Test: Hewlett Packard Z1 G2 Workstation

Komplet System d.  11. juli. 2016, skrevet af Renissen2 4 Kommentarer.  Vist: 15631 gange.

Korrekturlæser: Polarfar
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 16700,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Design


Ganske lækker ser den ud sådan en Workstation med touch interface. 27" skærmen med opløsningen 2560x1440 pixels, er hele vejen rundt omsluttet af en bred sort kant, og den er en del af glaspladen som dækker store dele af fronten. i underkanten er der et 50 mm højt område med meget fintmasket meshgitter i sort metal. Bagved gemmer de 2 højttalere sig. Endvidere er der et nydeligt HP logo i metal i også i underkanten. i overkanten kan man lige ane at der er et kamera i HD kvalitet og det har så på toppen af skærmen en lille drejeknap som får kameraet til at vippe helt frem i en vinkel på 90 grader, Det er ganske smart da de fleste nok har skærmen tiltet en smule i forhold til kameraet og drejer man det helt er man sikker på ikke at blive overvåget hvis nogen har taget kontrol med kameraet.

 




 

 

Det tager lidt tid at vænne sig til en touch skærm så det er vældig praktisk at der er inkluderet en mus, så indlæringskurven bliver lidt skarpere. Personligt er jeg dog mest til en mus i hånden og et rigtigt tastatur foran mig. Z1 G2 er rimelig nem at have med at gøre, og jeg kom rimeligt hurtigt ind i de forskellige "gestures" der kan benyttes. Jeg ville hurtigt kunne vænne mig til denne maskine som ren arbejds PC. Rigtige touch screen nørder vil nok hurtigt finde behag i, at man kan bruges alle ti fingre på skærmen samtidig. Jeg nøjedes dog med en enkelt eller 2 ad gangen.

Selve Z1 virker rigtigt gennemarbejdet på alle punkter og der er masser af software til at hjælpe en i gang med at bruge den i hverdagen. Al dokumentation ligger lige ved hånden (tø-hø). Det er bare at trykke på skærmen og vælge punktet man ønsker under apps og HP programmer. Der er ligeledes installeret PowerDVD 12, så hvis maskinen har DVD drev kan den umiddelbart afspille film. Så overordnet er denne AIO maskine fra top til tå udført i super lækker kvalitet hele vejen igennem.



 

Sådan tager skærmen sig ud når den er slukket og hele fronten er faktisk en stor glasplade med masser af reflekser.



 

På højre side finder vi fra venstre et mikrofon og et headset stik efterfulgt af 2 stk. USB 3.0 stik hvor det nederste kan bruges til opladning af diverse tablets eller smartphones, så følger et stik til SD memorykort og ca. på midten er der et Thundebolt modul med et stik og der er mulighed for at udbygge med et stik mere. Modulet kan også som en tilkøbs mulighed erstattes af et slimline DVD drev. Helt til højre ses en grøn LED som indikerer HDD aktivitet og ved siden af den er startknappen som på midten er udstyret med en blå LED. 



 

På venstre side af skærmen er der ikke meget at bemærke, her er blot en dækplade som kan fjernes og på den er systemets serienummer.



 

For at vise skærmen i opslået tilstand måtte jeg lige have lidt hjælp af en hånd til at holde på den næsten 20 kg tunge skærm. En del af vægten sidder i støttefoden som godt nok er metal noget af vejen, som f.eks. de meget store hængsler. Det hele er så dækket af et lag plastik som skjuler de grimme metalting. Det er nogle særdeles kraftige hængsler og HP har da også været så flinke at skrive i quick guiden at der skal bruges en del kraft for at svinge skærmen op i sin stående tilstand.



 

På bagsiden har denne Workstation en aluminiums lignende (er svagt magnetisk) blank eller nærmere børstet bagside. Foroven er der indsat plastik i hullet på midten så det under hævning eller sænkning af skærmen kan fungere som håndtag. På midten forneden er der en større plastikdækplade med et stort HP logo, som dækker over et vesa mount på 100x100. Systemet har plastikgitter i overkant og bund, som dækker over et mere finmasket meshgitter bag plastikken. Herigennem kommer der frisk luft ind forneden og den varme luft blæses ud foroven.



 

Her på oversiden af skærmen er der kun et lille drejehjul til at vippe kameraet med og et par labels med info om at det er en Intel Xeon og at styresystemet er Windows 8,1 Pro.



 

i Bunden ses de 2 skydelåse som bruges til at åbne for herlighederne indenfor, der er en i hver side og de er fjeder belastede og svipper derfor selv på plads og sørger for at kassen altid er lukket.



 

Indenfor ses forneden på billedet de 2 højttalere. I venstre side ses PSU'en som en aflang metalkasse uden specifikationer af nogen art. I højre side ses den store 110mm system blæser som holder hele systemet afkølet. I midten ses 2 80mm blæsere som er CPU'ens køleblæsere, og på højre side af dem ses som det eneste synlige hardware systemets RAM klodser.



 

Bag på skærmen godt gemt af vejen finder systemets I/O porte, i venstre side 4 stk. USB 2.0 stik, et S/PDIF stik, et Displayport stik og endelig helt til højre stikket til 240 Volt ledningen. Ovenover stikkene er der 3 stik, rød er subwoofer stik, grøn er audio ud og blå er audio ind.

 

KingD
 
Overclocker
Tilføjet:
16-07-2016 12:17:43
Svar/Indlæg:
51/7
Super med den test - men det kunne være fedt om i kunne teste laptop workstations. Jeg har en Lenovo p70, og det er noget der rykker...

blot en ide... og så måske dele det op i workstations med og uden GFX. det kommer jo an på hvad man skal bruge sin workstation til.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
16-07-2016 13:26:35
Svar/Indlæg:
2045/273
#1

ja det kan du godt have ret i, men vi er lidt afhængige af hvad producenterne vælger at sende til os. 🙂


M.Thomsen
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-07-2016 05:55:20
Svar/Indlæg:
4112/52
Hold da op for en god reflektion der er i den glasplade 😛
Er vist godt du kan klippe baggrunden fra på resten af billederne. 🤡 😀 🤣

Spøj til side, fin test du har fået skrevet.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
18-07-2016 09:29:49
Svar/Indlæg:
2045/273
#3

Ja så ser man ikke alt rodet kun det på glaspladen 😛 😀 🤣 og mange tak.