Test: MSI AG220 AIO

Komplet System d.  19. august. 2014, skrevet af Pizzadude 4 Kommentarer.  Vist: 12720 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 8200,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: n/a

Test

MSI har valgt et særligt skærmpanel til denne AIO, med to særlige egenskaber. Den ene er, at det udsender mindre blåt lys, som ved længere sessioner er trættende for øjnene. Den anden er i samme boldgade, og er en teknologi der modvirker flimmer, igen for at belaste øjnene mindre.

I de længere sessioner jeg har brugt AIO'en, virker det faktisk som om, at jeg har været mindre træt end ellers efter lang tids gaming. For mig har det dog ikke været den helt store revolution, og under alle omstædigheder, er det en god ide at holde pauser ind imellem. Et lille minus er, at skærmen ikke er 120 Hz, og derfor ikke kan bruges til 3D - men det er en detalje. 

 

 

De indbyggede højtalere er faktisk ganske glimrende, og kan fint bruges som "hverdagshøjtalere", til forskel fra de indbyggede i min egen Samsung.skærm, der er fuldstændig ubrugelige. Højtalerne kan selvfølgelig ikke spille op til en kæmpe fest, men de performede faktisk ganske hæderligt til både musik og film.

Med hensyn til blæser støj, kunne jeg konstatere den er hørbar, selv ved lav belastning af AIO'en. Dog skal det siges, at testbetingelserne var hårde her i den ulidelige sommervarme. 

 

Programmer:

3DmarkVantage
3Dmark11
3Dmark13 - Fire Strike 
Unigine Heaven
Cinebench 11.5 64bit
SuperPI 1.5 XS 1M
wPrime 32m
7-Zip
 

Til sammenligning af test-resultaterne har vi følgende:

SharkGaming Tiny Shark

Vision Game - Intel® Core™ i5-3570

 

3DMark11 (højere er bedre)

Som første testprogram skal vi have fat i klassikeren 3DMark, der tester grafikydelsen. I disse test er det primært processor og grafikkortet der har indflydelse på resultatet. Her er først 2011-versionen kørt ved "Performance settings".

 

 

I forhold til de to konkurrenter, er AIO'en lidt efter. Det skal dog siges, at de to maskine fra Sharkgaming og MM-Vision, er desktop computere, mens AIO'en er baseret på laptop-komponenter. Med det in mente, ligger AIO'en ganske pænt. 
 

3DMark Vantage (højere er bedre)

Vi prøver med en lidt nyere version af 3DMark - igen kørt ved "Performance setting". Her får vi både et resultat for CPU og GPU hver for sig, samt en samlet score:
 


 

Billedet er det samme som før, pæne resultater for både processor og grafik, men stadig lidt efter de to andre.
 

3Dmark13 - Fire Strike (højere er bedre)

Her den nyeste version af 3Dmark, der kan bruges til alle platforme, selv smartphones og tablets:
 


 

På GPU-delen, er forskellen her faktisk noget mindre end de to foregående tests. Selv om grafikken i AIO'en er beregnet til bærbare, og derfor som udgangspunkt ikke lige så god som kortet i maskinen fra MM-Vision, er det en nyere generation, og derfor relativt bedre i denne test. Her angiver programmet faktisk, at resultatet svarer til en "gaming bærbar", og det er jo faktisk præcis hvad det er - bare pakket lidt anderledes ind. 

 

Unigine Heaven (højere er bedre)

Endnu en grafik test i form af HWBot udgaven Unigine Heaven:

 


 

Her overrasker AIO'en positivt. og slår faktisk de to andre - også her ser vi forskellen mellem grafikkort-generationerne spille ind. 

 

Cinebench 11.5 64bit (højere er bedre)

Her en test at processorens ydelse i 3D rendering:
 

 

Forskellen op til de to stationære er lidt større end jeg havde forventet.

 

SuperPI 1M (lavest bedst)

Så gælder det udregninger af tallet Pi med 1 million decimaler, en klassisk test af processorens regnekræfter når maksimalt en kerne kan udnyttes. 
 


 

Som ventet er AIO'en lidt efter de to andre, dog stadig et fint resultat. 
 

 

wPrime (lavest bedst)

Her testes processorydelsen når der skal udregnes primtal, og her kan flere processorkerner udnyttes samtidig: 
 


 

Afstanden til de to første er her noget større, da ydelsen i AIO'ens mobile processoren begrænses af samtidig at skulle holde strømforbruget nede. 

 

7-Zip (højest bedst)

Komprimeringsprogrammet 7-Zip har et benchmark værktøj indbygget, der måler hvor hurtigt filer kan komprimeres og dekomprimeres, igen er det processorydelsen der måles:
 


 

Igen er der lidt op til de to andre. Hvis processorydelsen er vigtig, fås AIO'en også med en i7 processor frem for den testede i5. 

 

Verdenshersker
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
20-08-2014 04:42:59
Svar/Indlæg:
3636/386
Synes det er lidt sket, at der ikke er nogle test af games!


Verdenshersker
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
21-08-2014 03:38:47
Svar/Indlæg:
3636/386
skidt skulle der staa


Heinrich
 
Nørd
Tilføjet:
29-08-2014 12:39:58
Svar/Indlæg:
31/0
"Det skal siges at dette ikke er et program MSI selv har udviklet, og at alle kan downloade denne version gratis på nettet. Gamecaster findes også i en betalingsversion. "

https://www.xsplit.com/ourpart...

"Micro-Star International Co., Ltd (MSI), is one of the world's largest global manufacturers and distributors of computer hardware, with a focus on products for gamers.
MSI and SplitmediaLabs have worked closely together on optimizing the use of the XSplit products, and in particular XSplit Gamecaster, with all of MSI's new GAMING series products.
A free 6 month XSplit Premium license comes bundled with all MSI's new GAMING series products, including the latest GP Dominator, GS Stealth, GE Apache and GP Leopard gaming notebooks; GAMING 7, GAMING 5, and GAMING 3 motherboards; AG220, AG240, AG270 series All-in-One PCs and any MSI GAMING graphics cards."



Det en ommer.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Heinrich Von Schnitzel d. 29-08-2014 12:40:18.


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
02-09-2014 11:15:29
Svar/Indlæg:
5363/442
#3 Tak for info, det fremgår ikke at der følger en 6 måneders licens med, når man åbner programmet på AIO'en - men det er hermed rettet 🙂