Test: Asrock Q1900B-ITX bundkort m. cpu

Bundkort, Intel d.  17. september. 2014, skrevet af Renissen2 6 Kommentarer.  Vist: 18037 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 550,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Software

Ganske som vi plejer at se det fra Asrocks side medfølger der en CD med Drivere og programmer. Når CD'en isættes mødes man af dette billede. Foroven er programmet styret af en menulinje og dem løber jeg lige hurtigt igennem i det følgende. Første punkt er drivere og her kan man vælge "Install all" og derefter køres alt ind fra en ende af dog er det muligt at sætte hak i de ting man ønsker installeret. Det er selvfølgelig også muligt at installere drivere og hjælpeprogrammer manuelt.

 

Her i punkt 2 er det software i form af A-Tuning og Asrock XfastLAN som er det primære.

 

I menuens tredje punkt er det muligt at installere diverse hjælpe programmer f.eks. en prøveversion af Norton Internet Security og Adobe Reader.

 

Her under punktet Information finder man alt hvad man kan ønske sig af manualer i meget udførlig PDF format og Quick Installations Guiden hvis den der følger med i papirudgave skulle blive væk.

 

Punktet contact er bare siden hvor man finder den nødvendige info for at kunne tage kontakt til Asrock i Taiwan.

 

I Sidste punkt kan man installere Google Chrome.

 

Her har jeg installeret A-Tuning og der er på dette bundkort ikke specielt meget man kan bruge programmet til, i forhold til at Tune noget som navnet ellers antyder.. Det er så fordi man ikke kan overclocke denne CPU. System Info er dog alligevel ret brugbart da man hurtigt får et godt overblik på bundkortets frekvenser, spændinger og temperaturer.

 

Her i Tools bliver det straks mere interessant. For herinde kan man opsætte f.eks. XFast RAM til som jeg gjorde det at bruge 4GB af hukommelsen til et RAM drev og man kan sætte hak i forskellige programmer som man ønsker at booste med ekstra cache fra RAM drevet f.eks. ens browser og Adobe programmer og deslige. XFast LAN booster ydelsen på LANkortet, og de 2 knapper under Lifestyle bruges til at f.eks. slukke for systemets LED hvis man bruger systemet som HTPC ved siden af tv'et. USB Key kan bruges til at blive fri for at skulle logge på maskinen, men i stedet isætte en USB nøgle som er sat op til formålet.

 

Knappen Settings er desværre lidt kedelig det er her kun muligt at bestemme om A-Tuning skal køre ved opstart eller ej.

 

På Asrocks hjemmeside kan man downloade et program som de kalder Asrock APP shop. Herfra er det også muligt at installere A-Tuning eller XFastLAN.

 

Under knappen BIOS og Drivers er det muligt at opdatere sin BIOS og diverse drivere efterhånden som de bliver opdateret og det er da en ganske smart funktion.

 

Under Settings er det muligt at vælge server og sprog for opdateringerne samt om APP shop skal starte sammen med Windows.

 

Der medfølger også et omfattende program som hedder Asrock Cloud/ OrbWeb ME og med det er det muligt at fjernstyre sin hjemme PC via nettet hvis man har en IPad eller Android Pad. Med programmet og en Pad bliver det muligt fra alle steder med en forbindelse at komme i kontakt med sin samling af vigtige filer f.eks. på jobbet eller den anden vej på jobbet at høre eller se sine favoritfotos, mediefiler eller musik ved blot et par tastetryk på Pad'en. Det fungerer selvfølgelig også i alle andre sammenhænge, hvor man lige står og skal bruge sine filer et sted. En ganske udmærket software som man kan købe sig til for kun ca.50 USD. For de penge får man så også et års brug af softwaren.

 

Så meget om den medfølgende software nu er det tid til en test af bundkortet med CPU onboard.

KingGuru
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-09-2014 13:58:54
Svar/Indlæg:
624/173
powerusage?


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
17-09-2014 14:04:22
Svar/Indlæg:
2045/273
#1

Ja der må jeg henvise til artiklen om det samme bundkort med Dual Core CPU. Den er her: http://hwt.dk/Test/23574/ASRoc...

De ligger faktisk ret ens på det område. 😀


Monty
 
Superbruger
Tilføjet:
17-09-2014 20:50:55
Svar/Indlæg:
20/5
Der skrives i dette afsnit:
Ydelse - 3
BLA Bla.....Q1900B er helt afgjort ikke et gamer bundkort.
............... når man ser på at dette kun er en Dual core processor på omkring 2,5 GHz. 🤡

(det er en Quad-Core Processor 2,0 GHz) 😎

men ellers en udemærket artikel 😳


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Monty d. 17-09-2014 20:54:15.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
17-09-2014 22:05:52
Svar/Indlæg:
2045/273
#3

Ah det var en smutter .... retter det lige. Tak for det. 😕


Lace
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-09-2014 15:28:36
Svar/Indlæg:
2357/72
Er godt nok fristet til at bygge en budget htpc. Har nogle ram liggende, så skal egentlig bare have en lille ssd og en lagerdisk samt kabinet, evt. In Win BP671 Mini-ITX Sort til 395,-. Det burde være rigeligt til surfing og film.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
19-09-2014 16:08:53
Svar/Indlæg:
2045/273
#5
Absolut 🙂 go for it, kan jeg kun sige.