Software
Det ville være en fejl at forveksle Chrome OS med en desktop udgave af Android, for selv om det i begge tilfælde er Google som står bag, er det to forskellige ting. En del apps som findes til Android, findes også i en version til Chrome og/eller Chrome OS, men der er en del forskel på de to. Et godt eksempel på hvor disse forskelle ligger er en app som Angy Birds, hvor man fint kan spille alle versioner af spillet på Android uden en internetforbindelse, kører Angry Birds til Chrome via browseren, og det er kun den "almindelige" version man kan spille uden en internetforbindelse (Så ingen tema-versioner offline) - og først efter man har aktiveret den særlige offline-version.
Selv om udvalget til Chrome/Chrome OS ikke er lige så stort som til Android eller IOS, dækker udvalget af apps alligevel rimelig bredt. Mange apps skal bruge internetforbindelse, og kører via browseren, men der er også en hel del apps som fungerer offline. I flæng kan nævnes diverse spil som Angry birds, Fruitslice og Cut the rope samt Gmail, Google Calender, Evernote, billedbehandling samt musik med Deezer eller Google Music. Der mangler dog stadig en del populære apps, f.eks. kan nævnes Skype og en desktop udgave af Spotify. Rygterne vil dog vide, at Google arbejder hen imod en løsning der gør, at Android apps kan bruges på Chrome OS, hvilket ville udvide udvalget betragteligt.
Ved første øjekast ligner Chrome OS faktisk et "almindeligt" styresystem til en computer, da der i nederste venstre hjørne er en "start-menu", i bunden af skærmen er en værktøjslinje hvor kørende programmer ligger, nederst til højre er diverse status-beskeder, Wifi-Status, batteri-niveau osv. og så har vi selvfølgelig også et skrivebord. Når man kigger nærmere efter, opdager man dog hurtigt, at Chrome OS er et meget nedskaleret styresystem, der kun kan det mest essentielle. Skrivebordet er et godt eksempel, for selv om det er der, kan man ikke lægge hverken filer eller genveje på det - så det er faktisk ikke andet end en baggrund.
Start-menuen er meget enkel, og indeholder kun app-listen, som man kan bladre sig igennem, et søgefelt for at finde filer eller apps samt en genvej til Google now.
For at hjælpe brugeren lidt på vej, har Google indbygget en lille guide til systemet, og ved første opstart får man også et par hjælpende tekst-bokse, der informerer lidt om startmenuen og menuen i nederste venstre hjørne, hvor man kan tilgå indstillinger, batteristatus, WiFi osv.
Fil-strukturen er gjort så enkel som muligt, idet man grundlæggende har to steder til sine filer, sit Google Drive og mappen Downloads. Med det er der lagt op til, at man selvfølgelig som standard gemmer alt på sit drev i skyen. Da Chromebooks oftest har en ret begrænset lagerplads indbygget, er drevet også et nærliggende sted at gemme sine ting. Den begrænsede lagerplads gør dog også, at hele drevets indhold ikke bliver synkroniseret til det interne lager, og derfor ikke nødvendigvis kan tilgås offline.
Som udgangspunkt er det kun Google docs, der bliver gemt lokalt (hvis offline er slået til), men man har dog muligheden for, at markere en fil og vælge "Available offline", for at gemme den lokalt. En anden mulighed er, at flytte eller kopiere filen til mappen Downloads. Ud over de ting man kan i en browser, er der indbygget en række af de mest almindelige funktioner i Chrome OS, og der findes også en del forskellige apps til styresystemet. Som standard er f.eks. indbygget apps til afspilning af de mest almindelige video-formater, billedviser, lommeregner, håndtering af Zip-filer, streaming til Chromecast og software til det indbyggede webcam.