Test: ASUS Chromebook C200

Bærbare d.  09. december. 2014, skrevet af Pizzadude 2 Kommentarer.  Vist: 17153 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2300,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Test

Ved start af testen, var jeg lidt betænkelig over, om maskinen dækkede bredt nok, i forhold til at kunne udføre de opgaver jeg havde tiltænkt den. Det har den faktisk gjort er langt stykke hen af vejen, i form af diverse lettere kontorarbejde, lidt let billedbehandling, underholdning på tog ture i form af film, internet surfing og generelt tidsfordriv. I kraft af skærmstørrelsen, ville jeg ikke bruge den til større opgaver i længere tid, men det er jo egentlig heller ikke formålet med en Chromebook.

Da den indbyggede lagerplads kun er på 32GB, har jeg følt mig lidt begrænset af hvad jeg har kunnet lægge på maskinen af f.eks. film og musik, men det er faktisk gået okay ved at supplere op med en USB-stick med de større filer. Det hjælper også lidt på det, at der med computeren følger to års abonnement på 100GB plads i sit Google drev med.
 


Selv om maskinen føles lidt som et stykke legetøj, da materialevalget hovedsageligt er plastik, er både tastatur og touchpad faktisk ganske fine at bruge. Det kan man så også sige de skal være, da et nærliggende alternativ til en Chromebook er en tablet med tilhørende tastatur. Et andet argument til at købe denne Chromebook frem for en tablet, kunne være de indbyggede højtalere, der faktisk spiller ganske godt. Det er også værd at bemærke, at den siger så godt som intet, da det ikke har været nødvendigt at tilføje blæsere til aktiv køling. 

ASUS lover "All day battery life", hvilket angiveligt skulle være op til 10 timer. I testperioden har jeg på intet tidspunkt følt mig begrænset af batterilevetiden, og ved moderat brug nogle timer om dagen og stand-by derimellem, er der gået flere dage imellem to opladninger. En mere videnskabelig test med en Youtube film i konstant loop, halv brightness og selvfølgelig med WiFi slået til, blev det til 9 timer og 12 minutter. I ubenyttet tilstand, skærmen tændt og WiFi slået fra, blev det til hele 14 timer og 15 min. Så alt i alt, kan jeg godt tilslutte mig, at batteriet let holder til en hel dag.   
 


 

I testperioden har jeg brugt maskinen en del, selvfølgelig primært til ting, der foregår i en browser. Generelt er jeg ret tilfreds med ydelsen, og til trods for at specifikationerne er i den lave ende, er oplevelsen god og både apps og filer åbnes med en fin hastighed. En opstart tager ca. 11 sekunder til man når login-billeder og resume fra Stand by tager kun et par sekunder. En del af grunden til dette er selvfølgelig, at Chrome OS ikke kræver noget særligt hardwaremæssigt, og så er systemdisken jo baseret på flash. 

Når man sætter maskinen lidt mere på prøve, kan man dog godt se, at der er grænser for den rå ydelse. Et ret enkelt, men dog lidt mere krævende browserspil som Zombies Ate My Pizza kørte nemlig ikke helt så flydende, som man kunne ønske. 

For at sætte lidt tal på ydelsen, har jeg kørt et par tests, henholdsvis Sunspider og Peacekeeper. Til at sætte resultaterne lidt i perspektiv, har vi til sammenligning resultaterne fra en LG G3 smartphone og en stationær med et par år på bagen og en AMD X6 1075T CPU, 16GB RAM, en ADATA SX910 SSD og et AMD HD6870 grafikkort under hjelmen. 
 


Sunspider er baseret på javascript, og måler primært processorydelse. Jeg har desværre ikke andre Chromebooks at sammenligne med, men når det kommer til processoren, lægger Asus C200 sig ca. midt imellem den stationære og smartphonen. 
 


Peacekeeper er en noget mere dybdegående test, der kommer rundt om processorydelsen såvel som diverse grafiske tests. Når den grafiske ydelse også tæller med, kan C200 selvfølgelig ikke følge med den rigtige computer med det dedikerede grafikkort. LG G3 bliver dog slået med en 60% bedre score. 


 

EasterKanin
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-12-2014 15:57:39
Svar/Indlæg:
4337/121
Alt for høj pris :yes: Burde ikke koste meget over 1000kr IMO :yes:

2300kr er alt for meget for en bærbar der ikke kan bruges til andet end at surfe på nettet og diverse "kontor" opgaver i et stærkt begrænset miljø.

Vil mene man er bedre kørende med f.eks en 10" tablet evt med tastatur cover til.


sammo
 
Superbruger
Tilføjet:
09-12-2014 20:05:02
Svar/Indlæg:
54/5
Vil en Android "computer" ikke være at forstrække?