Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.ABIT.com.tw
Produktet distribueres i DK af: http://www.Conta.dk
Link til producentens website: http://www.ABIT.com.tw

Kortet





ABIT har valgt et orange PCB til deres AL8 og kombineret det med hhv. sort, grøn og blå, samt et par ekstra mindre bemærkelsesværdige farver. Der er ikke så meget der springer en i øjnene ved første øjekast, bort set fra kølerne, men dem kommer vi til.

Området omkring CPU soklen er som sædvanlig ryddet for komponenter, for at give plads til køleren det skulle hermed ikke være noget problem for AL8.

Til gengæld er de 4 RAM slots kommet lige lovlig tæt på PCI-E x16 porten og folk med meget lange PCI-E grafikkort kan få lidt problemer med installation af RAM, mens grafikkortet sidder i.



Det første vi kigger nærmere på, er North Bridge køleren, som er monteret med en lille blæser, der ikke larmer synderligt, men en passiv profil er selvfølgelig at foretrække, hvis det kan lade sig gøre.



Fortsætter vi ned til South Bridge køleprofilen er der er en lille lækker detalje i vente; ABIT har inkorporeret deres logo direkte i profilen. Om det øger funktionaliteten er dog uvist.



Forsætter vi til ATX strømstikket, så er det placeret helt ude ved kanten af bundkortet, sammen med de 4 RAM slots, der selvfølgelig er farvekodede, for at gøre dual channel opsætning af RAM lettere.

Den enkelte IDE port er der også fundet plads til lige ved siden af ATX strømstikket.



12V P4 strømstikket har også fået en god placering ved kanten af bundkortet og skulle således ikke komme i vejen for køleren.



Fortsætter vi med diverse porte er her diverse PCI porte, som inkluderer 1 stk. PCI-E x16, 3 stk. PCI-E x1 og 2 stk. af de sædvanlige PCI porte.

Lige nedenfor disse har ABIT placeret et stort tocifret LED display, som bruges til fejldiagnosticering af bundkortet.



I umiddelbar nærhed af South Bridge chippen er der placeret lidt flere porte i form af 4 SATA300 porte og 2 USB headers til 4 USB porte.



Og her er så den, til dato, mest underlige placering af 2 stk. SATA300 porte; lige imellem North Bride chippe og I/O portene og samtidig klods op ad et blæserudtag til North Bridge blæseren. Ledningen til denne er særdeles belastende, når man skal sætte SATA diske til her - spøjst ser det ud og vist ikke helt gennemtænkt.



Og så kaster vi lige blikket forbi stikkene igen. Skulle man være i tvivl om udvalget, så får i lige listen igen:

I/O porte - bagpå:
  • 2 stk. PS/2 porte.

  • 1 stk. COM porte.

  • 1 stk. parallel port.

  • 4 stk. USB2.0 porte.

  • 1 stk. RJ45 LAN porte.

  • 6 stk. lydstik.

  • 2 stk. optisk SPDIF in/out.