Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.msi.com.tw
Produktet distribueres i DK af: http://www.Interdata.dk
Link til producentens website: http://www.MSI.com.tw


Software:



MSI CoreCenter:



Det første program jeg vil kigge nærmere på, er MSI CoreCenter, som skal bruges sammen med CoreCell chippen. CoreCenter fungerer som de fleste PC health monitors og man kan overvåge blæserhastigheder, spændinger og temperaturer. Der kan selvfølgelig også indstilles ved hvilke temperaturer en alarm skal gå i gang eller ved hvilken blæserhastighed i tilfælde af, at en blæser går i stå.

Derudover kan man med CoreCenter også overclocke bundkortet, men ClockGen er det ikke og man må nøjes med de indstillinger, som MSI har fastsat og dermed et maksimalt overclock på 11%.


MSI DigiCell:



DigiCell lyder til også at have noget at gøre med CoreCell, men helt rigtigt er det nu ikke. DigiCell bruges derimod til at tage sig af diverse indstillinger vedrørende forskellige enheder på bundkortet, f.eks. lydkortet og så kan man selvfølgelig starte CoreCenter fra DigiCell.


MSI Live Update 3:



En anden ting der kan startes fra DigiCell er MSI Live Update 3. Med Live Update tages du til et HTML interface, hvor du kan søge efter nye drivere online til både bundkort og grafikkort, MSI utilities og BIOS updates. Er der nye udgaver kan man via Live Update installere disse. Det smarte er selvfølgelig, at hele processen foregår automatisk, frem for at man selv skal sidde og lede efter den rigtige driver eller BIOS udgave.


Norton Internet Security:



Til at beskytte dig mod spam, adware og vira mens du surfer på The World Wide Web har MSI valgt at bundle Nortons Internet Security pakke. Som I kan se på billedet virker det ganske fint.


MSI Utilites:



3 mindre programmer er det også blevet til - jeg nøjes med at citere den medfølgende beskrivelse af disse:

  • PasswordKeeper: PasswordKeeper will make sure you never forget the password of mail accounts, web sites, secure files, etc.

  • MSI SecureDoc: SecureDoc is a program that could allow you to encrypt the files easily.

  • MSI LockBox: A security program designed for the Windows user.





  • BIOS



    Da BIOS ikke ændrer sig synderligt meget fra bundkort til bundkort vil jeg ikke gå alle menuerne igennem slavisk, men kun kigge på de mere interessante, hvor der plejer at være lidt ændringer.



    BIOS er af Award typen og MSI bruger standard layout, som de fleste af os kender og er fortrolige med.



    Den første menu jeg vil kigge nærmere på er Advanced Chipset Features, hvorunder man finder DRAM Configuration. MSI lader selvfølgelig brugeren indstille de mest almindelige RAM timings såsom CL, tRAS, tRP, tRCD og Command Rate (her kaldt 1T/2T Memory Timing). Derudover kan divideren indstilles og så er der en række andre RAM timings, som über tweakerne sikkert kan fortælle en hel masse om, men som jeg blot vil lade stå på auto.



    Derefter går vi til Cell menuen, som indeholder stort set samtlige ydelsesrelaterede indstillinger.



    Og her er så menuen, som dikterer Cell chippens job. Automatiske overclocking indstillinger. Ude til højre kan man se hvor meget hver enkel indstilling overclocker - for garvede overclockere er det ikke just imponerende, men forståeligt nok, da MSI gerne vil have en lille mulighed for at kunne garantere stabilitet selv ved commander indstillingen.



    FSB (som egentlig burde kaldes signal- eller clock generator) går så højt som 400 MHz og det burde være rigelige for de fleste. Er man en af dem, der også overclocker BUS'en til grafikkortet, så er der også ganske god mulighed for dette med en maks. hastighed på 145 MHz.

    CPU multiplieren går også ret højt; x25 og prisen for det er det samme som prisen for en Athlon 64 FX CPU. I øvrigt en rimelig overkill CPU multiplier, men man kan jo altid drømme om 25x 400 Mhz = 10 GHz :e.



    CPU og RAM spændingerne er ikke just imponerende med maksimum på hhv. 1,55 V og 2,85 V. Til gengæld følger chipsæt spændingen rimelig godt med, men hvad hjælper det, hvis man bliver holdt tilbage af CPU eller RAM?



    Der er dog mulighed for at overvolte CPU spændingen med et ekstra antal procent, så man i alt kan komme op på 1,703 V, som må siges at være ganske i orden.



    Under H/W Monitor menuen finder vi PC Health Status ligner sig selv med aflæsning af spændinger, temperaturer og blæserhastigheder. Dog ingen mulighed for at indstilling temperature warning, men en CPU Fan target kan indstilles i H/W Monitor menuen.