Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.msi.com.tw
Produktet distribueres i DK af: http://www.Interdata.dk
Link til producentens website: http://www.MSI.com.tw


Kortet





MSI har valgt et rødt PCB til deres K8N-SLI og udstyret det med forskellige farve til diverse sokler, porte og stik. Til casemoddere vil dette bundkort sikkert være ganske passende.



Vanen tro vil jeg starte med at kigge på chipsæt køleren, der i dette tilfælde er udstyret med en meget lille profil med en lige så lille blæser. Det tegner bestemt ikke godt, men MSI overrasker, da det heldigvis ikke er en blæser, der kører med hastigheder i 8k RPM klassen, men i stedet er rimelig støjsvag.



I umiddelbar nærhed at chipsættet er de fleste stik til onboard porte selvfølgelig placeret, heriblandt FireWire, USB2.0 og SATA300 porte.



Apropos porte, så findes de lige til venstre for chipsættet og der er selvfølgelig et rimeligt udvalg bestående af 3 PCI porte, 2 PCI-Exrpess x16 og 2 PCI-Express x1. MSI er desværre en af dem, som kun har 1 slots mellemrum imellem de to PCI-Express x16 porte og i SLI konfiguration bliver der dermed meget lidt plads til luftgennemstrømning, hvis der er store kølere på grafikkortene. Da det er SLI i den billigere ende, kan det ikke undre, at man er nødsaget til at bruger et SLI kort til at skifte imellem SLI/single grafikkort konfiguration frem for at kunne gøre det i BIOS.



De sidste porte på bundkortet er 2 stk. IDE porte og 1 floppy port. Lige ved siden af disse er der 4 RAM sokler, som selvfølgelig er farvekodede for let installation af RAM i dual channel. Desværre har MSI har valgt at bruge farverne modsat af hvad alle andre producenter gør (prøv at spørge B@NG hvordan man installerer RAM i dual channel på bundkortet :e ).

Strømstikket er som sædvanlig af den nye 24pin standard og placeret tæt ved kanten af bundkortet med let tilslutning til følge.



4pin 12V strømstikket er også fint placeret ved kanten af bundkortet nær CPU soklen.



Et tredje strømstik har MSI også placeret på bundkortet. Her er der brug for et molex strømstik og det skal tilsluttes uanset om man kører med 2 grafikkort i SLI eller et enkelt grafikkort. Placeringen er langt fra heldig, da den er lige over PCI-Express portene og ledningerne hertil kan hurtigt komme i vejen for eksempelvis CPU køleren.



MSIs CoreCell chip er der selvfølgelig også blevet plads til. Denne kan bruges til automatisk regulering af spændinger, blæsere og clock hastigheder, hvis man ønsker dette. Mere om det under BIOS.



For dem der ikke har læst specifikationerne løber jeg lige I/O stikkene på bagsiden af bundkortet igennem igen.

I/O porte - bagpå:
  • 2 stk. PS/2 porte.

  • 1 stk. COM porte.

  • 1 stk. parallel port.

  • 2 stk. S/PDIF out optisk/koaksial.

  • 1 stk. FireWire port.

  • 4 stk. USB2.0 porte.

  • 1 stk. RJ45 LAN porte.

  • 5 stk. lydstik.