Layout / Design
Som det kunne ses under specifikationerne, har vi her fat i en lille og let maskine, der er ideel til at have med på farten.
At det er en Chromebook ses hurtigt, da det velkendte Chrome-logo er påtrykt i lågets ene hjørne. Designmæssigt ikke noget der er forskønnende, hvis man spørger denne anmelder, men lidt reklame for Google skulle der åbenbart til. Selv om maskinen i sin helhed fremstår rigtig pæn, fornægter det sig ikke, at man har villet holde prisen nede. Kabinettet er nemlig udført fuldt ud i plastik, der flekser en del når man giver låget et tryk, og lidt mindre omkring tastaturet.
Designet er ret klassisk med et sort låg, en sort ramme omkring skærmen, og en underside i sølv. Skærmen folder ned bag bunden af maskine, og er ikke som man ofte ser det, fastgjort med to hængsler, men derimod med ét stort "hængsel" der næsten er lige så lang som maskinen er bred. En designmæssig detalje som Asus også har gjort brug af tidligere, og som man også finder hos Apple. De designmæssige linjer minder faktisk lidt om en macbook, dog uden sammenligning mellem de to i øvrigt.
Kvalitetsmæssigt er tastaturet meget lig andre a chiclet typen, jeg er egentlig ganske tilfreds, men til min smag er tasterne en lille smule for løse i det. Dog i forhold til, at det jo er et produkt til en ganske lav pris, er kvaliteten fuldt godkendt. Et stykke hen af vejen, er layoutet også ret velkendt, men der er alligevel et par ændringer i forhold til et standard tastatur. F-knapperne er nemlig helt røget ud, og erstattet af en række genvejstaster. Nogle af dem er standard-genveje, mens andre ikke er.
På genvejene ses det tydeligt, at de er optimere til internet brug, her har vi blandt andet dedikerede knapper til "frem", "tilbage", "indlæs side igen", "fuldskærmstilstand" og "skift mellem vinduer". Til højre har vi de mere traditionelle genveje til at justere lysstyrke på skærmen, lydniveau og tænd/sluk.
Jeg synes det er helt fint, at man har forenklet tastaturet, og kun bibeholdt de vigtigste genveje. Jeg har faktisk kun fundet en tast jeg virkelig har savnet under testen. Og det er "delete" der ikke har fundet vej til sin egen tast.
Taget i betragtning af den fysiske størrelse af denne Chromebook, er touchpadden faktisk ganske stor. Der er ikke en fysisk knap til højreklik, men det behøves egentlig ikke, når man lærer at det kan gøres ved at tappe med to fingre på touchpadden.
På højre side er en USB 2.0 port, og låsepunkt til en Kensington lås.
På venstre side finder vi indgang til opladeren, HDMI, en USB 3.0 port, kortlæser og udgang til lyd/mikrofon.