Test: Synology DS 415+ NAS

NAS Server d.  27. november. 2014, skrevet af Havenissen 7 Kommentarer.  Vist: 22863 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: Havenissen
Oversættelse: Havenissen

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 4196,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Konklusion

DS 415+ er mest beregnet til små og mellemstore virksomheder, hvilket jeg også mener at både software og hardware signalerer. De fleste softwarepakker, der kan hentes i pakkecentret, virker som om de er gearet til virksomhedslivet. Men der findes dog også pakker såsom mediaserver, som private nok i højere grad vil finde interessante. Designet af selve hardware virker lidt anonym, men på en måde, hvor jeg vil mene at den vil passe ind i både private hjem og virksomheder. Jeg har kun nogle få lettere ubetydelige bemærkninger. Der kunne godt være en USB3.0 port mere eller to, og LED lysene er lidt for skarpe efter min mening. Til den erhvervsdrivende er der Directory, DNS, RADIUS, MySQL, Web og SVN server og meget meget mere. Alt i alt har Synology skabt en rigtig god NAS med masser af kræfter og muligheder til både private og erhverv.

 

Innovation - 4
Jeg synes at det er dejligt til en forandring at jeg ikke skal installere software på min PC til at kunne finde og komme i gang med at bruge at DS 415+. Dette i sig selv giver et par nøk opad og sat sammen med den skrueløse montering af harddiske har jeg givet DS 415+ karakteren 4.

Bundle - 3
Der er hvad man har behov for til at komme nemt fra start.

Design/Layout - 4
Designet er en smule anonymt, men lad ikke det være en dårlig ting, medmindre man ønsker en NAS, der designmæssigt bare siger "Her er jeg, se min storslåethed". Layoutet virker fornuftigt, og de forskellige knapper, stik og LEDs sidder hvor man har brug for dem. Synology har valgt at skjule harddiskene bag en låge, hvilket jeg synes er et ganske udmærket tiltag, da det tager lidt fra harddiskenes støj.

Software - 5
Softwaren er nemt at finde rundt i, og de forskellige funktioner er der, hvor man forventer de vil være. Er man lidt på vildspor, har Synology udstyret DSM 5 med en hjælpeguide, som kan lede en på rette vej. Igen må det påpeges, at softwarepakkerne mest er henvendt til små og mellemstore virksomheder. Karakteren 5 er givet for de mange muligheder, som softwaren giver og for brugervenligheden.

Ydelse - 4
Ydelsen ligger i top, og jeg har ikke på noget tidspunkt følt at DS 415+ har svært ved at følge med eller bruger urimelig lang tid på at tænke over tingene.

Pris - 3
Prisen på 4196,- dkr. som måske er lige i overkanten, men man får også meget for pengene. Pengene er først hevet hjem, når man begynder at udnytte DS 415+ til dens fulde potentiale. Har man blot brug for et netværksdrev er DS 415+ spild af penge. Men har man derimod brug for Directory, MySQL, DNS og RADIUS servere, begynder DS 415+s pris at givet meget mere mening. Du finder Synology DS 415+ NAS her


 

UK summary

DS 415+ is designed primarily to small and medium-sized businesses, as I believe that both software and hardware signals. Most software packages that can be downloaded through the package center seems like they are geared towards the business life. There are, however, also packages such as media server that consumers may be more likely to find interesting. The design of the hardware seems a bit anonymous, but in a way where I would say that it will fit into both homes and businesses. I only have a few insignificant critique points. There could have been a USB 3.0 port or two more and LED lights are a little too sharp in my opinion. For the businesses there are Directory, DNS, RADIUS, MySQL, Web and SVN server and much more. Overall, Synology has created a good NAS with plenty of power and opportunities for both home and business purposes.

 

Innovation/Technology - 4
I think it's nice for a change that I do not need to install software on my PC to find and get started with using DS 415+. This in itself provides a few notch up and put together with the screwless mounting of hard drives I have given DS 415+ a rating of 4.

Bundle/Accessories - 3
There is what you need to start easily.

Design/Layout - 4
The design is a bit anonymous, but do not let this be a bad thing, unless you want a NAS with a design that just says "Here I am, behold my magnificence". The layout makes sense and the various buttons, ports and LEDs are placed where you need them. Synology has chosen to hide hard drives behind a door, which I think is a quite excellent approach, as it takes a bit of the hard drive's noise.

