Test: Sapphire X550

Grafikkort, AMD/ATI d.  03. december. 2005, skrevet af red_martians 0 Kommentarer.  Vist: 9976 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.sapphiretech.com
Produktet distribueres i DK af: www.sapphiretech.com
Link til producentens website: www.sapphiretech.com

Sapphire X550



Introduktion



Sapphire er nok den "powered by ATi"-producent der er tættest til ATi. De lever udelukkende af at lave ATi-baserede produkter, og gør det i meget tæt samarbejde med ATi. Samtidig er Sapphire en producent der er kendt for støjsvage og gode OC-venlige-løsninger. Navne som Toxic, ultimate-edition og Fireblade er fra Sapphire's side kendt som specielle produkter til at opfylde specifike krav. Vi skal den her gang kigge på et Sapphire X550, et af de mindste kort vi har haft til test her på hardware-test. Men trods den lille chip er kortet udstyret med 256MB-ram hvilket gør at Hyper-memory-funktionen ikke vil tage ram fra systemet (men mere om det senere). Der er mange ulemper ved disse små kort, men også mange fordele. F.eks. er de meget sjældent monteret med en støjende blæser, hvilket fjerner støjgener fra grafikkortet med 100%. Og sapphire har da heller ikke valgt blæser på dette kort. Najs gjort.




Sapphires måde at pakke på er lidt en oplevelse for sig. En underlig bunke plastik der i sidste ende kan være ret irriterende at pakke ud. Men sapphire har dog heldigvis fyldt kassen godt op med tilbehør, dog synes jeg der mangler lidt guf i form af spil, men kortet er billigt så spørgsmålet er om man kan forlange mere.
Ellers er der næsten alt i kassen hvad man kan ønske sig:
  • Driver-CD
  • Brugermanual til grafikkortet
  • 1 DVI-i-dongle (til VGA-udgange)
  • S-video-kabel
  • Composite-kabel
  • Grafikkortet

    Kablerne ser ud til at være i en god kvalitet og alt nødvendigt tilbehør følger med, men ej hellere mere. Alt i alt en positiv oplevelse indtil videre uden nogen overraskelser.