stream processorer, er GTX 780 Ti faktisk kraftigere end selv GTX Titan, der kun har 2688! Alle 2880 processorer er låst op på 780 Ti og til rådighed for os forbrugere.

Det tyder på at Nvidia endeligt har fået så godt styr på deres fremstillingsproces at de kan producere helt fejlfri chips uden at skulle deaktivere nogle af modulerne. Det eneste punkt hvor GTX Titan stadig er overlegen er på mængden af hukommelse og på double præcision floating point-ydelsen. Det er dog de færreste spil på markedet i dag der kan udnytte mere end 3 GB RAM - men det skal nok komme.

Double præcision floating point-ydelsen er irrelevant i spil, da spiludviklerne stort set kun bruger single præcision i deres shadere. Dermed tyder det på at vi har en ny konge inden for gaming grafikkort - Titan virker nu endnu mere malplaceret i gaming markedet som et rebranded Tesla kort med høj pris og et Geforce klistermærke på.

Grunden til at Titan er dyrere, er mængden af RAM og at det er det eneste af de tre kort der ikke har fået deaktiveret de fleste af double præcision kredsløbene, og dermed kan være interessant for folk der vil have høj double præcision ydelse  - men ikke vil betale den flere gange højere pris for et Tesla kort.


Det kan dog også være at den termiske throttling i driveren er mere aggressiv, så det måske kun er et teoretisk maksimum Nvidia reklamerer med. Det må vi se nærmere på i testen.

Hukommelsen er stadig 3 GB RAM på en 384-bit bus, men her har Nvidia skruet hastigheden op fra 6 til 7 gigabit per sekund for hver hukommelseschip. Dette giver et hop fra 288.4 til hele 336 GB/sekund. Dette vil nok sammen med de mange ekstra stream processorer vise sig at give et pænt hop i ydelsen.