Test: AMD Athlon 64 FX-60

CPU, AMD d.  10. januar. 2006, skrevet af Woodgnome 4 Kommentarer.  Vist: 16979 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.AMD.com
Produktet distribueres i DK af: http://www.TechData.dk
Link til producentens website: http://www.AMD.com

Konklusion



Endnu en gang hæver AMD standarden for hvad en CPU kan levere af ydelse, men på bekostning af hvad? Prisen er sat til 1.031 USD og på det danske markede ender prisen rimelig sikkert på den forkerte side af 8.000 kr.

Med introduktionen af dualcore i FX serien lakker det mod enden af en æra, som har haft sin storhedstid lige siden introduktionen af den første mikroprocessor i 1977; Intels 4004. Inden længe er CPU'er med kun én core en saga blot. Kun AMDs mobile CPU'er og de små producenter venter endnu på at skifte. Til gengæld vil singlecore processorerne i andre sammenhænge ganske sikkert leve videre i mange år endnu.

Innovation/Teknologi: 3 - I forhold til X2 modellerne er der ikke meget nyt at hente i FX-60 ud over flere MHz og en fuldt oplåst multiplier. Det er så at sige bare en ny bil med flere hestekræfter. Til gengæld er det stadig den nyeste teknologi på markedet og ved at kombinere dualcore fra X2 serien og de høje hastigheder fra FX serien er AMD kommet tæt på en CPU, der har den perfekte blanding af ydelse i single threadede og multi threadede applikationer.

Ydelse: 4 - Ingen tvivl om at ydelse i multi threadede applikationer og multitasking er en klar vinder, men dualcore har lille eller ingen effekt på single threadede applikationer. Til sammenligning er FX-57 også bedre til sidstnævnte og derfor ingen topscore.

Pris: 1 - Der er kan ikke være nogen tvivl her. Hvis man vil have det ypperste, så må man hoste op. Selv om Intels dyreste desktop CPU'er også koster i omegnen af 8.000 kr, så er det stadig et meget stort greb i lommen. Kun få vil betale så meget og derfor er der bundscore til FX-60 i pris.




UK conclusion



Once again AMD raises the bar of performance for a CPU, but at what costs? The price is set to 1.031 USD and this is extremely much to pay for a CPU.

With the introduction of dualcore in the FX series the end of an era nears. An era which have had its great period from the introduction of the very first microprocessor in 1971; the Intel 4004. Before long CPUs with just one core is history. Only AMD's mobile CPUs and the small CPU manufacturers still wait for the switch to dualcore. Singlecore processors will, however, live on in other contexts for many years to come.

Innovation/Technology: 3 - Compared to the X2 models there's not much new to get in FX-60. More MHz and a fully unlocked multiplier is some of the few differences. In some ways it's just like a new car with more horsepower. On the other hand it's still the newest technology in the market and by combining the dualcore from the X2 series and the high clockfrequencies from the FX series AMD has produced a CPU with a near perfect blend of performance in both single threaded and multi threaded applications.

Performance: 4 - There can be no doubt about the fact, that the multithreaded and multitasking performance of the FX-60 is unrivalled, but dualcore has little or no effect in singlethreaded applications. Compared with the FX-57 this still remains better at the latter and because of that there will be no topscores today.

Price: 1- There is no doubt here. If you want the best you have to pay for it. Even thought Intel's most expensive desktop CPUs also cost in the range of 1000 USD it's still a lot of money. Few will pay the price and that's why FX-60 scores the lowest in price.




Test: AMD Athlon 64 FX-60
Innovation / Teknologi3
Ydelse4
Pris2
Samlet60%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
Night_Hawk
 
Superbruger
Tilføjet:
11-01-2006 07:32:38
Svar/Indlæg:
40/7
Må sige at denne test er velskrevet, som altid. Jeg er ikke den store hardware guru så det er dejligt at der også er plads til lidt alm. viden for sådan nogle som mig.

God skrevet, teknisk men ikke for teknisk og så er det jo altid dejlig at læse om de nye dimser der kommer på markedet - også selvom de koster 8000 kr og forskellen ikke er så stor (dårlig oc) jeg har dog set andre sider har fået den over 3ghz på stock vcore.

Jeg ville bare lige sende roser videre til dig woodgnome, det er sku flot skrevet.



Boomer
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-01-2006 12:48:09
Svar/Indlæg:
906/100
Nice test men det ville nu være rat hvis i lavede en graf der viser dens ydelse i forhold til Intels modpart til netop den CPU. Bare så man kan bruge denne dejlige gennemgang til noget fornuftigt som valg af ny cpu.

Men ellers en rigtig god gennemgang af en alt for nice CPU, misunder dig virkelig for at få lov til at lege med et sådan monster !

Keep up the good work m8 !



jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
12-01-2006 19:50:07
Svar/Indlæg:
440/3
Lækker test, lækker CPU! :)
Har kun en klage.. Godt nok bliver det efterhånden brugt mange steder, meeeeeen...: "og lur mig, om ikke FX-60 er lavet af den samme silikone." ;)



Woodgnome
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-01-2006 23:46:44
Svar/Indlæg:
1888/560
Jeg kan jo kun sige tak - we're doing it for you guys =)

#1 Så vil jeg sende takken videre til Klavs S, der har skrevet en stor del af det tekniske og til jagger, som har skrevet et par af de første afsnit :).

#2 Ja, jeg ville skam også gerne have haft den nye 955EE, men det er ikke lige altid det kan lade sig gøre og så var jeg ude for sent til at kunne få Polarfar til at køre et par tests :|. Det er ikke altid lige let at vi kan koordinere det, så vi må nøjes med det vi har.

#3 hehe :e. Der menes selvfølgelig silicium, som jeg har ændret det til nu :).