Software/BIOS - 5
The software is easy to navigate and the different functions are where you will expect them to be. Are you a bit astray, Synology has equipped DSM 5 with a help guide that can guide you on the right path. Again, it should be noted that software packages are mostly aimed at small and medium-sized businesses. The grade 5 is given to the many possibilities that the software offers and ease of use.

Performance - 4
The performance is top notch and I have never felt that DS 415+ has trouble keeping up or use excessive amount of time to think about things.

Price - 3
The price of 4196 is perhaps a bit steep, but you also get a lot for your money. The money is only well spent, when you start utilizing DS 415+ to its full potential. If you only need a network drive, the DS 415+ is waste of money. But, if you need Directory, MySQL, DNS and RADIUS serversthe DS 415+'s price tag makes much more sense.

 




Test: Synology DS 415+ NAS
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør3
Design - Layout4
Software - BIOS5
Ydelse4
Pris3
Samlet76%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
27-11-2014 09:51:10
Svar/Indlæg:
4295/306
Tak for en fin test! 🙂

Får I også DS415Play til test? Den er mere gearet til private og skulle efter sigende være i stand til at dekode alle film formater (MKV osv) inden de sendes via DLNA, hvilket jo er rigtig interessant til smart-TV som normalt ikke kan spille alt gennem DLNA så man er nødt til at kode alle film om til ringere formater, eller have en anden media player sat til. Jeg gad godt se en test om DS415Play rent faktisk kan håndtere det de påstår.


Springer
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-11-2014 10:02:42
Svar/Indlæg:
765/28
#1 - Så vidt jeg har læst mig til så kan den det ikke 100%


Havenissen
 
Senior Skribent
Tilføjet:
27-11-2014 12:45:39
Svar/Indlæg:
131/19
#1 - Jeg er glad for at du synes om testen 🙂.

Ang. DS415Play, så ser det ikke umiddelbart ud til at den kommer til test her på hwt, men jeg kan ikke definitivt udlukke det. Jeg har ikke fået at vide at den kommer til test og den står heller ikke i vores interne system.


M.Thomsen
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-11-2014 14:35:28
Svar/Indlæg:
4112/52
Dejligt at tidligere kritik er taget til efterretning.

Når du tester RAID 0 og 1 venligst også gør dette med 4 diske en anden gang, så man kan se performance forskellen mellem RAID 0, 1, 5 og 6 på den samme enhed med lige mange diske. Raid 0 og 1 er ikke eksklusivt for 2 diske kun.

Detsuden ser det ud til dit interne drev er en begrænsning for NAS'en, da den kan overføre mere fra Win til NAS end fra NAS til Win.
Normalt er det jo læsehastigheder der er hurtigst, ikke skrive, hvorfor det virker til din SSD i din PC'en ikke kan følge med.

Keep up the good work.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af M.Thomsen d. 28-11-2014 14:36:52.


Havenissen
 
Senior Skribent
Tilføjet:
28-11-2014 18:19:46
Svar/Indlæg:
131/19
#4 - Ja, jeg er åben overfor kritik 🙂

Jeg har valgt at teste med 2 diske i RAID1 og 0, da jeg så har noget at kunne sammenligne med, når der lander en 2 disk NAS til test. Alternativt skal jeg holde dem 100% adskilt. Næste NAS test bliver ligesom den her(den er allerede sent til korrekturlæseren).

I næste test ser det fornuftigt ud med skrive hastighederne til min SSD. Jeg har også mistænkt den for at være defekt. CrystalDiskInfo siger at alt er OK. Jeg har lige kørt en CrystalDiskMark på min SSD og får nogle ret irregulære resultater. Så den står nok snart til udskiftning...

Og det vil jeg gøre 😀

God weekend


M.Thomsen
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-11-2014 20:37:09
Svar/Indlæg:
4112/52
VEd godt det er ekstra arbejde, men kan du så evt. lave et 2disk og et 4 disk arrey i RAID 0 og 1, så får man også lidt "skalerbarhed" at se.


Havenissen
 
Senior Skribent
Tilføjet:
30-11-2014 03:15:29
Svar/Indlæg:
131/19
#6 - Det kommer ikke til at ske, jeg er rigeligt hængt op med studier og arbejde. Jeg kan godt se argumentationen med at bruge 4 diske til RAID0 på en 4 diske NAS, men ikke til RAID1. På de NAS jeg har haft fingrene i indtil videre kan der ikke oprettes RAID1 med 4 diske(eller også har jeg overset noget?)... Den tid det tager mig at lave testen, synes jeg ikke opvejer lidt "skalerbarhed". 😕