Produktet er venligst udlånt af: http://www.ABIT.com.tw
Produktet distribueres i DK af: http://www.Conta.dk
Link til producentens website: http://www.ABIT.com.tw
Software:
ABITs softwarepakke indeholder ikke noget, som er lavet af 3. parts firmaer, til gengæld har de en stor uGuru pakke med diverse systemværktøjer.
uGuru FlashMenu: FlashMenu er et lille program til at opdatere BIOS fra Windows. Hurtigere og lettere end den gamle metode med floppydisken - især hvis man ikke har et floppydrev.
uGure BlackBox: BlackBox er et lille program, som kan indsamle informationer om systemet, når der er gået ged i det. Disse kan man så sendes til ABIT via Internettet, som derefter vil yde support. Det kan man da kalde service, frem for at man skal til at søge i diverse fora og FAQs.
uGuru: uGuru programmet er selvfølgelig den vigtigste del af ABITs værktøjer. Ved start billedet mødes man af temperatur overvågning og som man kan se, kan man vælge forskellige modes, afhængig af hvordan man vil have computeren skal køre.
EQ delen bruges til at overvåge tre forskellige parametre: Temperaturer, blæserhastigheder og spændinger.
OC Guru bruges til at se de forskellige indstillinger for clock hastigheder, spændinger og oppetider.
Under FAN EQ kan man man se avancerede indstillinger for de installerede blæsere i systemet.
Det bliver dog først spændende, når man går ind i indstillinger, hvor man rent faktisk kan rode med tingene. For EQ delen er det hvilke parametre man vil have overvåget og grænseværdier for hvornår alarmen skal gå i gang og i værste tilfælde hvornår computeren skal lukke ned.
Lidt generelle indstillinger er der også - ikke noget voldsomt vigtigt.
En af de mere spændende menuer er selvfølgelig OC menuen. Her kan man ændre på de mest vigtige indstilling såsom Front Side Bus hastighed og PCI-E hastigheden samt RAM-, CPU- og chipsæt-spændingerne. Igen kan man gemme indstillingerne under hver sin profil.
Den sidst og, efter min mening, mest smarte indstilling er dog autodrive. Her kan man indstille forskellige programmer til at bruge de forskellige modes. Disse modes har man selvfølgelig selv har sat op, så de kører tip top med det valgte program. F.eks. kunne man vælge at underclocke computeren når den bare kører i Windows og samtidig sænke blæserhastighederne, så støjen sænkes. Samtidig kunne man f.eks. sætte små programmer til at køre ved standard hastigheder og lidt hurtigere blæserhastigheder, mens man kunne lave en overclocking mode til de tungeste applikationer - f.eks. alt sådan noget MSN halløj.
BIOS
Da BIOS ikke ændrer sig synderligt fra producent til producent, vil jeg ikke gå denne slavisk igennem, men blot kigge på de menuer, hvor der sædvanligvis plejer at findes forskelle.
BIOS er af Award typen og ABIT bruger stort set standard layout, som de fleste af os kender og er fortrolige med.
ABIT har valgt at bruge Advanced Chipset Features menuen til at gemme timings for RAM modulerne. Divideren skal dog findes andetsteds.
ABIT folkene har været så flinke at gemme alt, hvad der har med overclocking og temperatur/blæser/spændingsovervågning i uGuru Utility menuen.
Den sædvanlige overvågning af spændinger, temperaturer og blæserhastigheder. ABIT går dog lidt længere, både med flere overvågede parametre og muligheden for at sætte en alarm i gang eller lukke computeren ned, hvis forskellige grænseværdier. Grænseværdierne for blæserhastigheder og temperaturer kan selvfølgelig indstilles manuelt, mens spændingsværdierne er fastsat fra ABITs side.
Også her er der rig mulighed for at indstille blæserne meget præcist, hvis man foretrækker dette frem for at bruge uGuru programmet i Windows.
Under Overclocking Guru er der selvfølgelig de sædvanlige indstillinger. Her FSB som går til 400MHz og PCI-E clocken som går til 127MHz.
Multiplieren kan selvfølgelig også justeres - med den rette CPU.
Spændingerne til CPU, chipsæt og RAM kan selvfølgelig også justeres. Med maksimum værdier på 1.7125V, 2.0V og 2.3V for hhv. CPU, chipsæt og RAM burde der være nok til stort set alle ihærdige overclockere.
Og her gemteRAM divideren sig så. Kun 3 indstillinger, DDR400/533/667, måske i underkanten for nogen og det er da set før, at nogle producenter har brugt en slags "flydende" divider.
N/B Starp kan også indstilles. Med min ringe viden om Intel platforme er jeg dog ikke helt sikker på hvad den gør - men den kan i hvert fald indstilles til 533, 667 og 1066. Noget siger mig, at det har noget at gøre med FSB'en.