Test: Asus GeForce GTX 780Ti DirectCU II OC

Grafikkort, NVIDIA  d.  15. april. 2014, skrevet af [storm] 0 Kommentarer.  Vist: 12889 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: [storm]
Oversættelse: [storm]

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 4738,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design

Man ser med det samme at dette grafikkort ikke er et standardkort baseret på referencedesignet fra NVIDIA. DirectCU II køleren er designet til at kunne fjerne mere varme end referencedesignet og den er derfor også størrere end de kølere der sidder på Geforce GTX 780Ti og TITAN grafikort der følger referencedesignet. Kortet optager stadig kun 2 slots, men er en del højere. Det skal man huske at tage højde for hvis man ikke har så meget plads i kabinettet, da de store heatpipes kan sidde i vejen.

Kortet er udstyret med to blæsere, men de er ikke ens - den ene som ASUS kalder en CoolTech blæser har en midtersektion der ligner en radialblæser og en ydersektion der er en traditionel blæser. Den er sandsynligvis designet til at flytte mere luft ved lave omdrejningstal. De to blæsere flytter luften hen over en masse aluminiumsfinner opdelt i to sektioner. De er gennemboret af en række heatpipes lavet af kobber. De store 10 mm heatpipes er samlet omkring GPUen, og er banket flade på den ene side så de kan komme i direkte kontakt med GPUen, for derved at få maksimal varmeoverførsel.

Ved almindelig gaming er kortet knapt hørbart og larmer ikke så meget at det virker generende. GPU Tweak softwaren kan desuden benyttes til at justere støjniveauet. Selv ved overclocking var støjniveauet ikke øredøvende, så jeg må kongratulere ASUS' ingeniører for den gode køler de har lavet.

En sort ramme holder blæserne på plads og sørger for at lede luften igennem køleren. Hele bagsiden er dækket af en aluplade der er med til at afstive kortet og lede varmen væk fra PCB'et.

ASUS har valgt at montere 2 styk 8 pin strømstik så kortet kan trække endnu mere strøm end referencedesignet giver mulighed for. De har tilføjet en genial detalje ved at montere små LEDs ved strømstikkene. Hvis et stik ikke sidder ordentligt fast, lyser LEDen rødt ud for stikket og når du har fået sat det ordentligt i, skifter LEDen til grøn. Strømforsyningskredsløbet er også opgraderet fra 6 til 8 faser og marketingafdelingen har døbt det DIGI+ VRM.

Der er to SLi tilslutninger. Det er altså muligt at sætte 4 af disse kongekort sammen, dog kan man til samme pris få en ganske fin brugt bil. Et sådant setup bør derfor kun overvejes hvis man vinder i lotto.

Udvalget af udvendige tilslutninger følger referencedesignet med følgende tilslutninger:

  • 2 DVI
  • 1 HDMI
  • 1 Display port

Man ser at kortet er markant højere end den metalskinne som man skruer i kabinettet