Test: ASUS ROG G750JZ notebook

Bærbare d.  06. august. 2014, skrevet af Renissen2 2 Kommentarer.  Vist: 20324 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 14000,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Test

Testmaskinen består af :

ASUS G750JZ
CPU: Core i7-4700HQ 2,4 GHz
Grafikkort: NVIDIA Geforce GTX 880 4 GB RAM
RAM: 32 GB 1600 MHz DDR3
SSD: 2 x Sandisk M2 265 GB
Harddisk: Hitachi 1 TB Sata3
Styresystem: Windows 8.1 Pro

 


Til sammenligningen er disse maskiners resultater fundet frem.

MEDION erazer X7827
CPU:
Intel Core i7-4700 MQ 2,4 GHz
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 780M 4 GB RAM
Ram: 16 GB Hyundai 1600 MHz DDR3
SSD: Samsung 128 GB Sata 6
Harddisk: Seagate 1000 GB
Styresystem: Windows 8

Novabook Stylenote
CPU: Intel Core i7-4800 MQ, 2,7 GHz
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 780M 4 GB RAM
Ram: 32 GB 1600 MHz, DDR3
Harddisk: 2x 256 GB Samsung 840 PRO RAID 0
Styresystem: Windows 7 Professional

 

Programmer:

SuperPI 1M
3Dmark03
3Dmark05
3Dmark06
3Dmark11
Cinebench 10
Heaven Benchmark
Sciencemark
PCmark Vantage
Battlefield 4

 

Overclocking
den eneste form for OC jeg kunne finde var softwaren GPU Tweak som overclocker grafikkortet. Så i stedet for at lave separate målinger på OC'et har jeg indsat målingerne for henholdsvis GPU Tweak slået til og derefter slået fra i graferne der følger.

 

SuperPI 1M:
SuperPI sætter processoren til at udregne pi. Tallet kender vi fra matematikkens verden, hvor man bruger pi i udregning af cirkler. Pi formodes at være uendeligt. Rekorden blev sat i december 2002, hvor Yasumasa Kanada fra Tokyos Universitet fik udregnet over en milliard decimaler (1.241.100.000.000). Det vil naturligvis tage en voldsom supercomputer at udregne og programmet her går kun til 32 millioner. Jeg har valgt at udregne pi med blot én million decimaler, og SuperPi gør det 19 gange.

Jeg lægger ud med SuperPI og her klarer ASUS ROG G750JZ sig ganske udmærket og kommer ind på en andenplads efter i7-4800 CPU'en som lige kører en tand hurtigere.

 

3DMark:
Futuremarks 3D-testprogram, 3DMark, er kendt af de fleste i faget. Programmet afvikler forskellige grafiske målinger, hvor nogle kun køres på processoren for også at teste den. Programmet udregner til sidst et samlet resultattal, og det er denne der vises i grafen herunder.

I 3DMark testene ligger de testede CPU'er ret lige. Men som man kan se, efterhånden som testene bliver nyere, er det altså ASUS bærbaren der stikker af med det hele.

 

Cinebench 10
Tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af først en enkelt kerne og derefter alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test der til sidst leverer en score i CB (Cinebenchs)

I Cinebench 10 får både Nova book'en og Medion Erazer'en pæne prygl i OpenGLtesten og i multi CPU rendering må Medion Erazeren dog se sig slået af ASUS ROG bærbaren selv om de har næsten samme CPU.

 

Unigine Heaven
Med det syntetiske Unigine Valley skiftes der i forskellige lys- og vejrforhold, og alle effekterne bruges så til at levere en score.

I denne test er det ret tydeligt at se, at grafikkortet er blevet opgraderet til en nyere version på ASUS ROG G750JZ, så her spiller den virkelig med musklerne. Det eneste der undrer lidt er, at Medion bærbaren har en højere score i den høje opløsning i midten, men sådan ser det nu engang ud i grafisk form.

 

Sciencemark:
Dette program måler hvor mange Gflops processoren har ved forskellige beregninger. Til sidst spytter Sciencemark en værdi ud, som er den der vises på grafen.

