Test: ASUS ROG G750JZ notebook

Bærbare d.  06. august. 2014, skrevet af Renissen2 2 Kommentarer.  Vist: 20325 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 14000,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Layout / Design

Selv om jeg personligt overordnet er meget tilfreds med design og layout på denne bærbare, så skal det da nævnes at selvom det er en bærbar, så skal det tages med et gran salt. Det er ikke en maskine man lige tager under armen og sidder og hygger sig lidt med f.eks. på skødet undervejs til diverse steder på farten på grund af den fysiske størrelse med 17,3" skærmen og en kampvægt på 4,8 kg.
 


 

Jeg lægger ud med et par af ASUS lækre billeder af ROG G750JZ fra ASUS. Så lækker ser den ud forfra når man har åbnet den bærbare. Personligt synes jeg det er et ret lækkert design med den børstede aluminiumsplade som tastaturet stikker op igennem. Ligeså med skærmens ramme som er af matsort plast uden for mange krinkelkroge hvor smuds kan gemme sig. Også touchpad'en føles behagelig at røre ved, og dens to knapper føles som noget der vil kunne holde i lang tid.
 


 

Også bagfra ser herlighederne lækre ud, og i det hele taget er ASUS sluppet ret heldigt fra hele designet på denne ROG G750 Serie.
 

Tastaturet er ret behageligt at skrive på og også fint til gaming, for det er skråt på en ifølge ASUS ergonomisk måde, så man ikke bliver træt i håndleddene. Tasterne føles tilpas "stramme" og med fin vandring. I selve tastaturet og indikatorerne i fronten er der et behageligt hvidt lys.
 

På højre side af den bærbare sidder der en masse stik. Det er fra venstre hovedtelefon og mikrofon, dernæst 2 stk. USB 3.0 stik, en MiniDisplayPort/Thunderbolt port, et HDMIstik, et LAN stik og et VGAstik. Helt til højre er det strøm- /ladestikket.
 

Her er det venstre side vi kigger på. Der finder man Blue Ray drevet, yderligere 2 stk. USB 3.0 og en kortlæser.
 

På bagsiden er der "kun" udblæsningsportene fra de indbyggede og individuelle blæsere. Indsugningen foregår i bunden, så man skal ikke sætte maskinen på et tæppe eller lignende som kan hindre luftindsuget, for så vil den bærbare hurtigt blive for varm, især naturligvis under gaming.
 

Højresiden sådan lidt bagfra med de fleste tilslutningsstik.
 

Så nåede jeg ned i bunden af dyret, og efter at batteriet er fjernet og klappen til RAM og DREV er taget af, sidder der her en lille spændende printsag i højre side med plads til 2 stk. M2 SSD'er. Her er der monteret 2 Sandisk SSD'er (mere om dem i testafsnittet). Ved siden af, til venstre for M2 diskene, sidder en Hitachi harddisk på 1 TB og under den ses de 2 RAM klodser på hver 16 GB. Her er der ikke mange udvidelsesmuligheder tilbage. Men det er jeg nu ret godt tilfreds med for hvor mange benytter sig af den mulighed når først den bærbare er indkøbt.
 

Tak til ASUS for nogle af billederne uden logo i artiklen.

 

 

Vi går videre til software.

p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-08-2014 11:59:18
Svar/Indlæg:
3100/53
Er jeg den eneste der syntes det er belastende når der er for mange udvidelsesporte på højre side? Har altid min mus der, og det kommer til tider i kambolage med hinanden.


cybercb
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
15-08-2014 12:04:03
Svar/Indlæg:
1450/40
#1 Nope, du er ikke den eneste.
Min G53SW har mere eller mindre alle porte inkl lade stikket (som sidder 1/3 del nede af siden og stikker ud, intet vinkel stik på laderen). Mega belastende ALTID 😢
Jeg har kun et dvd drev og 2 usb i venstre side :no: