Layout og design
Som nævnt er dette et uATX-board, så dimensionerne er selvfølgelig ret små. Alligevel er der blevet plads til lidt variation.
Der er således både AGPx4 port, 2 styk PCI og en enkelt PCI-X slot. De passive profiler på både nord og sydbro vidner om at man her har prøvet at lave et lydsvagt design.
På I/O panelet finder vi den, tør man sige sædvanlige, omgang stikforbindelser. Eneste forskel er at her er den ene COM-port udskiftet med en VGA-udgang fra Intel Extreme Graphics kortet.
Bundkortets layout er meget fornuftigt. De generelle regler for et godt layout er overholdt meget fint. Det vil sige at strømstik, harddiskforbindelser mv. er placeret på kanten af bundkortet modsat bagkanten, hvilket giver god mulighed for få gemt kablerne af vejen.
Hvad skal vi så med sådan et bundkort. Ifølge producentens egen beskrivelse flg:
Designed with versatility in mind, the 855GME-MGF is based on the standard micro ATX form factor and features support for low latency DDR-333 memory and AGP 4X. Similar to the CPU socket used in notebooks, the motherboard features a low profile CPU socket that fully supports socket 479 Pentium M and Celeron M processors with 0.09 µm Dothan or 0.13 µm Banias core. Migrating the mobile chipset and CPU platform to the desktop means DFI users can now truly enjoy green computing without the expense of performance degradation. From lowered energy consumption, low heat generation, low noise generation to a possible fan-less system design, the 855GME-MGF motherboard promises more than any current desktop can deliver.
BIOS
Vi er nu nået til afsnittet om BIOS, hvilket er ganske interessant i dette tilfælde. Da det er her DFI formår at differentiere sig selv fra konkurrenterne i denne disciplin. BIOS er den meget brugte Phoenix BIOS. Jeg har valgt kun at gennemgå features som er specielle for dette bundkort.
Faktisk så ligger alle forskellene inde i en enkelt menu, menuen Frequency/Voltage Control. Hvilket ikke er overraskende.
FSB'en kan indstilles fra 100 til 250 MHz i intervaller af 1 MHz.
Hvad der er mere interessant er muligheden for RAM dividere, da denne har stor indfyldelse på det integrede grafikkorts ydelse. Da denne også skalere op ad, således det er muligt at køre rammene asynkront med FSB giver det gode mulighed for høj RAM hastighed på et system hvor dette ellers normalt ikke er muligt.
Mulitplieren kan også indstilles på dette bundkort, hvilket i og for sig er meget naturligt, da speedstep fungerer ved hævelse/sænkning af multiplier alt efter behov. Denne kan justeres fra 6 til 18, hvilket ved standard FSB vil sige 600 til 1800 MHz.
Vcore kan justeres fra 0,700V til 1,340V. Ved 1800 MHz kører den automatisk med Max. vcore.
Til sidst har vi en feauture som er speciel for DFI. DFI har implementeret en test feature, hvor det er muligt at teste om ens maskine er stabil. Dette er hovedsagligt rettet mod overclock muligheder. Det er her muligt at vælge mellem 2 programmer.
MemTest86+ og CPUTest86+. Det smarte ved denne funktion er at man ikke behøver at indsætte en boot diskette med disse programmer hver gang der skal testes.
Software
Med på driver CD'en følger også Winbond Hardwaremonitor, der som navnet nok antyder, er et overvågningsprogram til bundkortet.
Jeg er ikke voldsomt imponeret af designet, der virker ret DOS agtigt, og som vi kan se på sidste billede er der også knas med kompatibiliteten. Jeg ville nok hurtigt se mig om efter et andet program som f.eks. MBM5.