Igen ser vi her Nova book'en læbe med sejren men ASUS'en er ikke langt efter, så igen må sejren tilskrives de 300 MHz højere clockfrekvens som Nova'en kører med.

 

PCMark Vantage:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system. Hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks"

I PCMark Vantage ses den efterhånden gennemgående tendens, nemlig at ASUS G750JZ stort set klarer det meste, kun overgået af igen Nova'en med hurtigere CPU. Medion'en er til gengæld ikke langt efter i de fleste tests og vinder over ASUS'en i f.eks. "productivity".

 

Battlefield 4:
Spilbeskrivelse er vist unødvendig.

Jeg måtte da lige prøve et spil i denne lækre ASUS maskine, og valget faldt på Tashgar missionen i Battlefield 4, nærmere bestemt fra missionens start når de kører i jeepen og til man bliver slæbt ind i garagen. Målingerne er taget med Fraps. Selv i ultra settings og fuld opløsning leverer den bærbare ganske pæne tal for Max FPS.

 

ATTO:
Dette program tester diskens evne til at håndtere forskellige filstørrelser ved henholdsvis skrivning og læsning.

 

Sædvanligvis tester vi ikke ydelse af disken i en bærbar artikel med ATTO, men da der her er tale om den nyeste teknologi på SSD området, synes jeg lige, at det skal vises frem. Til venstre er det boot drevet og altså de 2 M2 SSD'er i RAID0. Til højre er det harddisken på 7200 omdrejninger pr. minut og 1 TB. Unægtelig en hastighedsforskel der batter. Opstartstiden på den bærbare er ca. 10 sekunder med login.

 

Og her er så et udtryk for hvor længe maskinen kan køre på batteriet ved henholdsvis videoafspilning (godt 4 timer) og Battlefield 4 (en times tid). Trykker man på batteriindikatoren får man i nogenlunde realtime et skøn for tid tilbage ved den øjeblikkelige brug.

 

Her til slut i testafsnittet kan jeg afsige en dom over maskinen sådan overordnet set. Rent kvalitetsmæssigt er den helt igennem robust fremstillet, og jeg oplevede ikke spor af tendenser til at noget ved skærmen eller selve maskinen fleksede eller kom med mislyde. Skærmen står rigtigt godt i den opløsning, den nu kan gå op i, nemlig de 1980x1080. Der er måske lidt rigeligt power på farver og lys, når man første gang fyrer op for den, men det kan man heldigvis justere ned til noget der passer bedre. I den uges tid jeg testede på den, opførte den sig eksemplarisk, og jeg oplevede kun et enkelt crash under BF4. Jeg brugte den til alle almindelige PC opgaver og ville da sagtens kunne leve med den som min nye stationære, da jeg på den ikke kører med SLI eller lignende. Det var under alle omstændigheder rart at sidde med den foran sig, og jeg oplevede ikke at blive træt i hænderne af at holde dem på tastaturet, så udfra det må jeg konkludere, at ergonomien fungerer efter hensigten. Da jeg havde sendt maskinen retur til ASUS, slog det mig, at jeg egentlig burde have prøvet f.eks. noget Videokonvertering eller AutoCAD rendering eller andet RAM krævende for at teste de 32 GB RAM som dyret havde, men det må I have til gode til vi igen ser en af disse monster bærbare.

 

Tak til Freak_Master for nogle af testbeskrivelserne.

 

 

Så er det blevet tid til en konklusion på denne gamer bærbare

p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-08-2014 11:59:18
Svar/Indlæg:
3100/53
Er jeg den eneste der syntes det er belastende når der er for mange udvidelsesporte på højre side? Har altid min mus der, og det kommer til tider i kambolage med hinanden.


cybercb
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
15-08-2014 12:04:03
Svar/Indlæg:
1450/40
#1 Nope, du er ikke den eneste.
Min G53SW har mere eller mindre alle porte inkl lade stikket (som sidder 1/3 del nede af siden og stikker ud, intet vinkel stik på laderen). Mega belastende ALTID 😢
Jeg har kun et dvd drev og 2 usb i venstre side :no: